Σπουδαια νικη στο σπιτι του για τον Πανθρακικο

Πανθρακικός – Παναθηναϊκός 1-0

Μια σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Ροτζέριο Μάρτινς στο 25ο λεπτό, πανηγύρισε η ομάδα της πόλης μας στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2015-16, ανεβαίνοντας έτσι στους 11 βαθμούς. 

Τα συστήματα των δύο προπονητών

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για τον Πανθρακικό παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία του Πανθρακικού, οι Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Σερφά και Ποτουρίδης από δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν το άμυνα κουαρτέτο, οι Μεχία, Λαδάκης και Ροτζέριο κάλυπταν τον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Χασομέρης και Μπαϊκαρά τοποθετήθηκαν μεσοεπιθετικά στα άκρα και ο Ντιγκινί στην επίθεση.
 
Από την άλλη για τους φιλοξενούμενους, για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε το 4-3-3 για την διάταξη της ομάδας του. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Βέμερ και ο Σάντσεθ με τον Κουτρουμπή στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Εσιέν σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Πράνιτς και Ζέκα μπροστά του. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καρέλης, αριστερά του ο Κλωναρίδης και δεξιά του ο Καλτσάς. 

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Αθανασιάδη να αντιδρά εξαιρετικά και να αποκρούει την κοντινή προβολή του Καλτσά στο 8’. Η απάντηση από την πλευρά των γηπεδούχων ήρθε με μια ευκαιρία, που έμελε τελικά να σφραγίσει και το τελικό αποτέλεσμα. Αρχικά, στο 21’ ο Λαδάκης ανησύχησε τον Στιλ με το δυνατό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή και στο 25ο λεπτό, έπειτα από γύρισμα του Χασομέρη από αριστερά και ασίστ του Ντιγκινί, ο Ροτζέριο με πλασέ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων!
 
Στο 41’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Καρέλης δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Αθανασιάδη, που σε πρώτο χρόνο βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν, μετά την κεφαλιά του αντιπάλου του, για να καταλήξει αυτή στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης την είδε να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του, ύστερα από τη δεύτερη προσπάθεια του ίδιου παίκτη.
 
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Χαβίτο στη θέση του Χασομέρη, ενώ η επόμενη κίνησή του από τον πάγκο ήταν αναγκαστική, αφού στο 56ο λεπτό ο Σερφά, λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό του πόδι, αντικαταστάθηκε από τον Χρήστου, που αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, με τον Ποτουρίδη να μετακινείται στο κέντρο της άμυνας.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός, με την ομάδα της πόλης μας να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 57’ ο Μπαϊκαρά «πάτησε» με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φάση, ενώ στο 65’ το σουτ του Μεχία από το ύψος της περιοχής το μπλόκαρε ο Στιλ, που με τη συμπλήρωση 70 λεπτών παιχνιδιού είδε την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του, μετά την απόκρουση του συμπαίκτη του Σάντσεθ, στη σέντρα που επιχείρησε για τον Πανθρακικό ο Παπαγεωργίου από δεξιά.
 
Μία ακόμη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 75’, με τον Ντιγνικί να παίρνει την μπάλα από τον Ροτζέριο πολύ ωραία, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Στιλ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Ο Παναθηναϊκός, αντιθέτως, παρότι προϊόντος του χρόνου αύξησε την πίεσή του, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Αθανασιάδη, εξαιτίας της εξαιρετικής ανασταλτικής λειτουργίας των ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού, που στα τελευταία λεπτά είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της αποβολής του Κουτρουμπή με δεύτερη κίτρινη στο 83’.
 
Το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή Σιδηρόπουλο βρήκε τον Πανθρακικό να πανηγυρίζει την πρώτη φετινή του νίκη στο ΔΑΚ Κομοτηνής και δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα, να «κλείνει» ιδανικά το 2015 και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Σερφά (56’ Χρήστου), Ποτουρίδης, Μεχία, Ροτζέριο (86’ Ίγκορ), Λαδάκης, Χασομέρης (46’ Χαβίτο), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί.
 
Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Νάνο (63’ Ατζαγκούν), Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Βέμερ, Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Καλτσάς (86’ Αμπέντ), Καρέλης, Κλωναρίδης (88’ Πέτριτς). 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος «Στόχος να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα όπου και αν παίζουμε»

Στην αξία του τρίποντου στάθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος σημειώνοντας παράλληλα πως ο Πανθρακικός θα συνεχίζει να παίζει για τους τρεις βαθμούς της νίκης σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζεται.
 
Αναλυτικότερα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δήλωσε:
 
«Για εμάς ήταν μια νίκη που μας κρατάει ζωντανούς όσον αφορά το στόχο μας. Έτσι όπως έχουν έρθει τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, αν χάναμε ή ακόμη και σε περίπτωση ισοπαλίας θα μέναμε πολύ πίσω βαθμολογικά. Τα παιδιά ήταν πολύ συγκεντρωμένα τακτικά. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε εμφανή σημάδια βελτίωσης σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Παρόλα αυτά, παραμένουμε στην προτελευταία θέση της κατάταξης και στο δεύτερο γύρο θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στον ίδιο ρυθμό, με πίστη στους εαυτούς μας, στη δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα στην προπόνηση και με στόχο να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα όπου και αν παίζουμε».

Περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.