Σημερα στο ΔΑΚ η πρωτη «μαχη» του Ορφεα απεναντι στο Ρεθυμνο

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πλαίσιο του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Από φέτος και στα μπασκετικά παρκέ με την πρώτη επίσημη της ομάδας μπάσκετ

Στην «μάχη» του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων ρίχνεται σήμερα, Σάββατο, 9 Απριλίου η Ποδοσφαιρική Ομάδα Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης η οποία υποδέχεται τους συναδέλφους/συναθλητές από το Δ.Σ. Ρεθύμνου, στο Δ.Α.Κ Κομοτηνής.

Η σημερινή αναμέτρηση θα σημάνει και την έναρξη της φετινής σεζόν η οποία στην τελική της φάση αναμένεται φέτος να φιλοξενηθεί στην Λάρισα.

Ο πήχης από την περσινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή μπήκε πολύ ψηλά, όπως εξήγησε και ο κ.Μιχάλης Ραγκούσης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής «Ορφέας» μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ξεπερνώντας την έννοια του αθλητικού γεγονότος.

Θρακιώτικη φιλοξενία με πρόγραμμα επισκέψεων

Η ομάδα του «Ορφέα» αναμένεται να υποδεχτεί τους Κρητικούς συναδέλφους και συναθλητές της, οι οποίοι όπως έκανε γνωστό κ. Ραγκούσης πέραν των αθλητικών υποχρεώσεών θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει εκ νέου την πόλη της Κομοτηνής με τρόπο ίσως διαφορετικό σε σχέση με τα φοιτητικά τους χρόνια, για όσους αποφοίτησαν από τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων που έρχεται να προσδώσει και στο τουριστικό προϊόν και προβολή της περιοχής.

Η διεκδίκηση του τίτλου δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα της περιοχής μας,  η οποία έχει την χαρά να αποτελείται από δικηγόρους, μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων, του συνόλου της ΠΑΜ-Θ γεγονός που όπως εξήγησε ο ίδιος δείχνει την αναγνώριση της αγάπης και της διοικητικής στήριξης της όλης διαδικασίας του πρωταθλήματος.

Ωστόσο τα μέλη της έχουν κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ώστε να ξεπεράσου. το «εμπόδιο» των δύο αγώνων που απαιτούνται για την πρόκριση στην τελική φάση της Λάρισας, με πρώτο και κύριο ωστόσο στόχο το να απολαύσουν την διαδικασία και την συμμετοχή.

Και μπασκετικός «Ορφέας»

Ο κ. Ραγκούσης έκανε επίσης γνωστό πως ο «Ορφέας» ήδη από φέτος αναμένεται να κάνει τα πρώτα του βήματα και στα μπασκετικά παρκέ, καθώς για πρώτη φορά θα συμμετάσχει με ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ των Δικηγορικών Συλλόγων που φέτος θα γίνει στις Σέρρες, με την ομάδα να έχει ήδη συσταθεί, δηλώνοντας αρκετά αισιόδοξοι και για ένα καλό πρώτο αποτέλεσμα.

Δρομολογούνται και άλλα

Ο «Ορφέας» τα τελευταία δύο χρόνια μετεξελίσσεται, γεγονός ωστόσο που όπως εξήγησε ο κ. Ραγκούσης δεν θα μπορούσε να συμβεί αν δεν υπήρχαν οι σωστές βάσεις. «Η ομάδα στήθηκε εξ αρχής με πολύ αγάπη και γερά θεμέλια, τα οποία κληρονομήσαμε όλοι εμείς που ήρθαμε τα τελευταία δύο χρόνια και αναλάβαμε την μετεξέλιξή του. Αν δεν υπήρχε αυτή η μαγιά των προηγούμενων διοικήσεων δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την μετεξέλιξή τους, κοινώς αν δεν υπήρχε το πριν δεν θα υπήρχε το τώρα» εξήγησε ο ίδιος γνωστοποιώντας πως το όραμα υπάρχει και ήδη έχουν δρομολογηθεί πολλά νέα πράγματα που θα ανακοινωθούν εν καιρώ.  

Στόχος όλων όπως ανέφερε είναι «να συσπειρώσουμε τους συναδέλφους, όχι μόνο ως προς το αθλητικό κομμάτι, αλλά και πολιτιστικά» υπογραμμίζοντας πως ήδη οι δράσεις «απολαμβάνουν» της στήριξης τόσο του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής, της προηγούμενης αλλά και της υφιστάμενης διοίκησης, όσο και του Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος αντιλαμβάνεται την προστιθέμενη αξία που έρχεται να προσθέσει στην περιοχή η λειτουργία και οι δράσεις του Συλλόγου ως τουριστικό προϊόν και μέσο προβολής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.