Παρουσιαστηκε το πλανο της νεας εποχης του ΓΑΣ Κομοτηνη

Οι ιθύνοντες του συλλόγου ζήτησαν την στήριξη της τοπικής κοινωνίας

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή αποτελεί την «ναυαρχίδα» του μπάσκετ της Θράκης και φέτος αλλάζει ρότα, δίνοντας τόπο… στα νιάτα και στα παιδιά της περιοχής σε μία πολύ δύσκολη πρόκληση στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του συλλόγου και της γνωριμίας με την τοπική κοινωνία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου η παρουσίαση του πλάνου του νέου ΓΑΣ Κομοτηνή σε γνωστή καφετέρια της πόλης από τον πρόεδρο Γιάννη Πεταλωτή, τον προπονητή Τάκη Φωτεινάκη αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου και νέο μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ κ.Πεταλωτής, ο οποίος αναφέρθηκε στην επένδυση της ομάδας της Κομοτηνής στο νέο αλλά και ντόπιο αίμα, καθώς ο σύλλογος αποτελείται από δέκα Κομοτηναίους με την τελευταία μεταγραφική κίνηση του Τάσου Μπορμπίδη, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι χαμηλότερος από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία, κόντρα στα 20 έτη. Όπως ξεκαθάρισε, ο ΓΑΣ αποτελείται κατά βάση από παιδιά που τα προηγούμενα 2-3 χρόνια ανήκαν στην ομάδα Εφήβων του συλλόγου, σε συνδυασμό με τους παλιότερους παίκτες που θα τους δείξουν τον δρόμο, αλλά και μικρές μεταγραφικές προσθήκες κυρίως από πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Θράκης.

Σε αυτήν την προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο νέος τεχνικός του συλλόγου, ο οποίος επέστρεψε στην Κομοτηνή μετά από 8 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο Τάκης Φωτεινάκης πρόσθεσε ότι δημιουργήθηκε μια ομάδα από παίκτες οι οποίοι ζουν, ζούσαν και θα ζουν στην Κομοτηνή και στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας «κορμός». Υποστήριξε ότι υπάρχει ταλέντο σε αυτά τα παιδιά, που μπορούν να φτάσουν τον σύλλογο πολύ ψηλά τα επόμενα χρόνια, ενώ τοποθετήθηκε και για τη δύσκολη πρόκληση που έχουν μπροστά τους, σε ένα πρωτάθλημα που από τις 14 ομάδες υποβιβάζονται οι 4, δηλαδή σχεδόν ένας στους τρεις. Προσδιόρισε ως «στοίχημα» το γεγονός πως η ομάδα πρέπει να παρουσιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα, παρ’ όλο που τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν εμπειρίες από τέτοιες παραστάσεις, ειδικά με το εμπόδιο του Covid-19 τα τελευταία δύο χρόνια. Υποσχέθηκε πως η ομάδα θα δίνει το καλύτερό της εαυτό και ότι έχει και δεν έχει σε κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι, ώστε σταδιακά να βελτιώνεται και να παρουσιάσει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα γίνεται.

Επιπλέον, έκανε έκκληση στον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, καθώς πρόκειται για παιδιά της πόλης που πιθανότατα τα γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, αν όχι τους ίδιους πιθανότατα τους γονείς τους, σε μια πόλη όπως η Κομοτηνή.

Τον κ. Πεταλωτή πλαισίωσαν οι στενοί του συνεργάτες αλλά και μέλη της διοίκησης, που «τρέχουν» όλα τα θέματα του συλλόγου, όπως ο κ. Μωραϊτης, ο κ. Κωφίδης, ο κ. Σεραφίδης και ο κ. Ματεοσιάν. Στο πλευρό τους ήταν και ο παλιός αθλητής του συλλόγου αλλά και διοικούντας του συλλόγου κ. Αθανασίου συνδέοντας το «χτες» με το «σήμερα».

Όλοι έδωσαν ραντεβού για την Κυριακή στις 17:00 όταν και ο ΓΑΣ Κομοτηνή υποδέχεται τον Αίαντα Ευόσμου στην πρεμιέρα της Β΄ Εθνικής.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ – 4ος ΟΜΙΛΟΣ

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Κυριακή 10/1017:00)

Κλειστό Κομοτηνής: ΓΑΣ Κομοτηνή – Αίας Ευόσμου
Κλειστό Λαγκαδά: Ερμής Λαγκαδά – Γέφυρα
Κλειστό «Μ. Τσίκινας»: ΧΑΝΘ – Πανσερραϊκός
Κλειστό ΜΕΝΤ: ΜΕΝΤ – ΚΑΟΧ Ευρώπη 87′
Κλειστό «Πεύκων»: Μαχητές Πειραματικού – Πολύγυρος
Κλειστό Καλαμαριάς: Αρετσού Καλαμαριάς – Μακεδονικός
Ρεπό: Λεύκιππος Ξάνθης, Ευκαρπία

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.