Παιδικες φωνες και αθλητικο πνευμα στην Κομοτηνη

Δύο δράσεις υλοποίησε η ΕΟΚ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης, υλοποίησε δύο σημαντικές δράσεις στην Κομοτηνή το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022.

Το Jamboree MiniBasket διεξήχθη, στο πλαίσιο του Προγράμματος FIBA Europe Youth Development Fund, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τη συμμετοχή 19 σωματείων από την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ). 

Το Jamboree είναι η πρώτη αγωνιστική διοργάνωση MiniBasket για το 2022-23, σε μια σειρά έξι προγραμματισμένων δράσεων στην Ελλάδα, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία και με την υποστήριξη της ΕΚΟ, μέγα Χορηγού της Ε.Ο.Κ..

Τα τουρνουά έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με το άθλημα. Στο Jamboree στην Κομοτηνή, έλαβαν μέρος οκτώ ομάδες, αποτελούμενες από 120 αγόρια και κορίτσια, 11 και 12 ετών. Οι μικροί αθλητές έπαιξαν μπάσκετ και συμμετείχαν σε διαγωνιστικά παιχνίδια φορώντας εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας,  μπαίνοντας για λίγο στα παπούτσια των ινδαλμάτων τους, ενώ οι νικητές κέρδισαν δώρα και αναμνηστικά της Ε.Ο.Κ..

Παράλληλα με το Jamboree, το απόγευμα του Σαββάτου, σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ και το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών (ΣΕΠΚ), προπονητές Καλαθοσφαίρισης και φοιτητές του ΔΠΘ παρακολούθησαν σεμινάριο με ΘΕΜΑ:  “Η Καλαθοσφαίριση στην Προσχολική Ηλικία” με ομιλητές τους διδάσκοντες του ΣΕΦΑΑ κ.κ. Καμπά, Χατζηνικολάου και Λεμονίδη.   

Η ΕΟΚ ευχαριστεί τη διοίκηση του ΔΠΘ για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου και τη διάθεση των Διδασκόντων του, το Δήμο Κομοτηνής για τη διευκόλυνση στις μετακινήσεις των φοιτητών, τον υπεύθυνο των Διαιτητών κ. Ντούρα για την αμέριστη βοήθεια του, τους τοπικούς συλλόγους της Κομοτηνής και τους προπονητές τους, τα σωματεία που συμμετείχαν καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό για τη στήριξη των διοργανώσεων της Ομοσπονδίας σε όλη την Ελλάδα.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.