ΠΑΟΚ Κοσμιου και Μεγας Αλεξανδρος Ιασμου διασταυρωνουν τα ξιφη τους

15η Αγωνιστική Α΄κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης: Ώρα για ντέρμπι κορυφής

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ ΠΑΟΚ Κοσμίου και Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου δεσπόζει στην 15η αγωνιστική της Α΄κατηγορίας της ΕΠΑΣ Θράκης που θα διεξαχθεί  σήμερα. Το παιχνίδι λόγω τιμωρίας δύο αγωνιστικών του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου στον αγώνα με την Ελπίδα Σαπών θα γίνει στο γήπεδο των Ασωμάτων. Και οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστική δράση την Τετάρτη, καθώς αγωνίστηκαν στους πρώτους ημιτελικούς του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου να κερδίζει 3-1 τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος ηττήθηκε από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου με 3-1. Οι τυπικά γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να επιστρέψουν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου βρισκόταν μέχρι την 11η αγωνιστική.  Ο Σάββας Αϊβάζης θα στερηθεί των υπηρεσιών των Αντωνιάδη και Βιόπουλου που αποβλήθηκαν στο παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης. Από την άλλη και ο ΠΑΟΚ Κοσμίου  θέλει τη νίκη που θα του δώσει προβάδισμα 5 βαθμών επί του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου. Το μοναδικό πρόβλημα για τον Γιώργο Δίγκα είναι η απουσία λόγω τραυματισμού του Χρήστου Φλέγγα.
 
Η μία εκ των τρίτων  στην βαθμολογία Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την επικράτηση την Τετάρτη στο κύπελλο επί του Μέγα Αλέξανδρου  Ιάσμου θα υποδεχθεί με στόχο να πάρει τους τρείς βαθμούς  τον Αστέρα Αιγείρου ο οποίος παραμένει χωρίς νίκη τις τρείς τελευταίες αγωνιστικές.
 
Η έτερη τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα Ελπίδα Σαπών θα υποδεχθεί τη Δόξα Σώστη με τη νίκη να είναι το μόνο ζητούμενο καθώς η απώλεια βαθμών θα την αφήσει αρκετά πίσω από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Από την άλλη στην ομάδα του Σώστη θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά.
 
Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να γίνει στους Αγίους Θεοδώρου όπου θα αναμετρηθούν ο Σπάρτακος με την Δόξα Γρατινής. Πρόκειται για σημαντικό παιχνίδι για τον Σπάρτακο που θέλει να το κερδίσει καθώς στόχος της ομάδας είναι η είσοδος στην εξάδα. Στο στρατόπεδο της Δόξας Γρατινής  θα αγωνιστούν για το θετικό αποτέλεσμα που θα διατηρήσει την ομάδα εντός εξάδας.
 
Στην Ξυλαγανή ο Ορφέας θα ψάξει την πρώτη του νίκη για το 2017 απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας Ηρακλή Σαπών που ακόμα δεν έχει κατορθώσει να πάρει βαθμό στο πρωτάθλημα.
 
Η ομάδα που επωφελείται αυτήν την αγωνιστική από την αποχώρηση της Ένωσης Ασωμάτων και παίρνει εύκολα τρείς βαθμούς είναι ο Ορφέας Στρύμης που φτάνει στους 13 βαθμούς. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα  και οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής 

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων  – Δόξα Γρατινής: Δρακίδης, Δημητριάδης, Ζηλούδης
Ένωση Ασωμάτων  – Ορφέας Στρύμης:  0-3 (α.α.)
Ελπίδα Σαπών  – Δόξα Σώστη: Παπαγεωργίου, Τζιώτζιος, Καραγιάννης
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – ΠΑΟΚ Κοσμίου: Κακουλίδης, Γκιόσης, Μπαλάφας
Ορφέας Ξυλαγανής  – Ηρακλής Σαπών: Ρόιδος, Χούσκογλου, Καρακασίδης
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Αστέρας Αιγείρου: Γκόγκος, Χαρίτσης, Χαμαλίδης
 
Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 15:00

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.