Πληθος κοσμου στην κοπη Βασιλοπιτας της ΕΠΣ Θρακης

Παρουσία Μπαλτάκου, Γκαγκάτση, Πουρλιοτόπουλου και Δημητριάδη η εκδήλωση – 22 βραβεύσεις σε ανθρώπους και ομάδες της περιοχής

Μετά από χρόνια περιορισμών και αδράνειας λόγω υγειονομικών περιορισμών πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Κοπής της Βασιλόπιτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης. Εκεί βρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου του ποδοσφαίρου, όπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκαγκάτσης, ο Γενικός Διευθυντής Τμημάτων Υποδομής & Ανάπτυξης του ΠΑΟΚ κ. Πουρλιοτόπουλος, ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Δημητριάδης, οι πρόεδροι των ΕΠΣ Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Κιλκίς και Χαλκιδικής και σχεδόν σύσσωμη η ποδοσφαιρική κοινότητα της Ροδόπης.

Η εκδήλωση παρότι είχε πλήθος κόσμου, δεν είχε ζωντανή μουσική λόγω σεβασμού στη μνήμη του 14χρονου Θάνου που «ταξίδεψε» για τη γειτονιά των Αγγέλων.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος στάθηκε στα οφέλη του αθλητισμού. Όλοι όσοι μίλησαν, στάθηκαν στη σημασία της ανοδικής πορείας του Πανθρακικού στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της πόλης με την ευχή να φτάσει ξανά μέχρι τη Super League.

Συνολικά έγιναν 22 βραβεύσεις σε ανθρώπους του χώρου. Συγκεκριμένα, για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο της χώρας αλλά και την υποστήριξη τους στις δράσεις της ΕΠΣ Θράκης τιμήθηκαν οι Παναγιώτης Μπαλτάκος, Βασίλης Γκαγκάτσης και Χρυσόστομος Γκαγκάτσης. Παράλληλα η ΕΠΣ ξεκίνησε μία σειρά τιμητικών βραβεύσεων σε ανθρώπους του χώρου που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης αλλά και όλης της χώρας. Θα ακολουθήσουν και άλλες βραβεύσεις το προσεχές διάστημα με στόχο να απονείμει τα εύσημα στους ανθρώπους που μέσα από τους κόπους, τις θυσίες τους και το έργο τους, είχαν σημαντική συνεισφορά στην εξέλιξη του αθλήματος. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι Θανάσης Ντίνας, Βλάσης Καζάκης και Χουσεϊν Μουμίν ενώ από παράγοντες τιμήθηκαν οι Γιώργος Λιάγκης, Χρήστος Μαυρόπουλος, Μεχμέτ Μεχμέτ, Βασίλης Τοπαλίδης, Κωνσταντίνος Τσιμπούκας, Μουσταφά Χουσείν και από το χώρο της διαιτησίας οι Λάζαρος Ασμανίδης, Παναγιώτης Γαντζίδης και Στέφανος Κουμπαράκης. Τέλος πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις ομάδων και αθλητών που διακρίθηκαν τη σεζόν 2022/23 και συγκεκριμένα:

Πρωταθλήτρια Α΄ ΕΠΣ Θράκης αναδείχθηκε η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, η οποία πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία και έχοντας αγωνιστική συνέπεια κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή για 5η φορά στην ιστορία της.

Πρωταθλήτρια Β΄ ΕΠΣ Θράκης αναδείχθηκε η Δύναμη Αμαράντων, που πραγματοποίησε μία πολύ σταθερή πορεία και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή συγκεντρώνοντας συνολικά 62 βαθμούς.

Κυπελλούχος ΕΠΣ Θράκης αναδείχθηκε ο Πανθρακικός για 12η φορά στην ιστορία του, επικρατώντας της Ελπίδας Σαπών στον τελικό με 2-0.

Έχει καθιερωθεί το βραβείο Fair Play να δίνεται στην ομάδα με την καλύτερη συμπεριφορά εντός αγωνιστικού χώρου και αυτήν που δεν θα δεχθεί καμία κόκκινη κάρτα σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Έτσι λοιπόν, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης χωρίς να δεχθεί κόκκινη κάρτα.

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ΕΠΣ Θράκης είναι ο τομέας της Ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν βραβεύτηκε η Πρωταθλήτρια Κ14 της ΕΠΣ Θράκης, η οποία μετέπειτα κατέκτησε μάλιστα και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και δεν είναι άλλη από την ομάδα του ΠΑΟΚ Κομοτηνής.

Πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣ Θράκης αναδείχθηκε ο Κώστας Τρούπκος της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, ο οποίος ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, σημειώνοντας συνολικά 23 τέρματα

Πρώτος σκόρερ της Β΄ ΕΠΣ Θράκης αναδείχθηκε ο Ακίν Τσερκέζ του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, ο οποίος σημείωσε συνολικά 36 τέρματα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των σωματείων για δώρα και συγκεκριμένα 100 ευρώ κέρδισαν ΠΑΟ Κοσμίου και Ατσάλι Αρχοντικών ενώ μία διαιτησία δώρο κέρδισαν Αναγέννηση Παγουρίων και Ηρακλής Νέας Καλλίστης. Οι ακαδημίες που κέρδισαν από 5 μπάλες ήταν του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή Νέας Καλλίστης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.