Περιμενει αντιπαλους στα μπαραζ ανοδου η Δοξα Νεου Σιδηροχωριου

Έχουν ξεκαθαρίσει οι ομάδες της Θράκης

Τους αντιπάλους τους από την Aνατολική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική περιμένουν να μάθουν οι Ορέστης Ορεστιάδας από τον Έβρο, η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου στην Ροδόπη και πιθανότατα ο Άρης Πετεινού (ο Απόλλων Ξάνθης έχει κάποιες πιθανότητες με 3 ματς να απομένουν) από την Ξάνθη.

Όπως και πέρυσι ο τίτλος του πρωταθλητή δεν σημαίνει και αυτόματη άνοδο στην Γ’ Εθνική όπως τα προηγούμενα χρόνια, αφού έχουν επιστρέψει τα μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ. Δίκαιο ή αδικο αναμένονται συναρπαστικά μπαράζ ανάμεσα στους τρεις πρωταθλητές των ΕΠΣ της Θράκης που θα αγωνιστούν με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών αλλά και της Μακεδονίας (δηλαδή της Θεσσαλονίκης), ώστε οι τρεις εκ των επτά να ανέβουν στην Γ’ Εθνική μέσω μπαράζ που θα γίνουν μέσα Μαίου.

Ο όμιλος Θεσσαλονίκης- Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχει 7 πρωταθλητές και θα γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα όπου η κάθε πρωταθλήτρια ομάδα θα δώσει 6 αγώνες – τρεις στην έδρα της και τρεις εκτός έδρας μετά από κλήρωση.

Την Μεγάλη Τετάρτη όπως και στην Γ’ Εθνική είχαμε δράση στην ΕΠΣ Δράμας και στην ΕΠΣ Σερρών. Στην Δράμα πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε δυο ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα και πιθανότατα θα λύσουν την τελευταία αγωνιστική τις διαφορές τους. Μετά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής η κατάσταση στην κορυφή παρέμεινε αμετάβλητη μιας και τα δύο ντέρμπι έμειναν ισόπαλα 0-0 μεταξύ της πρωτοπόρου και γνωστής μας από τα περσινά μπαράζ Προσοτσάνης και της τρίτης Χωριστής που παρέμεινε στο κόλπο του πρωταθλήματος και της Δόξας Πετρούσας με την δεύτερη Δόξα Βώλακα που έχασε την ευκαιρία απέναντι σε μια αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα να νικήσει και να ξαναπεράσει στην κορυφή.

Στις Σέρρες ολοκληρώθηκαν τα προημιτελικά των πλέι οφ ανόδου που γίνονται με την μορφή κυπέλλου σε διπλούς αγώνες. Στα ημιτελικά των πλέι οφ πέρασαν ο περσινός πρωταθλητής και γνωστός από τα περσινά μπαράζ Ηρακλής Αμμουδιάς, η ΑΕ Χρυσού, ο  Πυθαγόρας Καλών Δένδρων και ο ιστορικός Εθνικός Σιδηροκάστρου. Τα ζευγάρια της επόμενης φάσης είναι τα εξής: Εθνικός Σιδηροκάστρου –  Πυθαγόρας Καλών Δένδρων και ΑΕ Χρυσού –  Ηρακλής Αμμουδιάς,

Στην Καβάλα την Κυριακή ο δεύτερος Άρης Πηγών διατήρησε την διαφορά στο -1 απέναντι στον πρωτοπόρο Ορφέας Ελευθερούπολης δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε ενώ έχει και την ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Τέλος στην Θεσσαλονίκη τρεις αγωνιστικές απομένουν για την λήξη των πλει οφ με τρεις ομάδες να διεκδικούν το τίτλο, η ιστορική Αναγέννηση Επανομής, η Νίκη Ευκαρπίας και η ΑΕ Ευόσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.