Σκηνες που «εκοβαν την ανασα» με πρωταγωνιστες λιλιπουτειους αναρριχητες

75 παιδιά από όλη την Ελλάδα στο Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης, που φιλοξένησε η Κομοτηνή

Σκηνές, που πραγματικά «έκοβαν την ανάσα», πρόσφεραν στο κοινό 75 νεαροί αθλητές αγωνιστικής αναρρίχησης, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε ένα πολύ ενδιαφέρον αθλητικό δρώμενο, πανελλαδικής εμβέλειας, που φιλοξενήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κομοτηνή. Οικοδεσπότης ήταν ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής, που υποδέχτηκε τους αθλητές 12 σωματείων από την Αθήνα, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Ενιαίου Λυκείου της πόλης μας. Στην πίστα αναρρίχησης, που είχε εγκατασταθεί στο γυμναστήριο, οι λιλιπούτειοι αναρριχητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αγωνιζόμενοι με επιμονή και με πάθος, για να προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα σε όσους τους παρακολουθούσαν από τις κερκίδες. Είναι γνωστό, βέβαια, ότι στις πίστες αγωνιστικής αναρρίχησης τα μέτρα προστασίας, που λαμβάνονται, ελαχιστοποιούν τους κινδύνους που σε άλλη περίπτωση, όπως στην αναρρίχηση βράχου, θα διέτρεχαν οι αθλητές. Αυτό επέτρεψε στους θεατές περισσότερο να απολαύσουν τις προσπάθειες των παιδιών, παρά να φοβούνται τυχόν ατυχήματα από πτώσεις. 

Ανέστης Λουκάς «Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια σε σύγκριση με τον βράχο, γι’ αυτό έχουμε βρει συγκαταβατική στάση από τους γονείς»

 
«Στην πίστα οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι ελάχιστοι», διαβεβαίωσε ο έφορος της Αγωνιστικής Αναρρίχησης στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης, κ. Ανέστης Λουκάς, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια σε σύγκριση με τον βράχο, γι’ αυτό έχουμε βρει συγκαταβατική στάση από τους γονείς». Ο κ. Λουκάς εξήγησε ότι εξήγησε ότι τα παιδιά μέσω της αναρρίχησης, αφενός γυμνάζονται σωματικά, αφετέρου αποκτούν γνώσεις, ισορροπία, ψυχολογία και ενισχύεται η διαύγεια του πνεύματός, στην προσπάθεια για αναζήτηση της καταλληλότερης διαδρομής. Επιπλέον, ο κ. Λουκάς διέκρινε πως η αναρρίχηση στην Ελλάδα διακρίνεται σε αγωνιστική, που λαμβάνει χώρα σε κλειστά γυμναστήρια, και σε αναρρίχηση βράχου, που αφορά στην αναψυχή και τον τουρισμό. «Ξεκινάμε τα μικρά παιδιά μέσα από την πίστα, που είναι πιο ασφαλής», σημείωσε, «και σιγά-σιγά, μεγαλώνοντας, θα αποφασίσουν τα ίδια τα παιδιά είτε αν θα μείνουν στον χώρο, σαν αθλητές αγωνιστικής αναρρίχησης, είτε αν θα περάσουν στην αναρρίχηση βράχου». Στην δεύτερη περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλούς και ιδιαίτερα ελκυστικούς προορισμούς για αναρρίχηση βράχου, με κορυφαίες τοποθεσίες εκείνες των Μετεώρων και της Καλύμνου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.