Παναγια μου ενας ΠΑΟΚ!

Ελπίδα Σαπών - ΠΑΟΚ Κοσμίου 1-2 (+Video & Gallery)

Αποφασισμένος, διαβασμένος, αλλά και καλύτερος. Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου με πολλά ψυχικά αποθέματα και πίστη μέχρι τέλους θριάμβευσε επί της Ελπίδας Σαπών και πλέον βρίσκεται στο +2, έτοιμος για τον τίτλο!

Αν θέλει να στεφθεί πρωταθλητής πρέπει να κερδίζει τέτοια ματς.
Κι ο ΠΑΟΚ το έκανε. Με την μαγκιά του, με τους παίκτες του και τον προπονητή του που δεν σταμάτησε λεπτό να εμψυχώνει τις προσπάθειες τους.
Μετά το 1-2 επί της Ελπίδας η ομάδα του Κοσμίου βρίσκεται πλέον στο +2 από τον δεύτερο Ίασμο και κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην ξεκινούν καλά και να δείχνουν κάπως νευρικές. Ωστόσο στην πρώτη μόλις ευκαιρία και για τις δύο ομάδες ο Ζαγγούλος έβγαλε απίστευτη 30άρα μπαλιά στον Ξενάκη που με προβολή στην κίνηση “κρέμασε” τον Ποιμενίδη για το 0-1.
Ο κ.Χαριτόπουλος βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται από νωρίς πίσω στο σκορ πέρασε στο παιχνίδι τον Κουδούνη στην θέση του Γκέκα μόλις στο 26ο λεπτό(!). Έκτοτε οι δύο ομάδες δεν απειλούσαν η μία την άλλη με το παιχνίδι να είναι ποιοτικά πολύ κακό.
Στην αμέσως επόμενη φάση μετά το γκολ των φιλοξενούμενων ήρθε και η ισοφάριση με τον Πάλι να κάνει εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά και να σουτάρει με τον Δεληγιάννη να αποκρούει όμως τον Λιάρο από κοντά να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο δεύτερο μέρος το σύνολο του Σάββα Αϊβάζη μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 50' έχασε πολύ καλή στιγμή για να μπει ξανά μπροστά στο σκόρ όταν ο Λεβαντέλης σέντραρε από τα αριστερά με την μπάλα να κοντράρει στον Καραθανάση και τον Ποιμενίδη να αποκρούει σωτήρια στην αριστερή του γωνία. Τρία λεπτά αργότερα ο Αραμπατζής εκτέλεσε κόρνερ με τον Νάνο να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι όμως η μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει δοκάρι και έξω.
Στο 65' και πάλι ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Ξενάκης εκτέλεσε κόρνερ στην “καρδιά” της περιοχής με τον Ζαγγούλο να “πιάνει” αδύναμη κεφαλιά και τον Ποιμενίδη να μπλοκάρει σταθερά.
Η μοναδική αξιόλογη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 79ο λεπτό με τον Ερκάν να βγάζει ωραία σέντρα από τα δεξιά και τον Κουδούνη να πλασάρει όμως η μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δεληγιάννη.

Η πιο πολυσυζητημένη στιγμή της αναμέτρησης ήταν στο 89ο λεπτό όταν ο διαιτητής Δρακίδης έπειτα από παρότρυνση του Α' βοηθού υπέδειξε πέναλτι για παράβαση του Τριάντου σε βάρος του Λιάρου.
Η υπόδειξη του διαιτητή φαίνεται να ήταν λανθασμένη (με επιφύλαξη) καθώς ο Τριάντος φαίνεται να ακουμπάει μονάχα μπάλα και όχι παίχτη.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αμέτ Ερκάν με τον Δεληγιάννη να σώζει τον ΠΑΟΚ απουκρούοντας στην αριστερή του γωνία.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 92' ο Ξενάκης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Λεβεντέλη να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να νικάει τον Ποιμενίδη για το 1-2 μέσα σε ντελίριο πανηγυρισμών.
Ο μέσος των φιλοξενούμενων χάρισε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο “στρατόπεδο” των φιλοξενούμενων σαφώς υπάρχει απογοήτευση για την σημερινή ήττα όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη μιας και η Ελπίδα διαθέτει τις προσωπικότητες για να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση.
Μετά τη λήξη της αναμέτρηση ορισμένοι (ευτυχώς λίγοι) φίλοι των γηπεδούχων προσπάθησαν να επιτεθούν στον Ξενάκη με τους ψυχραιμότερους ωστόσο να λειτουργούν πυροσβεστικά  και το περιστατικό να λήγει γρήγορα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Γκέκας (26' Κουδούνης), Μπάμπουρης, Ρούφος, Καραθανάσης, Καροτενούτο, Νεαζή, Κασιώτης( Καραθανάσης), Πάλι, Αμέτ Ερκάν, Λιάρος.

ΠΑΟΚ Κοσμίου(ΑΪβάζης): Δεληγιάννης, Βοργιατζίδης, Τριάντος, Αγγελής, Ζαγγούλος, Λεβεντέλης, Νάνος(80' Γαβριήλ), Αραμπατζής, Ρουμπιές, Χατζητουλούσης(90+3' Παπασπυρόπουλος), Ξενάκης.

Δηλώσεις Σάββα Αϊβάζη – Προπονητή ΠΑΟΚ Κοσμίου
Δηλώσεις Βασίλη Χαριτόπουλου – Προπονητή Ελπίδας Σαπών

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.