Πεταξε στα 8,55μ. και στην κορυφη του κοσμου ο Τεντογλου

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου

Με ένα εκπληκτικό άλμα στα 8,55μ. ο Μίλτος Τεντόγλου στη δεύτερη προσπάθειά του «πέταξε» στην κορυφή κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Ένα υπέροχο άλμα στα 8 μέτρα και 55 εκατοστά, που αποτελεί την 6η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών. Πέταξε και η προσπάθεια του ήταν απόλυτα έγκυρη! Ο Μίλτος Τεντόγλου στο δεύτερο άλμα του κατάφερε να πέτυχε και πάλι την ίδια επίδοση, όπως στο πρώτο άκυρο, δηλαδή 8,55μ. και φυσικά βρέθηκε στην πρώτη θέση.

Η προσπάθεια του Έλληνα Ολυμπιονίκη ήταν τέλεια και με την επίδοση αυτή κατέγραψε πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου, δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και κυρίως δεν επηρεάστηκε καν από την πρώτη του προσπάθεια, που ακυρώθηκε για οριακό πέρασμα της νοητής ευθείας.

Πολλά μπράβο για τον 24χρονο αθλητή μας, ο οποίος έχει πολλά χρόνια μπροστά του για να «πετάξει» σε σπουδαίες διοργανώσεις στο μέλλον, γράφοντας το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του μήκους και γενικότερα του στίβου!

Το 8,55, που έκανε ο Έλληνας «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Βελιγράδι, συνιστά νέο πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο, αλλά και ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του στον κλειστό στίβο ήταν τα 8.38 που είχε σημειώσει στο ευρωπαϊκό της Γλασκώβης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.