Σπυρος Κατσικας: «Αφετηρια για ολα η κοινωνικοποιηση και παρεα των παιδιων»

Το όραμα του για το μπάσκετ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ο περιφερειακός προπονητής της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Σπύρος Κάτσικας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» στο ΕΟΚ WEB Radio με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Εκεί μίλησε για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ αλλά και τις φιλοδοξίες του για την επόμενη ημέρα του μπάσκετ της Περιφέρειας μας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αναπτυξιακό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ: «Στόχος είναι να πηγαίνουμε παντού, ώστε να χαρτογραφήσουμε την κάθε περιφέρεια και σιγά σιγά μπαίνουμε στη διαδικασία να δημιουργήσουμε κλιμάκια, να καλούμε κάποια παιδιά, να τα βλέπουμε καλύτερα, να τα προπονούμε και να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους. Σε δεύτερο στάδιο γίνονται οι μεικτές βορρά και νότου, ούτως ώστε στο τέλος να στελεχώσουμε τις Εθνικές μας ομάδες. Επειδή είναι η 2η χρονιά μου σε αυτό το πρόγραμμα, μπορώ να πω ότι είναι κάτι αποτελεσματικό, αξιοκρατικό και τα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα, τα οποία θα τα δούμε σε πρωταθλήματα ευρωπαϊκά, είτε και παγκόσμια».

Για τα try-outs της ΕΚΑΣΑΜΑΘ: «Ήταν μια ιδέα που μάς ήρθε απ’ τα κεντρικά, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή, γιατί είχα την ευκαιρία να μαζέψω τα παιδιά από κάθε άκρη. Μού έδωσε την ευκαιρία να δω όλα τα παιδιά μαζί. Τα παιδιά δεν έχουν μάθει σε τέτοιες καταστάσεις, οπότε έτσι δίνεται η ευκαιρία να ‘ρθουν πιο κοντά, γιατί αυτό είναι ο αθλητισμός. Προφανώς θέλουμε και να βγάλουμε παιδιά, αλλά όλα ξεκινούν απ’ την παρέα και την κοινωνικοποίηση των παιδιών».

Για το ταλέντο των παιδιών: «Στην Ένωσή μας υπάρχει ένα κενό στα παιδιά του 2008. Από ‘κει και πέρα, φαίνεται ότι το πράγμα αρχίζει να ανεβαίνει, στην ηλικία του 2009 είναι διπλάσια τα παιδιά. Τα παιδιά του 2007 και 2008 έμειναν λίγο πίσω ηλικιακά ή άλλαξαν αθλήματα, αλλά από πίσω φαίνεται ότι ξανανεβαίνει. Και η προβολή της Εθνικής και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχουν κάνει πολλά παιδιά να γυρίσουν στα γήπεδα και πιστεύω ότι όλο αυτό το πρότζεκτ, έτσι όπως δουλεύεται μες στα χρόνια, θα βοηθήσει να ξαναγυρίσουν πολλά παιδιά και θα αναπληρώσουμε το κενό του κορωνοϊού που είναι υπαρκτό».

Για το μεικτό των Ενώσεων: «Αφού τελειώσαμε και τα try-outs, την επόμενη βδομάδα θα κάνουμε τα κλιμάκια. Παίζουμε στις 5 Νοεμβρίου με την ΕΚΑΣΔΥΜ. Είναι κάτι καινούργιο, τελευταία φορά είχε γίνει όταν ήμουν μικρός. Σαν ανάμνηση που το έχω, ήταν κάτι πάρα πολύ ωραίο και νομίζω ότι θα το δεχθούν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και τα παιδιά. Δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι θα γίνει, αλλά το να μαζεύονται απ’ όλες τις πόλεις, και ειδικά σ’ εμάς που δε γνωρίζονται καν τα παιδιά μεταξύ τους, να ταξιδεύουν με αγνώστους την πρώτη βδομάδα, τη δεύτερη να τους γνωρίζουν καλύτερα και τα λοιπά, θα «σκορπίσει» ενθουσιασμό και θα φέρει κι άλλα παιδιά αργότερα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.