Παρουσια Γιαννη Πεταλωτη η FIBA γιορτασε στη Θεσσαλονικη τα 90 χρονια της

Η Θεσσαλονίκη γιόρτασε τα 90 χρόνια της FIBA

Τα 90ά γενέθλιά της γιόρτασε στη Θεσσαλονίκη η FIBA, με εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ και είχε συνδιοργανώτρια την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Στη γιορτή το παρών έδωσε ο δικός μας Γιάννης Πεταλωτής,  ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ! Παρών ήταν ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ανδρέας Ζαγκλής ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους της ΧΑΝΘ και στο ιστορικό μουσείο της και υπέγραψε, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο και τη Χριστιανική αδελφότητα πρωτόκολλο συνεργασίας.

Τιμήθηκαν στην εκδήλωση η οικογένεια του Συμεών Μαυροσκούφη, του ανθρώπου που είχε υπογράψει για την Ελλάδα την ιδρυτική πράξη της διεθνούς ομοσπονδίας μπάσκετ. Βραβεύτηκαν, επίσης, ο Ανδρέας Ζαγκλής από τον Βαγγέλη Λιόλιο, η ΧΑΝΘ και κορυφαίες ελληνικές μπασκετικές προσωπικότητες, με σύνθεση, κυρίως, με τη Θεσσαλονίκη.

Τιμήθηκαν, ειδικότερα, οι Γιάννης Ιωαννίδης (την πλακέτα παρέλαβε η κόρη του, Ελένη), Γιώργος Οικονόμου (την πλακέτα παρέλαβε ο Νίκος Σταυρόπουλος), Αριστείδης Μούμογλου, Θόδωρος Ροδόπουλος, Λάκης Τσάβας, Εβίνα Μάλτση, Στέλιος Κουκουλεκίδης, η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1987 Εθνική ανδρών, με τον Νίκο Σταυρόπουλο, να παίρνει την πλακέτα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2005 Εθνική ανδρών (Θοδωρής Παπαλουκάς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Ζήσης, Νίκος Χατζηβρέττας παρέλαβαν την πλακέτα), η παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική εφήβων 1995 (Γιώργος Προεστός, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιώργος Καράγκουτης, Γιώργος Καλαϊτζής, Βασίλης Σούλης Γιώργος Τσιριγωτάκη, Θανάσης Καμαριώτης παρέλαβαν την πλακέτα), η Εθνική γυναικών 2017, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης Εθνικές νέων 2002, 2009, 2017, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης Εθνικές εφήβων 2008, 2015, πρωταθλήτριες Ευρώπης Εθνικές παίδων 1989, 1993, οι ομάδες των ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή (οι ιθύνοντες του οποίου είχαν το αυθεντικό τρόπαιο από το πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα το 1928), ΧΑΝΘ, Μακεδονικού, γυναικείες ομάδες Θεσσαλονίκης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης (προβλήθηκε δήλωσή του), οι προπονητές Σούλης Μαρκόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Σβι Σερφ, Ντράγκαν Σάκοτα, Λευτέρης Σούμποτιτς (οι δύο τελευταίοι δεν ήταν παρόντες, λόγω ασθένειας).

Έγινε, ακόμη, η παρουσίαση της FIBA encyclopedia European club competitions 1957-2021, η οποία αποτελείται, όπως αναφέρθηκε, από δύο τόμους που ζυγίζουν πάνω από 5 κιλά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρούς αθλητές καλαθοσφαίρισης, κρατώντας μπάλες του μπάσκετ, να μπαίνουν στο χώρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.