Ποιοι μενουν και ποιοι φευγουν απο τον Πανθρακικο

Πριν εννιά ημέρες ο Πανθρακικός εξασφάλισε την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ, για τέταρτη διαδοχική χρονιά, γεγονός που από μόνο του είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια ομάδα με μικρή παράδοση στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως, ήδη οι άνθρωποι της διοίκησης του συλλόγου της Κομοτηνής έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Στόχος, άλλωστε, είναι να γίνουν προσεκτικές επιλογές παικτών και σίγουρα καλύτερες απ’ αυτές του προηγούμενο καλοκαιριού, με τον Πανθρακικό, μάλιστα, να καλείται να διαχειριστεί και τους μεταγραφικούς περιορισμούς που του έχουν επιβληθεί (3 μεταγραφές παικτών άνω των 24 ετών, 2 ανανεώσεις παικτών άνω των 24 ετών, απεριόριστες μεταγραφές παικτών κάτω των 24 ετών), από τη στιγμή που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την αδειοδότησή του από την ΕΠΟ.
 
Αν και βρισκόμαστε μόλις στο Μάιο κι υπάρχει περίπου 1,5 μήνας μπροστά μας, μέχρι την ώρα που θα αρχίσει κι επίσημα η προετοιμασία των «πράσινων» για το επόμενο πρωτάθλημα, ήδη υπάρχουν κάποια δεδομένα, όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που θα διαμένουν και του χρόνου στην πόλη της Κομοτηνής και θα αγωνίζονται στον Πανθρακικό, όπως και γι’ αυτούς που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλες «πολιτείες».
 
Έτσι, ο «ΠτΘ» παίρνει μία προς μια τις περιπτώσεις όλων των παικτών του φετινού ρόστερ της ομάδας, αναλύοντας ποιοι εξ αυτών δεσμεύονται συμβόλαιο και θα παραμείνουν στην ομάδα, ποιοι ενδέχεται να αποχωρήσουν, ποιοι είναι «μετέωροι» και ποιοι αναμένεται να μείνουν ελεύθεροι στο τέλος του Ιουνίου.
 
Γιώργος Αθανασιάδης: Ο νεαρός τερματοφύλακας είναι η «αποκάλυψη» των δύο τελευταίων χρόνων για τον Πανθρακικό κι ίσως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ομάδα. Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και, παρόλο που έχει συμβόλαιο ως το 2016, είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει, για την ακρίβεια να πουληθεί (με πιθανότερο προορισμό αυτή τη στιγμή τον ΠΑΟΚ), με τον Πανθρακικό να αποκομίζει σημαντικό οικονομικό όφελος από ένα ποδοσφαιριστή που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Κομοτηνή την τελευταία τριετία.
 
Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Ο αναπληρωματικός γκολκίπερ του Πανθρακικού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Έχει δουλέψει πολύ από τότε που ήρθε στην ομάδα, η συνεργασία του με τον Γιάννη Πλαβούκο έχει σαν συνέπεια να έχει παρουσιάσει θεαματική βελτίωση και του χρόνου θα πάρει σίγουρα περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ σε περίπτωση πώλησης του Αθανασιάδη ενδεχομένως να είναι και βασικός.
 
Θανάσης Παπαγεωργίου: Η ΠΑΕ κινήθηκε γρήγορα και του ανανέωσε το συμβόλαιο πριν να επιβληθούν οι μεταγραφικοί περιορισμοί. Σημαντική λύση, παραμένει κανονικά.
 
Σοφιάν Σερφά: Ένα πρόβλημα τραυματισμού τον κράτησε για αρκετό καιρό εκτός, αλλά κι όσο ήταν υγιής δε θύμισε τον παίκτη που είχε κερδίσει τις εντυπώσεις στην πρώτη του θητεία στην ομάδα. Έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια κι, εκτός απροόπτου, θα συνεχίσει να φορά την πράσινη φανέλα.
 
Πάπε Εμπόου: Μια από τις περιπτώσεις παικτών που μένουν ελεύθεροι. Προσέφερε αρκετά την τελευταία διετία, αλλά το συμβόλαιό του δύσκολα θα ανανεωθεί.
 
Χρήστος Μελίσσης: Επέστρεψε στον Πανθρακικό τον Ιανουάριο, προκειμένου να δώσει άλλη μια ποιοτική λύση στο κέντρο της άμυνας κι έγινε αμέσως βασικός, βοηθώντας πολύ στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Παρουσιάστηκε τελείως διαφορετικός, σε σχέση με την πρώτη του θητεία στην Κομοτηνή, έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο και παραμένει.
 
Γιάννης Ποτουρίδης: Η τελευταία χρονικά μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού κι από τις λίγες που δικαίωσαν ως ένα βαθμό τους ανθρώπους της ομάδας. Στη δεύτερη θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές, μαζί με Εμπόου και Ντιγκινί. Σταθερός, αν και δεν απέφυγε κάποιες φορές τα λάθη, έχει συμβόλαιο ως το 2016.
 
Ντενίζ Μπαϊκαρά: Μια από τις «καυτές πατάτες» που καλείται να διαχειριστεί η διοίκηση το επόμενο διάστημα. Μαζί με τον Χρήστου είναι οι δύο πιο παλιές «καραβάνες» Αυτός ήταν ο τέταρτος χρόνος του στην ομάδα και το συμβόλαιό του λήγει στις 31 Ιουνίου. Προς το παρόν συμφωνία δεν υπάρχει για την παραμονή του, αλλά θα γίνει μεγάλη προσπάθεια από την ΠΑΕ, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες.
 
Σαντιάγκο Βιγιαφάνε: Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, αγωνίστηκε ελάχιστα κι έκανε μέτριες εμφανίσεις. Έχει συμβόλαιο, αλλά η παραμονή του δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.
 
Κωνσταντίνος Ζδράβος-Ρίζος: Ο νεαρός αμυντικός, που συνδυάζει το ποδόσφαιρο με τις σπουδές στη Νομική, έχει συμβόλαιο ως το 2016 και του χρόνου αναμένεται να έχει πιο ενεργό ρόλο.
 
Νίκος Τσουμάνης: Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο, αλλά στο φινάλε του πρωταθλήματος έμεινε και πάλι στον πάγκο. Η χρονιά για τον ίδιο ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο και μαζί ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, με τον ίδιο να απαντάει αρνητικά στην πρώτη πρόταση που του έγινε. Μάλλον αποχωρεί.
 
Γιάννης Χρήστου: Μια από τις «σημαίες» αυτής της ομάδας, με παρουσία σημαντική όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, όπου παραμένει μια ποιοτική λύση, όπως απέδειξε στους αγώνες με Βέροια και Ξάνθη, αλλά και στα αποδυτήρια, αποτελώντας έναν από τους αρχηγούς του Πανθρακικού. Πρόλαβε κι αυτός να ανανεώσει για άλλον ένα χρόνο, πριν να επιβληθούν οι περιορισμοί από την ΕΠΟ.
 
Αντώνης Λαδάκης: Ο αρχηγός κι ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν. Τραυματίστηκε στον αγώνα του δεύτερου γύρου με τον Λεβαδειακό κι έχασε όλο το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ουσιαστικά. Ανανέωσε πρόωρα κι αυτός ως το 2016 και θα συνεχίσει και του χρόνου να φοράει την πράσινη φανέλα και το περιβραχιόνιο.
 
Αλφρέδο Μεχία: Από τις μεταγραφές του καλοκαιριού που απέδωσαν «καρπούς». Βασικός κι αναντικατάστατος στη μεσαία γραμμή, έχει συμβόλαιο και μόνο σε περίπτωση που γίνει πρόταση για την απόκτησή του από άλλο σύλλογο ίσως να αποχωρήσει.
 
Ρομέου Ντος Σάντος: Ο Βραζιλιάνος προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό κι άργησε να βρει ρυθμό, αλλά όταν συνέβη αυτό ήταν καθοριστικός σε πολλά παιχνίδια κι από τους καλύτερους του Πανθρακικού. Και το δικό του συμβόλαιο λήγει κι ίσως να είναι ένας από τους δύο που θα ανανεώσει η διοίκηση της ομάδας, εφόσον το επιθυμεί κι ο ίδιος.
 
Σεμπάστιαν Σέτι: Ήρθε και δεν ακούμπησε. Έπαιξε μόλις 46 λεπτά στο σύνολο. Έχει συμβόλαιο κι αυτός, αλλά θεωρείται δύσκολο να μείνει στην ομάδα.

Ροτζέριο Μάρτινς: Άλλη μια μεταγραφή του Ιανουαρίου. Αρχικά δεν έκανε καλές εμφανίσεις, αλλά προερχόταν από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, λόγω της αποχώρησης της Νίκης Βόλου από το πρωτάθλημα κι έτσι χρειαζόταν χρόνο για να βρει ρυθμό. Όταν ήταν ο εαυτός του βοήθησε πολύ κι ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν εκ των κορυφαίων. Το ίδιο και στη Βέροια. Έχει συμβόλαιο θα παραμείνει στην ομάδα και του χρόνου θα έχει πιο σημαντικό ρόλο, με την εμπειρία του και την ποιότητά του.
 
Στέλιος Ηλιάδης: Κι αυτός ήρθε στην Κομοτηνή τον Ιανουάριο και βοήθησε αρκετά. Το συμβόλαιό του λήγει, αλλά δύσκολα θα του δοθεί ένα από τα δύο συμβόλαιο που μπορεί ο Πανθρακικός να προσφέρει σε παίκτες άνω των 24 ετών.
 
Χρήστος Τζάνης: Δεύτερος σκόρερ της ομάδας φέτος με 7 γκολ και πρώτος σε συμμετοχές με 31 ματς. Σπουδαία η προσφορά του τα τελευταία 2,5 χρόνια. Παρόλα αυτά, δύσκολα θα παραμείνει και του χρόνου στην Κομοτηνή.
 
Νίκολα Ντιγκινί: Ίσως η καλύτερη από τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι. Αποδείχθηκε «πολυεργαλείο», αφού έπαιξε από επιθετικές ως κι αριστερός μπακ-χαφ. Μέτρησε 30 συμμετοχές και πέτυχε κρίσιμα γκολ , 4 στον αριθμό. Έχει συμβόλαιο και παραμένει κανονικά στην ομάδα.
 
Χοσέ Μαρία Κάσες: Ιδιαίτερη περίπτωση. Όπως κι ο Ρομέου προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό. Σε λίγα ματς ήταν ο Κάσες του περσινού πρώτου γύρου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για το μέλλον του, δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Πανθρακικός να επιλέξει να ποντάρει ξανά στον υγιή πλέον Ισπανό, ειδικά αν μείνει κι ο Μάνουελ Ρόκα στην τεχνική ηγεσία.
 
Δημήτρης Χασομέρης: Ο Κομοτηναίος επιθετικός, που πολλές φορές έδωσε λύσεις είτε σαν βασικός είτε ερχόμενος από τον πάγκο, έχει συμβόλαιο και μένει στην ομάδα.
 
Μανού Μπάλντα: Επιλογή του Ρόκα τον Ιανουάριο, πήρε ελάχιστες ευκαιρίες. Δεν έχει συμβόλαιο για του χρόνου και λογικά θα αποχωρήσει.
 
Ιγκόρ Ντε Σόουζα: Το μεγαλύτερο αγωνιστικό «κεφάλαιο» αυτού του Πανθρακικού. Πρώτος σκόρερ και φέτος με 11 γκολ. Έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο και θα συνεχίσει να φορά την πράσινη φανέλα με το νούμερο 99 στην πλάτη.
 

Οι μικροί

 
Συμβόλαια σε ισχύ και για τη νέα περίοδο έχουν όλοι οι νεαροί των ακαδημιών που έγιναν επαγγελματίες το περασμένο καλοκαίρι αλλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Άλλοι από αυτούς θα πάρουν άλλη μια ευκαιρία κι άλλοι ίσως να δοθούν σε κάποια ομάδα δανεικοί για να πάρουν αγώνες στα πόδια τους κι εμπειρίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.