«Παιρνοντας τη ζωη μας πισω»

Διαδικτυακή ημερίδα υγείας από τον «Δρομέα Θράκης»

O «Δρομέας Θράκης» σε συνεργασία με το Δίκτυο Ορφέας διοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 8μμ, με θέμα: «Παίρνοντας την ζωή μας πίσω».

Ομιλητές θα είναι: η κ. Δώρα Τζατζάκη, Αθλητική Ψυχολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπ.Θεσσαλίας, ο κ. Άκης Τάκας, Διατροφολόγος και ο κ. Μιχάλης Πολιτσάκης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Συντονίστρια της συζήτησης, η ορειβάτισσα Κική Τσακαλδήμη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

LINK: fb/ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ & www.dromeasthrace.eu

 

Λίγα λόγια για τις παρουσιάσεις

Δώρα Τζατζάκη: Αντικατάσταση ανθυγιεινών συμπεριφορών

Παρά τις μεγάλες κατακτήσεις της βιοϊατρικής διαπιστώνουμε δυστυχώς, ότι το κόστος υγείας συνεχώς αυξάνεται και όλο και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από ‘υποκινητικές’ ασθένειες όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, πόνους μέσης και παχυσαρκία λόγω του τρόπου ζωής. Σήμερα πλέον είναι κοινώς αποδεκτό ότι η κατάσταση της υγείας του ατόμου επηρεάζεται όχι μόνο από βιολογικούς ή γενετικούς παράγοντες, αλλά και από ψυχολογικούς και κοινωνικούς.

Ειδικά όμως σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι σε παγκόσμιο επίπεδο κρίνεται επιτακτική ανάγκη να εξετάσουμε ποιες είναι οι ανθυγιεινές συμπεριφορές που αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας και νοσηρότητας και πως μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με πιο παραγωγικές και υγιεινές συμπεριφορές που θα μας χαρίσουν σωματική αλλά και ψυχική υγεία.

Άκης Τάκας: Διατροφική επανένταξη

Μετά από αρκετούς πλέον μήνες εγκλεισμού και αλλαγής της συνολικής μας καθημερινότητας, έχει έρθει πλέον ο καιρός να επανενταχθούμε σε μια διαφορετική καθημερινότητα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα του εγκλεισμού αναπτύξαμε πολλά νέα ταλέντα όπως αυτό της μαγειρικής αλλά και μια παραλλαγή του παιχνιδιού «μουσικές καρέκλες» το οποία το βαφτίσαμε «μουσικοί καναπέδες» μιας και πηγαίναμε από καναπέ σε καναπέ όποτε είχαν διαφημιστικά μηνύματα τα κανάλια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ξεκουραστήκαμε, αλλάξαμε διατροφικές συνήθειες και ίσως να βγήκαμε με λίγα κιλά παραπάνω. Μπορούμε να επανενταχθούμε; Ναι αρκεί να το κάνουμε έξυπνά!!

Μιχάλης Πολιτσάκης: Μεγιστοποίηση της «εποχής της οθόνης» κι η υποκινητικότητα των παιδιών

Η ολοκληρωτική χρήση της οθόνης ενός Η/Υ, η ενός TABLET, η μιας TV, κατά τον εγκλεισμό μας λόγω της πανδημίας, αύξησε δραματικά την υποκινητικότητα των παιδιών, επέφερε πλήρη εθισμό τους στις οθόνες και τα μετέφερε σε μία κατάσταση που πρέπει οπωσδήποτε να ανατραπεί, καθώς τα ψυχοσωματικά αλλά και οργανικά αποτελέσματα της ακινησίας στα παιδιά είναι ολέθρια. Υπάρχει  αύξηση του ήδη υπάρχοντος μεγάλου βαθμού παχυσαρκίας των παιδιών στην Ελλάδα και απώλεια της ψυχοκινητικής τους εκτόνωσης, με άσχημα αποτελέσματα στην υγείας τους και στην κοινωνικοποίηση τους.

Πρέπει να Πάρουμε Την Ζωή μας Πίσω .

Συντονιστείτε στον ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, την Κυριακή 31/1 στις 8μμ στο : fb/ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ & www.dromeasthrace.eu

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.