Οι Θρακιωτες δρομεις θα παρουν και παλι… τα βουνα

6οι Ορεινοί Αγώνες Άλσους Νυμφαίας 2015 - Ο Σπάρτακος Ροδόπης ξεκίνησε την προετοιμασία και τις εγγραφές για τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο και το Λαϊκό Μονοπάτι της 22ας Νοεμβρίου

Ο αθλητισμός έχει εισέλθει για τα καλά τα τελευταία χρόνια στη ζωή των Κομοτηναίων και σε αυτό έχει συμβάλει κατά κύριο λόγο η αύξηση των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στην περιοχή. Μια εξ αυτών, από τις σημαντικότερες μάλιστα, είναι η διεξαγωγή των Ορεινών Αγώνων Άλσους Νυμφαίας που πραγματοποιούνται από τον αθλητικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο Σπάρτακος Ροδόπης, οι οποίοι θα λάβουν χώρα για 6η συνεχή χρονιά την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, με τη διεξαγωγή τριών διαφορετικών αγώνων.
 
Η αρχή θα γίνει με το 4ο Παιδικό μονοπάτι άλσους Νυμφαίας μήκους 800μ, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν έως και 50 παιδιά με την παρουσία των γονέων τους. Τη σκυτάλη θα πάρει ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος μήκους 25χλμ, ο οποίος θα ξεκινήσει από το άλσος της Νυμφαίας, θα φτάσει στο οχυρό και θα επιστρέψει στο άλσος μέσα από δασικά και ορεινά μονοπάτια, με τέσσερις ενδιάμεσους σταθμούς τροφοδοσίας. Ο αγώνας αυτός αποτελεί μάλιστα κριτήριο για το Χειμωνιάτικο Ενιπέα και τον OlympusMarathon. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί το 6ο Λαϊκό Μονοπάτι μήκους 8 χλμ, μια μεγάλη στροφή που ξεκινά από το άλσος μέχρι το τουριστικό περίπτερο και πίσω, μέσα από δασικό μονοπάτι, με έναν ενδιάμεσο σταθμό τροφοδοσίας. 

Λευτέρης Ελευθερίου «Σκοπός των αγώνων είναι να ξεκινήσει ο κόσμος να πηγαίνει στο δάσος να περπατά να αθλείται και να διακόψει τις κακές συνήθειες»

Κάθε χρόνο στον Ημιμαραθώνιο συμμετέχουν περίπου 250-270 άτομα ενώ στο Λαϊκό Μονοπάτι περίπου 100 άτομα. Σκοπός των αγώνων είναι «να ξεκινήσει ο κόσμος να πηγαίνει στο δάσος να περπατά να αθλείται και να διακόψει τις κακές συνήθειες», όπως παρατήρησε ο κ. Λευτέρης Ελευθερίου, ένας εκ των διοργανωτών των αγώνων, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι κάθε χρόνο υπάρχει αυξητική τάση συμμετοχών και οι ιθύνοντες ελπίζουν φέτος να είναι η πιο επιτυχημένη χρονιά.

Οι διοργανωτές ποντάρουν τόσο στη συμμετοχή των Κομοτηναίων όσο και στη συμμετοχή κόσμου από τους γύρω νομούς. «Κάποτε δεν υπήρχαν αθλητικές διοργανώσεις στην περιοχή. Είμαστε ελάχιστα τα άτομα που συμμετείχαμε σε αγώνες σε άλλες περιοχές. Από τότε, όμως, που ξεκινήσαμε αυτούς τους ορεινούς αγώνες έχουμε καταφέρει οι μισοί και πλέον συμμετέχοντες να είναι Κομοτηναίοι», επεσήμανε ο κ. Ελευθερίου. 

Ερασιτέχνες όλων των ηλικιών οι συμμετέχοντες στην πλειονότητά τους

Οι εν λόγω αγώνες δεν έχουν ούτε ηλικιακούς περιορισμούς, ούτε περιορισμούς «φυσικής κατάστασης». Οι συμμετέχοντες είναι στην πλειονότητά τους ερασιτέχνες, οι οποίοι κάνουν την αρχή από το Λαϊκό Μονοπάτι που σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου «δεν είναι εύκολο μεν, αλλά είναι μια καλή αρχή γι’ αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν». Αναφορικά με τα κύπελλα που θα δοθούν, εκτός από τους τρεις νικητές στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, έχει καθιερωθεί να δίνονται ξεχωριστά μετάλλια στους συμμετέχοντες άνω των 50 χρόνων.
Σημαντικοί παράγοντες η προώθηση και ο εθελοντισμός
 
Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ τα έξοδά τους θα καλυφθούν από τις συμμετοχές και από χορηγούς. Πολύ σημαντική θα είναι σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, η προώθηση των αγώνων στις γύρω περιοχές ώστε να έρθει κόσμος από κάθε γωνιά της περιφέρειας, αλλά και η στήριξη από εθελοντές που θα χρειαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της οργάνωσης.
 
Info
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.spartakos-rodopis.gr. Τελευταία ημερομηνία εγγραφών και οικονομικής τακτοποίησης των συμμετοχών είναι η Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015. Το κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο είναι 10€ με μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής ή 20€ εάν ο αθλητής επιθυμεί να πάρει και αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι. Το κόστος συμμετοχής στο Λαϊκό Μονοπάτι είναι 10€ με μετάλλιο, δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό μπλουζάκι. Αριθμός λογαριασμού στη Eurobank, 026.0140.100102085906 (IBANGR3402601400000100102085906).
 
Για ό,τι πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα ή να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 693.60.90.480 (Λαμπρινός απογευματινές ώρες), 6932.40.70.73 (Λευτέρης), 6972.022.384 και 2530.36949 (Πέπας) και στο e-mail: [email protected] 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.