Πεντε λαμπαδηδρομοι θα δωσουν τον τονο στην Λαμπαδηδρομια της Κομοτηνης

Τις στολές παρέδωσε στους συμμετέχοντες ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης

Τις Στολές στους λαμπαδηδρόμους που θα συμμετάσχουν στην Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής φλόγας, που θα περάσει από την πόλη μας το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου, παρέδωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου.

Οι πέντε Λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την φλόγα είναι η  Νικολέτα Μπάρμπα– Πάλη, ο Κυριάκος Μπακιρτζής- Πολεμικές Tέχνες, ο Αθανάσιος Μιμίκος – Καλαθοσφαίριση με Αμαξίδιο, ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης -Άλμα εις Ύψος και ο Χαρούν Μολλά- Ποδηλασία.

Οι δύο αθλητές που επέλεξε η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για να είναι στην αρχή και το τέλος της διαδρομής των λαμπαδηδρόμων της Κομοτηνής είναι οι Κυριάκος Αμούτζας και Δημήτρης Μπαξεβανίδης.

Σημαντικό να περνά η φλόγα από την Κομοτηνή

Όπως τόνισε ο κ. Γκαράνης, είναι σημαντική η χαρά τους που η Ολυμπιακή Επιτροπή συμπεριέλαβε την Κομοτηνή σε αυτή την διαδρομή που λαμβάνει χώρα κάθε φορά που πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. «Είναι τιμή για μια πόλη, αλλά και τους αθλητές, να συμπεριληφθούν σε αυτή την προσπάθεια, θέλοντας να δώσει το παράδειγμα της συμφιλίωσης και της ειρήνης» επεσήμανε ο δήμαρχος. Σημείωσε δε πως ο Δήμος Κομοτηνής, θα συνεχίσει να τιμά τους αθλητές που διακρίνονται και προάγουν το όνομα της πόλης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σημαντικό για ένα αθλητή

Για την σημασία που έχει για ένα αθλητή να είναι λαμπαδηδρόμος, μίλησε ο κ. Κώστας Μπανιώτης, που έχει την εμπειρία τριών Ολυμπιάδων, τονίζοντας πως πάντα οι αθλητές σκέφτονται σε τετραετίες. Αυτές τις μέρες όλη αυτή η συγκίνηση είναι πιο έντονη, γιατί η προηγούμενη Ολυμπιάδα έλαβε χώρα μέσα στην πανδημία, και δεν είχε ζήσει αυτή την συγκίνηση ο κόσμος που θα έχει αυτή τη φορά. Ευχαρίστησε δε τον Δήμο Κομοτηνής που τον επέλεξε, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές που θα συμμετάσχουν φέτος.

Ο πρώτος Έλληνας αθλητής Muay thai σε Λαμπαδηδρομία

Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε της επιλογή του ο Κυριάκος Μπακιρτζής, σημειώνοντας πως είναι ο πρώτος αθλητής Muay thai που συμμετέχει σε Λαμπαδηδρομία. Όπως τόνισε, το άθλημα κάνει βήματα για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, και αναμένεται να γίνουν αγώνες επίδειξης στους φετινούς Ολυμπιακούς. Ελπίδα τους είναι πως σύντομα θα ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα, και ότι από το 2028 ο ίδιος και οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους.

Σημαντικό να γίνεται η Λαμπαδηδρομία

Ο κ. Χαρούν Μολλά, αθλητής της Ορεινής Ποδηλασίας, μέλος της Εθνικής και της Ολυμπιακής Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας, εξέφρασε τη χαρά του για αυτή την τιμή, σημειώνοντας πως στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είχε γίνει η λαμπαδηδρομία, και είναι χαρούμενος που θα αποτελέσει μέρος της φέτος. Δυστυχώς η Ολυμπιακή Ομάδα Ανδρών δεν κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς. «Θα θέλαμε να έχουμε θέση στους Ολυμπιακούς αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε» ανέφερε.

Οι Ολυμπιακοί το όνειρο κάθε αθλητή

Τέλος η Νικολέτα Μπάρμπα, τόνισε πως είναι μεγάλη της τιμής να βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε λαμπαδηδρόμους, με τους Ολυμπιακούς να είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Και η ίδια ελπίζει πως στο μέλλον θα μπορέσει να αποτελέσει μέρος της διοργάνωσης, και γιατί όχι, να χαρίσει στην Ελλάδα και την Κομοτηνή το χρυσό μετάλλιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.