Πανθρακικος: Ο απολογισμος για το 2022

Πρωτάθλημα και κύπελλο ΕΠΣ Θράκης, Super Cup «Νίκος Ντοσίδης» και επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες ήταν ο απολογισμός για τους «Πράσινους» της Κομοτηνής

Το 2022 ήταν μια χρονιά καταξίωσης για την ομάδα του Πανθρακικού, που μετά από 5 χρόνια περιπλάνησης στις τοπικές κατηγορίες έφτασε επιτέλους ξανά στη Γ΄ Εθνική!

Για να γίνει αυτό βέβαια, έπρεπε πρώτα να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Θράκης με πρώτο σκόρερ τον Χρήστο Βάσκο, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο, και εν συνεχεία να πάρει το ένα εκ των 3 εισιτηρίων στα μπαράζ ανόδου!

Αυτό επιτεύχθηκε με διθυραμβικό τρόπο με μία επικράτησε με 6-0 επί της Προσοτσάνης σε ένα ΔΑΚ Κομοτηνής που θύμιζε ένδοξες εποχές.

Παράλληλα η ομάδα του Πανθρακικού κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣ Θράκης σε έναν αγώνα ακατάλληλο για καρδιακούς κόντρα στη μαχητική Δόξα Γρατινής στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι μετά από το 3-3 στην κανονική διάρκεια! Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Σωτήρης Κεχαγιάς με τις καθοριστικές αποκρούσεις στα πέναλτι!

Τον Σεπτέμβριο, ο Πανθρακικός αν και αγχώθηκε επικράτησε σε έναν εξαιρετικό αγώνα της Δόξας Γρατινής στην παράταση με 3-1 κατακτώντας το Super Cup «Νίκος Ντοσίδης».

Βέβαια το 2022 ήταν και μία μαύρη χρονιά για την ομάδα της Κομοτηνής και το ποδόσφαιρο καθώς έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Καραολάνης, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανθρακικός και «ψυχή» του συλλόγου στην 10ετή παρουσία της ομάδας στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τη ζωή έφυγε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιώργος Τόγκου.

Παράλληλα η ομάδα της Κομοτηνής δουλεύει σε όλα τα επίπεδα – τόσο στις ακαδημίες όσο και στο οργανωτικό κομμάτι – με τους διοικούντες να αφιερώνουν πολλές ώρες καθημερινά στο «στρατηγείο» της ομάδας, στο προπονητικό κέντρο με στόχο να φτάσει ακόμα πιο ψηλά ο Πανθρακικός!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.