ΠΑΟΚ Κοσμιου-Αστερας Αιγειρου 4-1

Γκολ και θέαμα στο Κόσμιο

Στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής  της Α1 κατηγορίας ΠΑΟΚ Κοσμίου και Αστέρας Αιγείρου έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και προσέφεραν ωραίο θέαμα στους λίγους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο του Κοσμίου.
Η ομάδα του Κοσμίου που  ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, προηγήθηκε  στο 4΄με τον Δανίδη και διπλασίασε τα τέρματα της στο 20΄με αυτογκόλ του Πατσαλή.  Ο Αστέρας στο 30΄μείωσε με ωραίο σουτ του  Τροκανα αλλά οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος  πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τους Πασχάλη  στο 50΄ και Ταβασίδη με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 54΄. Επίσης ο ΠΑΟΚ Κοσμίου είχε και δοκάρι στο 57΄με τον Ταμάμη.
Από την πλευρά των φιλοξενούμενων  υπάρχουν  παράπονα για την διαιτησία  για ένα οφσάιντ  που στην εξέλιξη της φάσης ο Καρβουνιάρης πέτυχε  γκολ  μετά όμως την υπόδειξη του επόπτη και για ένα επιθετικό φάουλ  στην αρχή της φάσης του τρίτου γκολ του ΠΑΟΚ Κοσμίου.       
Αξίζει να σημειωθεί πως για άλλο ένα παιχνίδι της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας,  στο γήπεδο υπήρχαν   2 εθελοντές του σώματος  εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών  και  Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής που μάλιστα χρειάστηκε  να επέμβουν  όταν  10 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα  τραυματίστηκε σε μία σύγκρουση ο παίχτης του Κοσμίου Κυπιρτόγλου στον αστράγαλο ευτυχώς όχι σοβαρά αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το παιχνίδι αφήνοντας την ομάδα  του  με 10 παίχτες διότι  είχε πραγματοποιήσει και τις τρείς αλλαγές.
 
Τα πλάνα των δύο προπονητών
Για τους γηπεδούχους  ο Σάκης  Δανίδης και ο Παναγιώτης  Τσορμπατζόγλου παρέταξαν την ομάδα τους με σύστημα 4-5-1 έχοντας τον Κωνστανταράκη τερματοφύλακα, δεξιά στην άμυνα τον Βοργιατζίδη και αριστερά τον  Γιαπρακτσή. Οι δύο στόπερ ήταν οι Παναγιώτου και Ταμάμης. Αμυντικοί μέσοι οι Φλέγγας και Κυπιρτόγλου, στα δεξιά ο Μάναλης, αριστερά ο Πασχάλης, ο Ταβασίδης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σάκη Δανίδη.
 
Από την άλλη πλευρά ο Φώτης Κωνσταντινίδης για τον Αστέρα Αιγείρου έπαιξε με το ίδιο σύστημα 4-5-1 με τον Δημάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Κεσούδης, αριστερά ο Τσαγκαλίδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γιανακόπουλος και Πατσαλής.  Στα χαφ ήταν οι Τροκάνας και Ζούκας, στις πτέρυγες ο Παπαδόπουλος δεξιά, ο Τουρασανίδης αριστερά.  Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Πατρωνίδης ενώ πίσω ήταν ο Καρβουνιάρης.

 
Το φίλμ του αγώνα.
 
Πρώτο ημίχρονο
Η πρώτη φάση της αναμέτρησης είναι και το πρώτο γκολ για την ομάδα του Κοσμίου που σημειώθηκε στο 4ο λεπτό μετά από πλάγιο άουτ που εκτέλεσε  ο Γιαπρακτσής, βρήκε  μέσα στην μεγάλη περιοχή του Αστέρα τον Δανίδη,  αυτός  παρά το δυνατό μαρκάρισμα του Γιαννακόπουλου δεν έπεσε  και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.  Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα μπροστά στον πάγκο των γηπεδούχων.

Από εκεί και πέρα και μέχρι το 19΄λεπτό δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογή φάση με τις δύο ομάδες να αναλώνονται κυρίως σε παιχνίδι κέντρου.
Φτάνουμε στο 20΄λεπτό που ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Κυπιρτόγλου από πλάγια  έκανε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, ο στόπερ Πατσαλής προσπάθησε να διώξει την μπάλα αλλά αυτή κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του  διαμορφώνοντας το σκορ σε 2-0.  
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα στο 21΄όταν ο Ζούκας από  πλάγια δεξιά έκανε την σέντρα ο Καρβουνιάρης έπιασε την κεφαλιά  αλλά  μπάλα έφυγε άουτ.
Για το Κόσμιο στο 25΄ο Δανίδης ακριβώς στην γραμμή της μεγάλης περιοχής και λίγο πλάγια εκτέλεσε ωραία φάουλ απευθείας με τον Δημάκη σε ετοιμότητα να μπλοκάρει την μπάλα.
Η μείωση του σκορ για τον Αστέρα θα έρθει στο 30΄με τον Τροκάνα ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ωραία μπαλιά του Πατρωνίδη και με δυνατό σουτ  έκανε το 2-1.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν άλλες δυο φορές στο πρώτο μέρος αλλά τα σουτ τον Βοργιατζίδη στο 38΄και Πασχάλη στο 44΄δεν βρήκαν στόχο και έτσι  παρέμεινε
το 2-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
 
Δεύτερο ημίχρονο
Όπως και στην αρχή του αγώνα έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ Κοσμίου ξεκίνησε καλύτερα χάνοντας καλή ευκαιρία στο 47΄. Ο Ταβασίδης εκτέλεσε κόρνερ οι αμυντικοί του Αστέρα απομάκρυναν με την μπάλα όμως να στρώνεται στον Βοργιατζίδη αλλά το σουτ δεν το έπιασε όπως θα το ήθελε και μπλόκαρε εύκολα ο Δημάκης.
Η πιο μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Αιγείρου θα χαθεί στο 48΄ όταν ο Πατρωνίδης έβγαλε την σέντρα ο Κισσούδης έπιασε την πρώτη κεφαλιά με τους αμυντικούς το Κοσμίου να διώχνουν επάνω στην γραμμή και στην συνέχεια η δεύτερη κεφαλιά του Τσαγκαλίδη έφυγε λίγο άουτ.
Στο 50΄ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα διευρύνει το προβάδισμα του με τον Πασχάλη που με ψύχραιμο πλασέ θα κάνει το 3-1 για την ομάδα του.
Από εκεί και πέρα τον πρώτο λόγο στο γήπεδο τον  είχε το Κόσμιο  καθώς οι παίχτες του Αστέρα απογοητευμένοι από την εξέλιξη του σκορ έβγαλαν εκνευρισμό με αποτέλεσμα να κάνουν και αρκετά λάθη κυρίως στην άμυνα.  
Όλα αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν οι παίχτες του Κοσμίου που στο 54΄ θα κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Δανίδη από τον Γιαννακόπουλο.
Το πέναλτι ανέλαβε και εκτέλεσε  ο Ταβασίδης εύστοχα διαμορφώνοντας το 4-1.

Στο 57΄και πάλι για το Κόσμιο μετά από μια φάση διαρκείας στα καρέ του Αστέρα ο Ταμάμης έπιασε τη κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δημάκη.
Ακολούθησαν και άλλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους για να διευρύνουν την νίκη τους  με μεγαλύτερο σκορ αλλά τα σουτ του  Πασχάλη στο 65΄ και το τετ α τετ του ιδίου παίχτη στο 78΄εξουδετέρωσε ο Δημάκης.
Στο 80΄σε μια μονομαχία τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής του Κοσμίου Κυπιρτόγλου στον  αστράγαλο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίχτες καθώς είχαν γίνει και οι 3  αλλαγές.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Παπαγεωργίου βρήκε δίκαιο νικητή τον ΠΑΟΚ Κοσμίου που ισοβαθμεί στην 5η θέση της βαθμολογίας με την Δόξα Σώστη έχοντας από 12 βαθμούς, ενώ από την άλλη η ομάδα του Αστέρα παραμένει στην τέταρτη θέση με έναν βαθμό περισσότερο 13.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Δανίδης – Τσορμπατζόγλου ): Κωνστανταράκης , Βοργιατζίδης, Γιαπρακτσής, Παναγιώτου, Ταμάμης, Κυπιρτόγλου, Πασχάλης, Φλέγγας, Δανίδης (63΄Γκόγκος), Ταβασίδης (69΄Τζουμαρης), Μάναλης (46΄Ζαχαρόπουλος).
Αστέρας Αιγείρου (Κωνσταντινίδης):  Δημάκης, Κισσούδης, Τσαγκαλίδης, Πατσαλής, Γιαννακόπουλος (67΄Αλεξακούδης), Τροκανας, Τουρασανίδης, Ζούκας, Πατρωνίδης, Καρβουνιάρης (59΄Φωτιάδης), Παπαδόπουλος (46΄Ευαγγελόπουλος).
Διαιτητές:  Γιώργος Παπαγεωργίου, Μάριος Γκιόσης, Δανδανίδης Γιώργος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.