Σεμιναριο πρωτων βοηθειων και χρησης απινιδωτη απο την ΕΠΣ Θρακης

Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κομοτηνής

Με γνώμονα ένα από τα αποφθέγματα του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη πως «Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν, το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν», οι ιθύνοντες της ΕΠΣ Θράκης φροντίζουν να το κάνουν πράξη.

Για τον λόγο αυτόν, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ το σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή.

Ο αρχηγός του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής Κων/νος Ιμανιμίδης μοιράστηκε τις γνώσεις του με τους ανθρώπους της ΕΠΣ Θράκης

Το «παρών» έδωσαν αρκετοί παράγοντες των τοπικών ομάδων και νοσηλευτές, οι οποίοι συνδράμουν στους αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος, οι οποίοι απέκτησαν και την ειδική πιστοποίηση αλλά κυρίως απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις σε περίπτωση που χρειαστεί η χρήση του απινιδωτή.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ με τους Εθελοντές Σαμαρείτες να φροντίζουν τόσο για το θεωρητικό σκέλος όσο και το πρακτικό με στόχο να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.