Οι πρεμιερες του Πανθρακικου στην Super League

Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε τελικώς το πρωτάθλημα της Super League και η αλήθεια είναι πως όλοι οι Κομοτηναίοι αναπολήσαμε τις εποχές που ο Πανθρακικός αγωνιζόταν στα σαλόνια της Super League.
 
Ο Παρατηρητής της Θράκης με σεβασμό ως προς την ιστορία της ομάδας και ως προς την νέα προσπάθεια που γίνεται από τους ιθύνοντες του Συλλόγου με στόχο να “ανάψει ξανά ο Πυρσός” κάνει μία μικρή αναδρομή στις πρεμιέρες του Πανθρακικού στην Α Εθνική!
 
2008-09: Πανθρακικός – Εργοτέλης, 1-2
 
Το πρώτο παιχνίδι του Πανθρακικού στην ιστορία του στην Super League βρήκε τους “Πράσινους” του Φερέρα να προηγούνται με τον Ενρίκες αλλά με 2 γκολ του Ογκουνσότο ο Εργοτέλης έκανε την ολική ανατροπή και τελικώς έδωσε στους Κρητικούς το τρίποντο της νίκης
 
Η σύνθεση του Πανθρακικού: (Προπονητής: Εμίλιο Φερέρα):  Βρονταράς, Κανωτίδης, Τροϊζί, Ζαπρόπουλος, Κλέμεντ, Πονσέ (72΄ Χαραλάμπους), Ολίσε, Λόπεζ, Ενρίκες (+90΄ Βιντάλ), Μπεβακούα (85΄ Ντιαλο), Ριέρα.
 
2009-10: Πανθρακικός – Ηρακλής, 1-2
 
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό ίσχυε στην περίπτωση του Πανθρακικού εκείνη την σεζόν, που υποβιβάστηκε πραγματοποιώντας κακή πορεία. Με πρωταγωνιστή τον Ντίκα και σκόρερ των δύο τερμάτων ο “Γηραιός” πήρε το τρίποντο επί της ομάδας της πόλης μας, που είχε ισοφαρίσει με τον Μίτου αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει έστω τον βαθμό.
 
Η σύνθεση του Πανθρακικού: (Προπονητής: Ίλιε Ντουμιτρέσκου): Ρόκα, Αργυρίου (83' Κωνσταντινίδης), Κλεμέντ, Τροϊζί, Τζόκιτς, Όρακ, Μαρσέλο, Κανωτίδης, Φαγιάρδο (55' Καπετάνος), Ντιαλό (59' Μίτου), Μπουβάλ
 

2012-13: ΠΑΟΚ-Πανθρακικός, 1-0
 
Με τον Σάββα Παντελίδη στο τιμόνι, ο Πανθρακικός είχε εξαρχής τη σεζόν 2012-2013, δύσκολη αποστολή απέναντι στον ΠΑΟΚ και τελικώς γνώρισε την ήττα με 1-0. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος που σημείωσε η ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν ο Αθανασιάδης στο 57'.
 
Η σύνθεση του Πανθρακικού ( Προπονητής: Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Βιλαρέχο (82' Μιχαλόπουλος), Στάθης, Λουτσέρο, Σερφά, Μίνγκας (61' Κοντογουλίδης), Μουνάφο,  Κυβελίδης (74' Γωνιάδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης
 
2013-14: Κέρκυρα- Πανθρακικός, 2-1
 
Μπαίνοντας μουδιασμένα στο παιχνίδι,  ο Πανθρακικός πλήρωσε το κακό ξεκίνημα και ηττήθηκε με 2-1 από τους Φαίακες τη σεζόν 2013-2014, καθώς το γκολ του Ιγκόρ δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την κατάσταση.
 
Η σύνθεση του Πανθρακικού (Προπονητής ο Άκης Μάντζιος): Φερνάντεζ, Σερφά, Εμπό, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Τριανταφυλλάκος (73' Χασομέρης), Τζάνης, Τσουμάνης (60' Γκίγιε), Μπαϊκαρά, Ιγκόρ, Κάσες (46' Ντιγκινί)
 
2014-15: Λεβαδειακός- Πανθρακικός, 2-2
 
Στο ξεκίνημα της σεζόν 2014-2015, σε ένα εκπληκτικό σε εξέλιξη παιχνίδι, η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας και θα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο, αν δεν αποβαλλόταν άδικα ο Ντιόγκο. Σκόρερ για τον Πανθρακικό χρήστηκαν οι Ιγκόρ και Κάσες
 
Η σύνθεση του Πανθρακικού( Προπονητής Άκης Μάντζιος) : Κουτσόπουλος, Ντιόγκο, Σαρακατσάνος (Μαξίμ 17'), Μαρκυδημήτρης, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Έμποου, Ρομέου (Τζάνης 57'), Κάσες, Μπαϊκαρά, Ιγκόρ 
 

2015-16: Πανθρακικός- Αστέρας Τρίπολης, 0-2
 
Τα γκολ του Μπερτόλιο και του Γιάννου ήταν καταδικαστικά για τον Πανθρακικό, στην τελευταία του χρονιά στην Super League, Δυστυχώς η συνέχεια είναι γνωστή καθώς η ομάδα υποβιβάστηκε και την επόμενη χρονιά δεν άντεξε και αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Football League.
 
Η σύνθεση του Πανθρακικού (Προπονητής Μάνουελ Ρόκα):  Αθανασιάδης, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Σερφά, Μεχία, Μάρτινς (83' Νικόλτσης), Παπαχρήστος (56' Χασομέρης), Παπαγεωργίου (70' Σέτι), Τζάνης, Χαβίτο, Ίγκορ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.