Παραιτηθηκε ο Ζαγορακης απο την προεδρια της ΕΠΟ

Την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ έχει πάρει ο Θοδωρής Ζαγοράκης ο οποίος βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει την απόφαση του

Ξαφνική εξέλιξη στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο αυτής προκαλώντας τεράστια έκπληξη σε όλη την αθλητική κοινότητα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία ξαφνιάζει καθώς, ο Θοδωρής Ζαγοράκης φερόταν να ασχολείται σοβαρά με τη Εθνική ομάδα αναζητώντας ήδη τον νέο προπονητή έχοντας αποφασίσει την λύση της συνεργασίας με τον Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Οι λόγοι της απόφασης αυτής του Θοδωρή Ζαγοράκη δεν έχουν γίνει γνωστοί. Υπάρχει ωστόσο η πληροφορία ότι τις επόμενες ώρες, στην ανακοίνωση της αποχώρησής του από την ηγεσία της ΕΠΟ θα αναφέρεται και σε αυτούς τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση.

Πλέον, μετά και την επισημοποίηση της παραίτησης του θα οριστεί ΔΣ της ΕΠΟ, το οποίο θα αποφασίσει την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης για να διεξαχθούν οι εκλογές. Αυτές, οι αρχαιρεσίες, βάσει του καταστατικού, θα διεξαχθούν για την ανάδειξη μόνο του νέου προέδρου, με την γνωστή διαδικασία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ παραμένει ίδια, ανεξάρτητα της εξέλιξης αυτής.

Οι λόγοι της απόφασης

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε την συγκεκριμένη απόφαση για λόγους αρχής και ηθικής, δεν έχει καμία σχέση με την τελευταία υπόθεση του Άρη και της αφαίρεσης των έξι βαθμών, όπως πολλοί πιστεύουν. Ο ίδιος, μάλιστα, θεωρεί πως αυτό που έπρεπε να κάνει απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στις Ενώσεις που τον εξέλεξαν, αλλά και στην Κυβέρνηση που τον πρότεινε τον περασμένο Μάρτιο ως πρόεδρο κοινής αποδοχής, το έκανε, με τη υπερψήφιση της ολιστικής μελέτης, βασικό προαπαιτούμενο για να συνεχίσει να υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στους πέντε μήνες της παρουσίας του στον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας ο εμβληματικός αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004, διαπίστωσε, πως αδυνατεί να διοικήσει, έτσι όπως αυτός είχε στο μυαλό του και βάσει όσων είχαν δεσμευτεί απέναντι του οι Big-4.

Έτσι το πρωί της Τετάρτης, 8 Σεπτεμβρίου ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΠΟ μόλις 165 μέρες (27 Μαρτίου) μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να τον επιλέξει ως πρόσωπο κοινής αποδοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.