Πανθρακικος: Απο την ανακοινωση αποσυρσης του 2017 στο σημερα

4 χρόνια μετά την απόσυρση από την Football League ο Πανθρακικός δείχνει πως κτίζεται σε στέρεες βάσεις

Ήταν 26 Ιανουαρίου του 2017 όταν η Κομοτηνή «βυθίστηκε» σε αθλητικό πένθος, καθώς ο Πανθρακικός, το καμάρι της πόλης, λύγισε από τα χρέη και τις οικονομικές εκκρεμότητες και αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Football League.

Με μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου, η ΠΑΕ της Κομοτηνής γνωστοποιούσε την απόφαση για απόσυρση από το πρωτάθλημα, η οποία ουσιαστικά οδηγούσε τον Πανθρακικό από τα σαλόνια στα αλώνια του τοπικού πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά είχε φτάσει το «πλήρωμα» του χρόνου σε ένα τρελό ταξίδι που ξεκίνησε από το τοπικό πρωτάθλημα και έφτασε στην καταξίωση με την συμμετοχή στην Superleague για 6 αγωνιστικές περιόδους. Λίγο η απειρία, λίγο η λανθασμένη εκτίμηση κάποιων καταστάσεων, λίγο κάποιες συγκυρίες που δεν ήταν ευνοϊκές έφτασαν τον Πανθρακικό στο σημείο «μηδέν».

Εκεί που όλοι βάζανε «μέσον» για να πάρουν θέση στην κερκίδα του ΔΑΚ ξαφνικά ο Πανθρακικός πέρασε στην ανυποληψία και την πλήρη αδιαφορία του κοινού, που έχασε την σχέση αγάπης που είχε με την ομάδα της πόλης του.

Η επόμενη ημέρα ήταν δύσκολη, καθώς στην ουσία κινδύνευαν να χαθούν όλα όσα με κόπο είχαν χτιστεί. Έτσι λοιπόν έπρεπε να υπάρχει διάδοχη κατάσταση, για την διατήρηση της φλόγας στη συνείδηση του κόσμου. Τα ηνία στον ερασιτέχνη κρατούσε ο κ. Μανώλης Σακαλής, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Μπάρκουλα κράτησαν την ομάδα στην Β΄ ΕΠΣ Θράκης και αμέσως πανηγύρισαν την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία. Το 2018, την διοίκηση του Ερασιτέχνη ανέλαβε ο κ. Μπάμπης Σακάρης, ο οποίος οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας βάζοντας ψηλά το κομμάτι των ακαδημιών και των υποδομών, κάνοντας συνεχώς παρεμβάσεις βελτίωσης του προπονητικού κέντρου, ενός στολιδιού για την περιοχή, το οποίο όμως είναι αρκετά δαπανηρό ως προς τη συντήρηση του.

Βρισκόμαστε στο 2021, 4 χρόνια μετά την ουσιαστικά διάλυση της ΠΑΕ και ο Πανθρακικός δείχνει να πατάει ξανά γερά στα πόδια του. Μπορεί ουσιαστικά να βρίσκεται στην Α΄ ΕΠΣ Θράκης, ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός ως προς την στοχοθεσία, αγωνιστική και μη,  έχοντας καταφέρει να μαζέψει στις ακαδημίες του περίπου 70 παιδιά, τα οποία «μπολιάζονται» με τα ιδανικά του Πανθρακικού, στηρίζεται ως επί το πλείστον σε παιδιά της περιοχής στο έμψυχο δυναμικό ενώ έχει δώσει τα «κλειδιά» σε καίρια πόστα στους κατάλληλους ανθρωπους.

Μόνη τροχοπέδη στην όλη αυτή κατάσταση είναι τα χρέη του παρελθόντος, καθώς κανείς ακόμα δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με αυτά και τι θα γίνει αν και πότε ο Πανθρακικός ανέβει σε μία επαγγελματική κατηγορία.

Πάντως μέχρι τότε έχει πολύ δρόμο και είναι σημαντικό πως ο Πανθρακικός που όλοι αγάπησαν στη Ροδόπη και στην Ελλάδα επιστρέφει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα με την ευχή να φτάσει ξανά ψηλά και να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.