Παγκοσμιος πρωταθλητης στους κρικους ο Λευτερης Πετρουνιας

Δείτε το "χρυσό" πρόγραμμα του Έλληνα αθλητή

Στην πρώτη θέση του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στην Γλασκώβη, ανέβηκε λίγες ώρες πριν ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας αθλητής αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων στους κρίκους, με 15,800 βαθμούς, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.
Ο 25χρονος Μανιάτης πρωταθλητής αγωνίστηκε 4ος στη σειρά και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, που αποτελεί και την 11η φετινή του πρωτιά σε σύνολο 12 εμφανίσεων φέτος, καθώς έχει κατακτήσει χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. 
Στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα τερμάτισαν οι δύο Κινέζοι αντίπαλοί του, οι οποίοι είχαν τα προγράμματα με τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας, ο Χάο Γιόου με 15,733 βαθμούς και ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Γιανγκ Λιου με 15,700 β.

Δείτε το «χρυσό» πρόγραμμα του Έλληνα αθλητή:

To «χρυσό» πρόγραμμα του Πετρούνια!

Δείτε τo «χρυσό» πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης της Γλασκώβης!

Posted by Hellenic Gymnastics Federation on Saturday, October 31, 2015

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.