Προηγηθηκε δυο φορες αλλα δεν καταφερε να νικησει

Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-4

Σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια της φετινής σεζόν της Σούπερ Λιγκ, ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντεπίθεση στο β’ μέρος πήρε το τρίποντο και επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Ο Πανθρακικός, προηγήθηκε δύο φορές αλλά έδειξε μεγάλες αμυντικές αδυναμίες και παραμένει χωρίς νίκη από τις 20 Δεκεμβρίου, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τη Football League. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Παπαγεωργίου δεξιά στην άμυνα, ο Χρήστου αριστερά και οι Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Τσιάρας, Ηλιάδης και μπροστά τους δεξιά ο Χαβίτο, αριστερά ο Μπαϊκαρά και δεκάρι ο Ντιγκινί. Μοναδικός προωθημένος ο Ίγκορ.
 
Από τη μεριά του, ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε το 3-5-2. Ο Περιστερίδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Σκόνδρα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μιχαήλ το αριστερό και τον Τζημόπουλο να αποτελεί τον μοναδικό στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Στρούνα δεξιά, ο Ναδάλες αριστερά και οι Τσουκαλάς, Ακόστα, Λίλα στα χαφ από δεξιά προς τα αριστερά. Επιθετικό δίδυμο οι Ίλιτς, Μανιάς. 

Η εικόνα της αναμέτρησης

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στο 6ο λεπτό ο Τσουκαλάς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, μετά από σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Πανθρακικού κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12’. Ο Μπαϊκαρά έκλεψε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Ίγκορ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Περιστερίδη. Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο φετινό τέρμα του Βραζιλιάνου, στη 15η συμμετοχή του με την πράσινη φανέλα στο τρέχον Πρωτάθλημα.
 
Παρόλο που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ νωρίς στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι δέχθηκαν μεγάλη πίεση στη συνέχεια από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν ακόμη ένα δοκάρι στο 17’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Τζημόπουλου, ενώ ο Αθανασιάδης κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 20’ σε σουτ του Ακόστα όπως και στο 24’ σε βολέ του Μανιά στην κίνηση. Ωστόσο στο 36’ η παραβίαση της εστίας του Πανθρακικού δεν αποφεύχθηκε, σε μια φάση που ο Μανιάς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και το αυτογκόλ του Χρήστου είχε σαν αποτέλεσμα το 1-1.
 
Πέντε λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο έμπειρος αμυντικός έδωσε τη θέση του στο κέντρο της άμυνας στον Άλμπερτ Ρούσσο, λόγω τραυματισμού, ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γιάννης Χατζηνικολάου αντικατέστησε τον Χαβίτο με τον Χασομέρη.
 
Παρότι ισοφαρίστηκε, όμως, με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ομάδα της πόλης μας κατόρθωσε να επανακτήσει το προβάδισμα στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό το σουτ του Ίγκορ βρήκε στο χέρι του Μιχαήλ μες στην περιοχή και ο διαιτητής Παπαπέτρου υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Ντιγκινί ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκησε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ, πετυχαίνοντας το 2-1 με το τέταρτο φετινό του γκολ.
 
Η συνέχεια ήταν δραματική για τον Πανθρακικό. Στο 66’ ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε εκ νέου, με κεφαλιά του Σκόνδρα, ενώ στο 72’ ο Μανιάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Στο 85’ ο Ίλιτς, ύστερα από ασίστ του Τσουκαλά, ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-4, με τον Πανθρακικό να βρίσκεται πλέον στη 16η θέση με 14 βαθμούς, υστερώντας στην ισοβαθμία με την ΑΕΛ Καλλονής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης (86’ Πεταυράκης), Χρήστου (41’ Ρούσσος), Τσιάρας, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Χαβίτο (46’ Χασομέρης), Ντιγκινί, Ίγκορ ντε Σόουζα.
 
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες (68’ Γιάκος), Λίλα, Μιχαήλ, Στρούνα, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ακόστα, Ίλιτς (85’ Ηλιάδης), Μανιάς (82’ Κοζορώνης).  

Γιάννης Χατζηνικολάου «Στο αμυντικό μας κομμάτι ήμασταν κακοί»

Στην κακή αμυντική λειτουργία του Πανθρακικού στάθηκε ο Γιάννης Χατζηνικολάου στη συνέντευξη Τύπου, όπου τόνισε πως ήταν κρίμα γιατί χάλασε η καλή εικόνα που είχε ο Πανθρακικός κόντρα στην Ξάνθη.
 
Αναλυτικά ο προπονητής του Πανθρακικού δήλωσε:
 
«Όταν είσαι τόσο χαμηλά στη βαθμολογία, προσπαθείς τουλάχιστον να δείξεις μια καλή παρουσία και να έχεις αξιοπρέπεια.
 
Σήμερα σκοράραμε αρκετά εύκολα, αλλά δυστυχώς στο αμυντικό μας κομμάτι ήμασταν κακοί. Κρίμα γιατί χαλάσαμε την πολύ καλή εικόνα που είχαμε στην Ξάνθη. Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να δώσουμε ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά για να δείξουν αν μπορούν να υπολογίζονται για του χρόνου», είπε ο τεχνικός του συλλόγου της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.