Σαν Σημερα: Η πρωτη ανοδος του Πανθρακικου στη Super League

Η 1η Ιουνίου αποτελεί ημέρα-ορόσημο για τον Πανθρακικό και την Κομοτηνή

Ήταν η 1η Ιουνίου του 2008 όταν και ο Πανθρακικός έγραφε ιστορία, επικρατώντας του Ηλυσιακού με 1-0 παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία την άνοδο στην Super League.

Πέρασαν 15 χρόνια από την ημέρα που η ομάδα της Κομοτηνής έπαιζε στην τελευταία αγωνιστική της Β’ Εθνικής για την άνοδο του στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας της χώρας για παρθενική φορά στην 45χρονη μέχρι εκείνη τη σεζόν ιστορία του. Αντίπαλος του σε εκείνο το ματς ο βαθμολογικά αδιάφορος Ηλυσιακός που υποδεχόταν τους Θρακιώτες στο γήπεδο του Ζωγράφου, στο οποίο παρόντες ήταν και 800 φίλοι του Πανθρακικού που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Ο Πανθρακικός του Κώστα Βασιλακάκη με μία παληκαρίσια εμφάνιση επικράτησε 1-0 του Ηλυσιακού χάρη στο χρυσό γκολ του Ρόνι Φαν Ες στο 79΄ και πανηγύρισε την άνοδο.

Η συνέχεια είναι γνωστή, καθώς ο Πανθρακικός στη συνέχεια γνώρισε μεγάλες στιγμές, πανηγύρισε μεγάλες νίκες αλλά στο διάβα του αντιμετώπισε και πολλές δυσκολίες – οικονομικής κυρίως φύσης- που τον οδήγησαν στην απόσυρση από το πρωτάθλημα της Football League την σεζόν 2016/17.

Πλέον φαίνεται πως η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας επιστρέψει αρχικά στη Γ΄ Εθνική κάνοντας παράλληλα σχεδιασμό με σταθερά βήματα για πιο πάνω κατηγορίες!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.