Roland Garros: Πρωτος στις καρδιες μας ο Στεφανος Τσιτσιπας

Λύγισε στις λεπτομέρειες από τον Σέρβο «θρύλο» του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς ωστόσο κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση

Σε μία παράσταση άγριας αθλητικής ομορφιάς στον τελικό του Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε στο τάι μπρέικ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Έλληνας τενίστας παρότι προηγήθηκε με 2-0 στα σετ δεν κατάφερε να κρατήσει αυτήν την εξαιρετική απόδοση με τον Σέρβο να αποδεικνύει πως δίκαια θεωρείται ο κορυφαίος στον κόσμο σε έναν αγώνα που διήρκησε περισσότερο από 4 ώρες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι κατακτώντας τα πρώτα δύο σετ με 7-6 και 6-2. Ωστόσο ο Τζόκοβιτς δεν είχε πει τον τελευταίο του λόγο στο παιχνίδι, καθώς η ποιότητα και η εμπειρία είναι τέτοια ώστε να μπορεί να γυρίσει οποιαδήποτε εις βάρος του κατάσταση. Έτσι λοιπόν κατέκτησε τα επόμενα δύο σετ με 3-6 και 2-6 οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το πρώτο game με τον Σέρβο να κατακτά τα επόμενα 3 κάνοντας σημαντικό βήμα νίκης. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-2 μένοντας ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου, ωστόσο με όπλο το σερβίς του ο Νόλε πήρε το 6ο σετ κάνοντας το 4-2. Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (40-15) στο 7ο σετ ο Τσιτσιπάς έδειξε ψυχικά αποθέματα κατακτώντας το ωστόσο ο Σέρβος έδειξε γιατί θεωρείται ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο παρότι ο Τσιτσιπάς έκανε διαδοχικές υπερβάσεις, όπως για παράδειγμα ότι μείωσε σε 5-4 ψάχνοντας το μπρέικ, κάτι που τελικώς δεν έγινε με τον Σέρβο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Roland Garros.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.