Ορφεας Ξανθης – Ελπις Σαπων 2-1: Πληρωσε ενα «καταραμενο» τριλεπτο

Άδικη ήττα για την Ελπίδα Σαπών που έδειξε ότι αξίζει να μείνει στην κατηγορία

Ένα καταστροφικό τρίλεπτο ανάμεσα στο 32΄ και το 35΄ ήταν αρκετό για να «γκρεμίσει» όλα τα πλάνα του Βασίλη Χαριτόπουλου στο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Ορφέα Ξάνθης. Η ομάδα της Ροδόπης γνώρισε την ήττα με 2-1 αλλά η εικόνα που έδειξε ήταν πάρα πολύ καλή και το σκορ σίγουρα την αδικεί. Οι άνθρωποι της Ελπίδας έχουν παράπονα από την διαιτησία του κ. Τσιλίκα και την αντιμετώπιση που τυγχάνει η ομάδα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Πως αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μπάμπης Χατζημεστής επέλεξε στο βασικό σχήμα τον Μανιά κάτω από τα δοκάρια,, έχοντας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Φεϊζή, Χακή Τζαμπάζ, Κριεζή και Καραγκιόζη. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Μαυρόπουλς, Παπαδόπουλος έχοντας δεξιά τον Χαλήλ Ιμπράμ, αριστερά τον Πασχαλάκη και στην κορυφή τον Μελισσόπουλο ενώ σε ρόλο μεσοεπιθετικού αγωνίστηκε ο Τορομανίδης.

Ο Βασίλης Χαριτόπουλος επανέφερε τον Νταφόπουλο στο βασικό σχήμα έχοντας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Τζωρτζάκη, Καλογρανά, Σιδηρόπουλο και Τσορτανίδη. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Τριαντόπουλος, Φούντας, Τοπάλι, έχοντας δεξιά τον Εμρέ, αριστερά τον Ρομπέρ και στην κορυφή της επίθεσης τον Βάσκο.

Η εικόνα της αναμέτρησης

Η Ελπίδα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, αναγκάζοντας τους ποδοσφαιριστές του Ορφέα να αναπτύσσονται με μακρινές μπαλιές και να προβαίνουν σε εύκολα λάθη. Στο 8΄ η συνεργασία του Βάσκου με τον Εμρέ, είχε αποδέκτη τον Βάσκο, ο οποίος επιχείρησε ένα σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα σώματα των αμυντικών του Ορφέα. Ο Ορφέας απάντησε στις ευκαιρίες στο 10΄ με τον Πασχαλάκη να επιχειρεί σέντρα από τα αριστερά και τον Μελισσόπουλο να βρίσκει την μπάλα εν κινήσει αλλά αυτή κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Νταφόπουλου, Στο 25΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου στο 25΄ με τον Καραγκιόζη να επιχειρεί σέντρα από τα αριστερά, τον Χακή να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από την εστία της Ελπίδας. Στο 33΄ σε μία αδράνεια του αμυντικού transition της Ελπίδας, ο Ορφέας βγήκε σε εξαιρετική αντεπίθεση με τον Τορομανίδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τον Χαλήλ Ιμπράμ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με υποδειγματικό πλασέ. Πριν ακόμα συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, ήρθε το δεύτερο σοκ καθώς ο κ. Τσιλίκας καταλόγισε αυστηρό πέναλτι στην επαφή του Τσορτανίδη με τον Χαλήλ Ιμπράμ και τον Μελισσόπουλο στο 36΄ να νικάει από το σημείο του πέναλτι τον Νταφόπουλο κάνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ελπίδα ήταν ανώτερη και έψαχνε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση της αναμέτρησης. Ότι δεν κατάφερε στο 60΄ ο Βάσκος με κεφαλιά ψαράκι το κατάφερε ο Τριαντόπουλος στο 65΄ μειώνοντας σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η Ελπίδα πίεσε, έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μπόζη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 85΄ αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω γνωρίζοντας μία άδικη βάσει εικόνας ήττα από τον Ορφέα Ξάνθης, που απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Μανιάς, Χακή Τζαμπάζ, Καραγκιόζης (70΄ Μελισσόπουλος Ν), Κριεζής, Φεϊζή Χασάογλου, Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπράμ (92΄ Γκιουρτζής), Παπαδόπουλος, Μελισσόπουλος Αλ., Τορομανίδης, Πασχαλάκης (87΄ Γκασιμπαγιασίδης)

Ελπίς Σαπών (Χαριτόπουλος): Νταφόπουλος, Τζωρτζάκης, Τσορτανίδης, Φούντας, Καλογρανάς, Σιδηρόπουλος, Εμρέ, Τριαντόπουλος, Βάσκος, Τοπάλι (82΄ Μπόζης), Ρομπέρ (68΄ Πασχάλης)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.