Σε ρυθμους προετοιμασιας μπαινει το τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Με τα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα να έρχονται, οι αθλητές του τμήματος συμμετέχουν σε διεθνή τουρνουά προετοιμασίας

Σε τουρνουά στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, από τις 11 έως τις 14 Μαΐου βρέθηκαν τρείς αθλητές του ΑΣ Δημοκρίτειο, με τον Αργύρη Γκρηγκοριάν στους Παίδες, την Αθηνά Γιαγτζόγλου στις Κορασίδες και τον Νάρεκ Γκρηγκοριάν στους Εφήβους.
 
Τα παιδιά πάλεψαν καλά σε ένα δύσκολο τουρνουά που είχε περίπου 700 αθλητές από όλη την Ευρώπη, χώρες της Ασίας, ακόμα και τον Καναδά, παρόλο που όπως σημείωσε ο προπονητής της ομάδας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, κάποια λάθη τους στοίχησαν καλύτερες θέσεις.
 
Η Αθηνά Γιαγτζόγλου στα 46 κιλά, αντιμετώπισε στον πρώτο της αγώνα την αθλήτρια από τη Μολδαβία που τελικά έφτασε στον τελικό, και όπως σημείωσε ο κ. Καρυπίδης το άγχος και κάποια λάθη που έγιναν στην παλαίστρα της στοίχησαν τη νίκη, όμως κατάφερε να κερδίσει όλες τις άλλες αθλήτριες που αντιμετώπισε παίρνοντας τελικά την τρίτη θέση.
 
Ο Αργύρης Γκρηγκοριάν στα 54 κιλά, τραυματίστηκε στον πρώτο του αγώνα, με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί στους υπόλοιπους αγώνες και τελικά να κατακτήσει την πέμπτη θέση, ενώ ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν στα 55 κιλά δεν κατάφερε να παλέψει στις δυνατότητές του.
 
Πολλούς από αυτούς τους αντιπάλους θα συναντήσουν ξανά στο Πανευρωπαϊκό, σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, που τόνισε πως με τους Παίδες αναχωρούν στις 14 Ιουνίου για το Κρασνοντάρ της Ρωσίας, ενώ οι Κορασίδες στα τέλη Ιουλίου θα συμμετάσχουν σε τουρνουά στην Τουρκία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Πανευρωπαϊκό στις 27 Ιουλίου στη Βοσνία.
 
Το τμήμα έχει μπει σε μια περίοδο προετοιμασίας για τους διεθνείς αγώνες, ώστε οι αθλητές του να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση, στο πλαίσιο της Εθνικής Ομάδας Πάλης. Σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, όπως φαίνεται η ομάδα μέχρι τα 75 κιλά έχει δυνατούς αθλητές, όμως από εκεί και πέρα στις μεγαλύτερες (84 και 100 κιλά) δεν είναι τόσο πλήρης.
 
Στις 24 Μαΐου αθλητές του τμήματος, στην  κατηγορία των Παμπαίδων, θα ταξιδέψουν σε τουρνουά στη Βουλγαρία, ενώ στις 3 Ιουνίου θα ταξιδέψουν στο Τοπόλοβγκραντ.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους στο τμήμα για αυτή την τελευταία συμμετοχή τους Γιάννης Πάτσο, Πέτρο Γιαγτζόγλου και το ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.