Στη Volley League μετα απο 20 χρονια η Α.Ε. Κομοτηνης

Α.Ε.Κομοτηνής - ΧΑΝΘ 3-1 (+Video & Gallery)

Ιστορικές στιγμές ζει από χθες Κυριακή 1 Απριλίου το τμήμα βόλεϊ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής, καθώς πραγματοποιώντας κατάθεση ψυχής πήρε την πρώτη θέση στο Final-4 ανόδου που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη, επικρατώντας με 3-1 σετ της ΧΑΝΘ.
 
Η ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής προκρίθηκε στον τελικό, αφού στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου 31/3 κέρδισε με 3-2 σετ τον Νέστωρα Θεσσαλονίκης.
 
Έτσι το συγκρότημα του Ηλία Κρεούζη, που πήρε την πρωτιά στον πρώτο όμιλο, πανηγύρισε την ιστορική άνοδο, επιστρέφοντας μετά από 20 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.
 
Μέχρι σήμερα μετράει τρεις παρουσίες στην Α1.  Η πρώτη ήταν την σεζόν 1989-90 που πήρε την 10η θέση και ανέβηκε πάλι το 1997.  Τη σεζόν 1997-98 πήρε την 10η θέση και ένα χρόνο αργότερα (1998-99) πήρε την 12η θέση και υποβιβάστηκε.
 
Το παιχνίδι ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, καθώς το πρώτο σετ η ΧΑΝΘ μπήκε πιο δυνατά προηγήθηκε με 10-15 αλλά με όπλο το μπλοκ, η ομάδα της Κομοτηνής έκανε την ανατροπή και το κατέκτησε με 25-21.
 
 Με κεκτημένη ταχύτητα, η ομάδα της Κομοτηνής πήρε και το δεύτερο σετ με 25-16.
 
 Η ΧΑΝΘ έπρεπε να βρει τρόπο να απαντήσει και το κατάφερε στο τρίτο σετ, όταν και η ομάδα της Α.Ε. Κομοτηνής θα μπορούσε να πάρει την καθαρή νίκη αλλά χάθηκε στα σημεία με 28-30.
 
Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, οι “Κιτρινόμαυροι”  ήταν  μπροστά στο σκορ από την αρχή.
Ενώ το σκορ ήταν 22-15 υπέρ της ΑΕΚ οι παίχτες του Ηλία Κρεούζη χαλάρωσαν με αποτέλεσμα η ΧΑΝΘ να κάνει ένα σερί 0-5 και να μειώσει σε 22-20. Ο προπονητής της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής με το time out που πήρε αφύπνισε τους παίχτες του, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους και πήραν το σετ με 25-21 και τη νίκη – εισιτήριο για την Volleyleague!
 
Μεγάλο μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία, όπως τόνισαν παίχτες και προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής, έχει η συμπαράσταση των Κομοτηναίων φιλάθλων που κατέκλισαν το κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης ‘’Μιχάλης Παρασκευόπουλος’’ που μαζί με τους Αλεξανδρουπολίτες φιλάθλους δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα υπέρ της ομάδας των ‘’κιτρινόμαυρων’’  και στο τέλος πανηγύρισαν όλοι μαζί την άνοδο στην Volleyleague.
 
Στο κρίσιμο ραντεβού του τμήματος βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής με την άνοδο βρέθηκαν και πολιτικοί εκπρόσωποι  της περιοχής.  
Συγκεκριμένα στο ‘’ Μιχάλης Παρασκευόπουλος’’ βρέθηκαν ο αντιπεριφεριάρχης Ροδόπης  Νίκος Τσαλικίδης, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Βούλα Ελευθεριάδου και ο δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής Μιχάλης Πολιτσάκης.
 
Μεγάλες στιγμές για τον αθλητισμό της Κομοτηνής, που θα έχει εκπροσώπηση στην Α Εθνική βόλεϊ και σίγουρα οφείλει στήριξη η προσπάθεια που θα κάνει η διοίκηση της ομάδας!
 
Τα σετ:3-1 (25-21, 25-16, 28-30, 25-21)
 
ΑΕ Κομοτηνής (Κρεούζης):Χρηστουηλίας, Στοϊλούδης, Ανδρεάδης, Παπαδάκος, Μπουφίδης, Δαλδαβερένης / Αρχοντούδης (λ), Χρηστάκος, Μετιάζης, Δεληγιαννίδης.
 
ΧΑΝΘ (Ζιώγας): Χρυσάφης, Παραδεισιάνος, Γιάγκος, Τερζόγλου, Τσιάρας, Μακράκης / Πάντσιος (λ), Κουρτίδης, Τσοπάνογλου, Νικολακάκης.

Λήξη Αγώνα και πανηγυρισμοί 

Απονομή κυπέλλου

Δηλώσεις Ηλία Κρεούζη Προπονητή ΑΕ Κομοτηνής και Βασίλη Στοϊλούδη παίχτης ΑΕ Κομοτηνής

Δηλώσεις Τάσου Πετρίδη. Έφορος ΑΕ Κομοτηνής Βόλεϊ

Δηλώσεις Νίκου Τσαλικίδη. Αντιπεριφερειάρχης

Δηλώσεις Βούλας Ελευθεριάδου, Πολιτευτής ΝΔ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.