Πεντε μεταλλια στο Πανελληνιο πρωταθλημα παλης Ανδρων Γυναικων απο το τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Τη δεύτερη ομαδική θέση στις γυναίκες και την τρίτη στους άνδρες κατέκτησαν οι παλαιστές

Με το δεξί μπήκε στο 2020 το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, οι αθλητές του οποίου επέστρεψαν με πέντε μετάλλια, από τα οποία τα 3 χρυσά, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών που διεξήχθη στις 4 με 5 Ιανουαρίου, στο κλειστό Γυμναστήριο Βύρωνος, στην Αθήνα.
 
Μάλιστα η ομάδα κέρδισε την 2η ομαδική θέση στις γυναίκες και την 3η ομαδική θέση στους άνδρες.
 
Συνολικά στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 6 αθλητές του τμήματος, η Αθηνά Γιαγτζόγλου στα 50 κιλά, η Μαρία Νταμοτσίδου στα 65 κιλά, ο Ιβάν Βίννικ στα 65 κιλά, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης και ο Αντόν Νταβγκαπόλοφ στα 79 κιλά και ο Ιμπίς Νιαζή στα 125 κιλά.
 

Οι αθλητές είχαν μια πάρα πολύ καλή παρουσία, τόνισε ο προπονητής του τμήματος κ. Θόδωρος Καρυπίδης, με τον Ιμπίς Νιαζή, την Μαρία Νταμοτσίδου και την Αθηνά Γιαγτζόγλου να κατακτούν την πρώτη θέση στις κατηγορίες τους.
 
Ο Ιβάν Βίννικ κατέκτησε τη 2η θέση, ενώ ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης κατέλαβε την 3η θέση, παρόλο που ο κ. Καρυπίδης έχει αρκετά παράπονα από την διαιτησία, που ουσιαστικά δεν επέτρεψε στον αθλητή να έχει την ευκαιρία να προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω.
 
Ο Αντόν Νταβγκαπόλοφ έτυχε στον πρώτο αγώνα να παλεύει με τον Αυτοφορίδη, χάνοντας οριακά για αυτό και δεν κατάφερε να προχωρήσει και να κατακτήσει μια καλύτερη θέση.
 
Φέτος οι αγώνες ήταν πολύ δυνατοί, με μεγάλη συμμετοχή από αθλητές από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή στους αγώνες να ξεπερνά τους 400 αθλητές.
 

Ο μεγάλος αριθμός των πρωταθλητών σημαίνει πως το τμήμα θα μπορεί να έχει παρουσία και στα Διεθνή πρωταθλήματα, παρόλο που η συμμετοχή έχει και σημαντικές οικονομικές απαιτήσεις.
 
Ο κ. Καρυπίδης έδωσε ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα, ενώ συνεχίζουν την προετοιμασία για τους νεότερους αθλητές, οι αγώνες των οποίων θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε το ΚΤΕΛ Κομοτηνής, τα Τυροκομικά Δουκίδη, το Καφέ μπαρ Μηδέν, τον Μάρκο Γραμμενίδη και τον Φώτη Γεωργιάδη, για την στήριξή τους σε αυτόν τον αγώνα, μιας και χωρίς αυτούς δύσκολα θα μπορούσαν να φέρουν αυτά τα μετάλλια στην Κομοτηνή καθώς και δεν υπάρχει από αλλού υποστήριξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.