Πανελληνιο Πρωταθλημα Παλης: Την τριτη θεση στις γυναικες κατεκτησε το Τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Με δύο χρυσά από Αθηνά Γιαγτζόγλου και Νικολέτα Μπάρμπα

Γυναικεία υπόθεση ήταν για το Τμήμα Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο οι Πανελλήνιοι Αγώνες Πάλης Ανδρών-Γυναικών, που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου στα Τρίκαλα.

Και αυτό γιατί δυο από τα κορίτσια του συλλόγου κατάφεραν να αποσπάσουν το χρυσό στην κατηγορία τους, με τον ΑΣ Δημοκρίτειο να κατατάσσεται τρίτος στην συνολική βαθμολογία στις γυναίκες.

Ακόμα σημαντικότερο είναι πως τόσο η Αθηνά Γιαγτζόγλου στα 50 κιλά, όσο και η Νικολέτα Μπάρμπα στα 68 κιλά προέρχονταν από μακρά παύση στις προπονήσεις η πρώτη, και από τραυματισμό η δεύτερη, παρόλα αυτά κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη θέση.

Όπως τόνισε ο Προπονητής κ. Θόδωρος Καρυπίδης και οι δύο αθλήτριες ήταν εξαιρετικές, επιδεικνύοντας πολύ καλή τεχνική. Η Αθηνά Γιαγτζόγλου επέστρεψε στην παλαίστρα μετά από τρία χρόνια, λόγω σπουδών, και προπονήθηκε μόλις για ένα μήνα, και ενώ δεν έφτασε στο 100% των δυνατοτήτων της, πάλεψε πολύ καλά κατακτώντας την πρώτη θέση.

Η Νικολέτα Μπάρμπα από την πλευρά της προερχόταν από επέμβαση στο γόνατο, κατάφερε να ανταποκριθεί στην πρόκληση, να παλέψει και αυτή εξαιρετικά και να κατακτήσει και αυτή την πρώτη θέση.

Η Κατερίνα Αλεξιάδου στα 57 κιλά και η Μαρία Νταμοτσίδου στα 76 κιλά κατέκτησαν την τέταρτη θέση, δίνοντας από ένα πόντο η κάθε μία στην Ομάδα και βοηθώντας την να κατακτήσει την τρίτη θέση στη συνολική βαθμολογία, μια σημαντική επιτυχία τόσο για το Τμήμα όσο και την ίδια την πόλη, σημείωσε.

Ο μοναδικός άντρας της ομάδας, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης, που πάλευε στην κατηγορία των 97 κιλών, έκανε φανταστικό αγώνα μέχρι τον ημιτελικό, όπου όμως τραυματίστηκε στον αστράγαλο, και αναγκάστηκε να αποσυρθεί, διαφορετικά ο κ. Καρυπίδης θεωρεί πως θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρώτη θέση στην κατηγορία του.

Γενικότερα όμως πήγαν πολύ καλά στους αγώνες, αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι από την φύση του αθλήματος, το Τμήμα δυσκολεύεται να κρατήσει τους ενήλικους παλαιστές στην παλαίστρα, μιας και σπουδές εργασία και γενικότερα οι απαιτήσεις της ενήλικης ζωής δεν αφήνουν πολύ χρόνο για αυτή.

Στις 24 Μαΐου θα ταξιδέψουν στη Βουλγαρία για ένα μεγάλο πανηγύρι στη Βουλγαρία, όπου λαμβάνουν χώρα αγώνες πάλης.

Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε τα τυροκομικά Δουκίδη, το Δήμο Κομοτηνής και τον επιχειρηματία Cristiano Παπαγεωργίου για τη συνδρομή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.