Ολα ετοιμα για το Διεθνες τουρνουα Ακαδημιων του Πανθρακικου

Κώστας Νικολαΐδης: «Στόχος μας να γίνει στο μέλλον ένα διευρυμένο βαλκανικό πρωτάθλημα»

Ο Πανθρακικός εκτός από την ανδρική ομάδα δίνει βαρύτητα και στο κομμάτι των ακαδημιών, διοργανώνοντας διεθνές τουρνουά το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 10:00 με τη συμμετοχή της Arda Kardzhali, ομάδα της Α΄ Εθνικής Βουλγαρίας με παρουσία μάλιστα και στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο του αθλητισμού και της ανάπτυξης της ακαδημίας» τόνισε στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» του Ράδιο Παρατηρητής ο τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών του Πανθρακικού Κώστας Νικολαΐδης. «Προσκαλέσαμε ακαδημίες με κοινούς στόχους ώστε να αναπτύξουμε το άθλημα που αγαπάμε. Φέραμε για πρώτη φορά στην πόλη μας, την Arda Kardzhali, που αγωνίζεται στην Ευρώπη και στην Α΄ Εθνική Βουλγαρίας αλλά και ομάδες με πολύ καλό υπόβαθρο από γειτονικούς νομούς αλλά και τον συμπολίτη Σπάρτακο» επισήμανε ο κ. Νικολαΐδης και εξήγησε πως το τουρνουά είναι διαρθρωμένο σε 3 ηλικιακές κατηγορίες στα 6 γήπεδα του προπονητικού κέντρου, «τα οποία διαθέτουν φυσικό χόρτο και αυτό αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα της ακαδημίας».

Στη συνέχεια θα αναδειχθούν οι νικητές. «Βέβαια όσοι συμμετέχουν είναι νικητές γιατί ο αθλητισμός από μόνος του είναι χαρά και η ενασχόληση με αυτόν είναι κέρδος. Απλά κάποιοι ίσως κάνουν το βήμα παραπάνω. Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε τα ταλέντα και να βάλουμε το λιθαράκι ώστε να βγάλουμε πάλι αξιόλογους αθλητές» τόνισε ο τεχνικός Διευθυντής του Πανθρακικού, ο οποίος μετά από χρόνια δραστηριοποιείται εκ νέου με την ομάδα της καρδιάς του. «Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από το καλοκαίρι, ο Μάκης Μπαξεβανίδης μας ένωσε, ωστόσο έφυγε για έναν πολύ καλό λόγο και συγκεκριμένα για χάρη του Παναθηναϊκού. Εμείς ακολουθούμε τη φιλοσοφία που ξεκινήσαμε και να προάγουμε την άμιλλα και τον υγιή αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο είναι αγάπη, γιορτή και έχει μόνο θετικά μηνύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης. Μάλιστα ο ίδιος δεν έκρυψε το όραμα του για τη διεξαγωγή ενός βαλκανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ακαδημιών με τη συμμετοχή ομάδων από πολλές χώρες, ώστε να γίνει πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή. Αφορμή για αυτήν την σκέψη του αποτέλεσε ο ενθουσιασμός με τον οποίο αντιμετώπισαν οι άνθρωποι της Βουλγαρικής ομάδας τις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού.

Το τουρνουά είναι ανοιχτό για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Οι αγώνες ξεκινάνε στις 10 και θα ολοκληρωθούν με τις απονομές το μεσημέρι. Συμμετέχουν ακόμα οι ΑΟ Ξάνθης, Καππαδόκες Αλεξανδρούπολης, Alana Soccer Academy Αλεξανδρούπολης, Ηρακλής Νέου Ζυγού και Σπάρτακος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.