Πιεση να ολοκληρωθουν το ταχυτερο δυνατον οι εργασιες στο Κλειστο Γυμναστηριο Κομοτηνης

Θα πραγματοποιηθεί και συντήρηση του παρκέ, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση

Να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Κομοτηνής πιέζει ο Δήμος Κομοτηνής, θέλοντας να το αποδώσει το συντομότερο δυνατό στους συλλόγους, που αυτή τη στιγμή έχουν μοιραστεί σε σχολικά γυμναστήρια της πόλης, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.

Να θυμίσουμε πως το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης ξεκίνησε το καλοκαίρι, με τον Δήμο να ελπίζει πως θα μπορεί να ολοκληρωθεί ώστε να καταστεί λειτουργικό το κλειστό, τουλάχιστον για τους αγώνες, μέχρι την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατό, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του Γυμναστηρίου βέβαια φτάνει τον Μάιο, κάτι που σημαίνει πως ο Δήμος μπορεί μόνο να πιέσει προφορικά για την πρόοδο των εργασιών, που έχουν προχωρήσει αρκετά, απομένει όμως σημαντικό κομμάτι να ολοκληρωθεί.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα έχει τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη σε όλη την εξωτερική επιφάνεια της τοιχοποιίας, ανεστραμμένη θερμομόνωση σε όλες τις επίπεδες πλάκες από σκυρόδεμα και αντικατάσταση υπάρχουσας στέγης από φύλλα λαμαρίνας στην κύρια αίθουσα, πάνω από τον αγωνιστικό χώρο,  με νέα στέγη, από θερμομονωτικά πάνελ αλουμινίου. Παράλληλα θα αντικατασταθούν τα κουφώματα αλουμινίου, ενώ θα τοποθετηθούν και ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Μάλιστα στην ολοκλήρωση του έργου θα πρέπει να προστεθεί ακόμα μισός μήνας, μιας και πρόθεση του Δήμου Κομοτηνής είναι να προχωρήσει στην συντήρηση του παρκέ του γηπέδου, λαμβάνοντας ευκαιρία από το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται ο χώρος.

Με αναμόρφωση που αναμένεται να εισαχθεί στον προϋπολογισμό τις επόμενες μέρες, θα προστεθεί το έργο αυτής της συντήρησης, που θα γίνει αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, ώστε να μην χρειαστεί να κλείσει το γήπεδο ξανά σε δεύτερη φάση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.