Ποδαρικο με…ντερμπι κανει το πρωταθλημα της Α΄ ΕΠΣ Θρακης!

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής

Σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 το πρωτάθλημα της Α' ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης κάνει ποδαρικό για το 2019 με ορισμένες μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.
 
Στο δημοτικό γήπεδο του Ιάσμου, ο Μέγας Αλέξανδρος υποδέχεται την ομάδα της Ελπίδας Σαπών σε μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες. Ξεκάθαρο φαβορί οι γηπεδούχοι, οι οποίοι παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα και θέλουν να συνεχίσουν έτσι προκειμένου να αυξήσουν όσο παραπάνω μπορούν τη διαφορά από τους…διώκτες τους. Από την άλλη η Ελπίδα είναι μία ομάδα που μέχρι στιγμής έχει εμφανίσει δύο πρόσωπα. Το σύνολο του κ.Χαριτόπουλου διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να κάνει «ζημιά» στους γηπεδούχους, που μετρούν μάλιστα απουσίες λόγω τραυματισμών.
 
Η χρονιά για τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ξεκινάει από τους Αγίους Θεοδώρους, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν από τον Σπάρτακο. Οι ασπρόμαυροι ενισχύθηκαν με τον Κυπιρτόγλου (παίχτης του Κοσμίου από το 2013 έως το 2017) τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και στο μυαλό τους δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Στον αντίποδα ο Σπάρτακος είναι μία ομάδα που έδειξε καλά στοιχεία στην αρχή του πρωταθλήματος, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με την ομάδα του κ.Κουτρουλού να βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας.
 
Εξαιρετικό πρώτο γύρο πραγματοποίησε η Δόξα Σώστη, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς και την αγωνιστική αυτή υποδέχεται τον Πανθρακικό, που βρίσκεται έναν βαθμό πίσω και στην 4η θέση. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση αυτή για τη μάχη της τρίτης θέσης. Ο Πανθρακικός έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών και χωρίς να εντυπωσιάζει (προς το παρόν) με τις εμφανίσεις του παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και δείχνει πως πρόκειται για μία ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει αρκετά πράγματα φέτος τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε κύπελλο.
 
Από τις εκπλήξεις του πρώτου γύρου ήταν η Αναγέννηση Παγουρίων, η οποία βρίσκεται δικαίως στην 6η θέση και θα επιδιώξει να συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό προκειμένου να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα στο τέλος του πρωταθλήματος. Αντίπαλος της Αναγέννησης την αγωνιστική αυτή είναι ο Ορφέας Στρύμης που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, δείχνοντας μέχρι στιγμής αρκετά κακό πρόσωπο.
 
Αρνητική έκπληξη του πρώτου μισού του πρωταθλήματος αποτέλεσε η Βιστωνίδα Κοπτερού, η οποία, αν και διαθέτει ορισμένες αξιόλογες μονάδες, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο που να διαθέτει ομοιογένεια και ως αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 7η θέση. Πλέον ο κ.Περτσάς, ο οποίος διαδέχτηκε τον κ.Μουμίν καλείται να ανεβάσει την απόδοση αλλά και τη βαθμολογική θέση της ομάδας. Εκτός έδρας αντίπαλος της Βιστωνίδας είναι ο Ορφέας Ξυλαγανής που με έξι βαθμούς βρίσκεται στην 11η θέση. Κακή αγωνιστική εικόνα για τον Ορφέα, ο οποίος όμως έχει την ποιότητα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να βγει από την αγωνιστική κρίση στην οποία βρίσκεται.
 
Τέλος η Δόξα Προσκυνητών υποδέχεται την Δόξα Γρατινής. Οι γηπεδούχοι είναι μία ομάδα με αρκετά κακή επίθεση. Έχει τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα και αυτό λέει πολλά. Οι φιλοξενούμενοι δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση την περσινή ομάδα που στόχευε φυσικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως προς το τέλος του πρώτου γύρου έδειχναν να βρίσκουν τα πατήματά τους και με τον κ. Στοΐνοβιτς πλέον στον πάγκο τους μετά την αποχώρηση του κ. Δίγκα έχουν τη δυνατότητα να αναρριχηθούν βαθμολογικά. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής: 

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου
Δόξα Σώστη-ΑΠΣ Πανθρακικός
Δόξα Προσκυνητών-Δόξα Γρατινής
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου-Ελπίδα Σαπών
Ορφέας Ξυλαγανής-Βιστωνίδα Κοπτερού
Ορφέας Στρύμης-Αναγέννηση Παγουρίων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.