Πεθανε ο Γιαννης Μιχαλητσος προπονητης του Αρη

Η ποδοσφαιρική οικογένεια του Άρη βυθίστηκε σε πένθος καθώς έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο άλλοτε παίκτης και προπονητής των κιτρίνων, Γιάννης Μιχαλήτσος.

Η ποδοσφαιρική οικογένεια του Άρη βιώνει εδώ και λίγη ώρα μία μεγάλη απώλεια, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 66 ετών ο Γιάννης Μιχαλήτσος, ένας άνθρωπος που ήταν πιστός στρατιώτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχοντας φορέσει τη φανέλα των κιτρίνων ως ποδοσφαιριστής αλλά και έχοντας κάτσει στον πάγκο ως προπονητής της.

Γεννημένος στις 8 Απριλίου 1957, ο Μιχαλήτσος συνέδεσε ουσιαστικά την ποδοσφαιρική καριέρα του με τον Άρη αφού έπαιξε για αυτόν από το 1976 μέχρι το 1986 ενώ στη συνέχεια κατηφόρισε στην Κρήτη όπου κατέκτησε το Κύπελλο με τον ΟΦΗ τη σεζόν 1986-87, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του ως παίκτης της Δόξας Δράμας.

Συνολικά, όπως γράφει το SPORT24, μέτρησε 265 συμμετοχές και 11 γκολ στην μεγάλη κατηγορία (τα 176 ματς ήταν για λογαριασμό του Άρη, εκ των οποίων τα 162 στο πρωτάθλημα) ενώ από τις αρχές του αιώνα μπήκε στο στίβο της προπονητικής, με τον Άρη να είναι και πάλι η ομάδα με την οποία συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του, αφού εργάστηκε για αυτόν ως βοηθός προπονητή, πρώτος προπονητής αλλά και σκάουτ.

Συνολικά, είχε έξι περάσματα από τους κίτρινους είτε ως πρώτος προπονητής είτε ως υπηρεσιακός, με τον Μιχαλήτσο να καθοδηγεί 49 φορές από τον πάγκο τους Θεσσαλονικείς, έχοντας απολογισμό 12 νίκες, 13 ισοπαλίες και 24 ήττες.

Τα τελευταία χρόνια έδινε γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας, με τον τεράστιο αυτό αγώνα να τον δίνει έχοντας δίπλα του ως στηρίγματα τη σύζυγό του, Μαρία και τις δύο κόρες του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.