Παντελης Χατζημαρινακης: «Η Θρακη εχει κοινη φωνη στα κεντρα ληψης αποφασεων»

«Σημαντική η παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη στο “τιμόνι” της ΕΠΟ ταυτόχρονα με την παρουσία έμπειρων παραγόντων»

Για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Θοδωρή Ζαγοράκη στα ηνία μίλησε στην εκπομπή «Αρχίζει το ματς» του Ράδιο Παρατηρητής ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου και μέλος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων κ. Παντελής Χατζημαρινάκης, ο οποίος στάθηκε στη σημασία της αρμονικής συνύπαρξης της νέας διοίκησης με τους παλιούς παράγοντες, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρεθεί στο μέλλον στα γήπεδα της Θράκης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά ο λόγος στον ίδιο…

«Η θέση μου στην Επιτροπή εθνικών ομάδων αντικατοπτρίζει το ποδόσφαιρο του Έβρου»

ΠτΘ: Πώς νιώθετε για την παρουσία σας στην Επιτροπή των Εθνικών Ομάδων; Πρόκειται για μία ευχάριστη νότα για το ποδόσφαιρο της περιοχής μας καθώς είναι σημαντικό να ακούγεται και η φωνή της Θράκης…

Π.Χ.: Θεωρώ πως είναι μία σημαντική θέση και είναι «καθρέφτης» όλου του ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου. Δεν είναι μία προσωπική επιτυχία αλλά αντικατοπτρίζει το ποδόσφαιρο του Έβρου, το οποίο προσπαθούμε να προβάλλουμε σε όλο το πανελλήνιο. Να δείξουμε δηλαδή πως υπάρχουμε ποδοσφαιρικά και εμείς, οπότε είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να το κάνουμε.

«Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να διοικηθεί μόνο από αθλητές αλλά χρειάζονται οι γνώσεις των παλιών παραγόντων»

ΠτΘ: Το ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον διανύει την εποχή Ζαγοράκη. Πρόκειται για μία σημαντική παρουσία, του εμβληματικού αρχηγού της Εθνικής μας. Τι πρέπει να περιμένουμε εμείς για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Π.Χ.: Είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά, ένας πρώην ποδοσφαιριστής, ένας εμβληματικός ποδοσφαιριστής, να αναλαμβάνει τα ηνία. Ήταν κάτι που αργά ή γρήγορα έπρεπε να γίνει και να ασχοληθούν ταυτόχρονα με τους διοικούντες που έχουν την ανάλογη εμπειρία, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το καλό του ποδοσφαίρου της χώρα μας. Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να διοικηθεί μόνο από αθλητές. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι τεράστιο όνομα, θα βρει παντού ανοιχτές πόρτες, ωστόσο και οι συνεργάτες δίπλα του θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί έχουν την εμπειρία όπως ο φίλος μου ο Μάνος Γαβριηλίδης. Θα κάνουμε βήματα μπροστά.

ΠτΘ: Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον κ. Γαβριηλίδη και τον κ. Πανίδη;

Π.Χ.: Σε προσωπικό επίπεδο με τους δύο είμαστε φίλοι και γνωριζόμαστε περίπου 20 χρόνια. Ποδοσφαιρικά οι 3 νομοί είναι πολύ κοντά και έχουν άριστες σχέσεις. Συζητάμε συχνά για το καλό του ποδοσφαίρου και προσπαθούμε να λειτουργούμε ως Θράκη στα κέντρα αποφάσεων. Είναι πολλές φορές στις Γενικές Συνελεύσεις όπου η Θράκη είναι ενωμένη και έτσι θα προχωρήσουμε.

«Στόχος μας να έρθει στο μέλλον στη Θράκη μία Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου»

ΠτΘ: Ως Θράκη θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την παρουσία κάποιας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου;

Π.Χ.: Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο θα το προσπαθήσουμε σίγουρα. Υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και τα γήπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες ή προετοιμασία κάποιας εθνικής ομάδας στην περιοχή μας. Το σίγουρο είναι πως συμφωνώ με αυτήν την άποψη και είχα μία κουβέντα με τον τεχνικό διευθυντή Εθνικών ομάδων κ. Κώστα Κωνσταντινίδη, ώστε να έρθει στην περιοχή μας κάποια εθνική ομάδα, για να δώσουμε ένα κίνητρο και να δείξουμε πως υπάρχουμε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Γιατί αυτά μας λείπουν τόσα χρόνια.

Υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και τα γήπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες ή προετοιμασία κάποιας εθνικής ομάδας στην περιοχή μας. Το σίγουρο είναι πως συμφωνώ με αυτήν την άποψη και είχα μία κουβέντα με τον τεχνικό διευθυντή Εθνικών ομάδων κ. Κώστα Κωνσταντινίδη, ώστε να έρθει στην περιοχή μας κάποια εθνική ομάδα, για να δώσουμε ένα κίνητρο και να δείξουμε πως υπάρχουμε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Γιατί αυτά μας λείπουν τόσα χρόνια.

ΠτΘ: Ο κορωνοϊός έχει αφήσει βαθύ το αποτύπωμα του στην κοινωνία. Τι θα αφήσει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο την επόμενη ημέρα;

Π.Χ.: Με απόφαση της ΕΠΟ και κατόπιν επικοινωνίας με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, προχώρησε στην οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων. Βάσει χρονοδιαγράμματος δεν υπήρχε η δυνατότητα συνέχισης των πρωταθλημάτων και έτσι η σεζόν θεωρήθηκε ως μη-γενόμενη. Έχει ξεκινήσει αντίθετα το μεγαλύτερο κομμάτι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή η Γ΄ Εθνική. Υπάρχει μία κινητοποίηση από όλους ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και να ολοκληρωθεί με το καλό το πρωτάθλημα. Εμείς σαν ΕΠΣ Έβρου έχουμε κανονίσει ένα Δ.Σ. για να δούμε πως θα γίνει η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων την επόμενη σεζόν χωρίς όμως να μπορεί να γνωρίζει κανείς με σιγουριά το τι θα γίνει. Παρόλα αυτά πρέπει να γίνει ένας προγραμματισμός.

«Πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι ακαδημίες και να επιστρέψουν τα παιδιά στο γήπεδο»

Με τον δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη

ΠτΘ: Ένα ακόμα πλήγμα του περάσματος του κορωνοϊού είναι η παύση λειτουργίας των ακαδημιών. Υπάρχει κάποια προσπάθεια από την ΕΠΟ ώστε να γίνει η σταδιακή επιστροφή της δραστηριότητας στις ακαδημίες;

Π.Χ.: Τα παιδιά έχουν «σκάσει» και πλέον από εδώ και πέρα θα μαζεύονται περισσότερα παιδιά στις αλάνες. Εμείς από την πλευρά μας ως Ένωση έχουμε πιέσει και έχουμε στείλει έγγραφα αλλά και εγώ προσωπικά, ζητώντας την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων στις ακαδημίες. Μετά τη μεγάλη αποχή που αγγίζει περισσότερο από έναν χρόνο, εκτός από τα ψυχολογικά προβλήματα υπάρχει ο κίνδυνος  να χαθεί το παιδί και να αφήσει το γήπεδο, καθώς έχει βρει άλλες λύσεις διεξόδου. Αυτό σημαίνει πως όλη η προσπάθεια πάει στράφι. Εγώ εκλιπαρώ τους υπευθύνους να αφήσουν τα παιδιά να προπονηθούν. Κάνοντας μία εκτίμηση, ελπίζω πως μετά το Πάσχα θα ανοίξουν οι ακαδημίες και θα γυρίσουν τα παιδιά στα γήπεδα ώστε να προπονηθούν και γιατί όχι να δώσουν και κάποιες αναμετρήσεις. Έχουμε ευθύνη προς αυτά τα παιδιά και πρέπει να τα προστατεύσουμε.

ΠτΘ: Ποιο είναι το όραμα σας για το ποδόσφαιρο του Έβρου και της Θράκης γενικότερα;

Π.Χ.: Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα ηνία της ΕΠΣ Έβρου, βάλαμε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να δώσουμε βάρος στα τμήματα υποδομής της περιοχής μας και έχουμε ήδη πρωτάθλημα σε 3 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και γενικά έχει αρχίσει να αλλάζει το σκηνικό ως προς αυτό το επίπεδο. Ο δεύτερος στόχος ήταν να αναδείξουμε και να προβάλουμε προς τα έξω το ταλέντο του Εβρίτη ποδοσφαιριστή, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αρκετά παιδιά από την περιοχή μας έχουν κληθεί στις προεπιλογές των εθνικών ομάδων. Δίνουμε δηλαδή μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής και στην ανάδειξη ντόπιων ποδοσφαιριστών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.