Πρωταθλητης Ευρωπης ο Αποστολος Χρηστου

Ο Έλληνας κολυμβητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ρώμη

Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε ο Έλληνας κολυμβητής Απόστολος Χρήστου ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ρώμη, κερδίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό το απόγευμα της Δευτέρας, ο αθλητής του Ολυμπιακού νίκησε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ιταλό Τόμας Τσέκον, και με 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ.

«Είναι ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια. Το 2016 ήταν ο πρώτος ημιτελικός σε Ευρωπαϊκό ανδρών και τώρα ήρθε το χρυσό» ανέφερε ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις τονίζοντας πως «ήταν τρομερή ατμόσφαιρα πριν μπούμε και ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Τον ευχαριστήθηκα. Όλα έγιναν μόνα τους. Ήταν παρόμοιος αγώνας με το χθεσινό στα ημιτελικά. Πήγαινα για πανελλήνιο ρεκόρ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Περίμενα πολλά χρόνια για να ακούσω τον Εθνικό Ύμνο».

Εν συνεχεία αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον προπονητή του, Παναγιώτη Βελέντζα, λέγοντας: «Είναι το καλύτερο δώρο για όλα αυτά τα χρόνια που είναι δίπλα μου. Έχω στήριξη από μία ομάδα ανθρώπων και σε όλους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όσα έχουν πετύχει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.