Οι Παγκοσμιοι Πρωταθλητες Κολυμβησης Αννα Ντουντουνακη και Κριστιαν Γκολομεεβ στο Πανεπιστημιακο Κολυμβητηριο

Για αξιολόγηση της τεχνικής τους από το Εργαστήριο Υγρού Στίβου του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κολύμβησης Άννα Ντουντουνάκη και Κριστιάν Γκολομέεβ, συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους Καράμπελα Τάσο και Οικονόμου Άκη, αντίστοιχα, βρέθηκαν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο του ΔΠΘ για την αξιολόγηση της τεχνικής τους από το Εργαστήριο Υγρού Στίβου του ΤΕΦΑΑ και την ερευνητική ομάδα του καθηγητή κ. Βασίλη Γούργουλη.

Μαζί τους αξιολογήθηκαν και οι πρωταθλητές, και μέλη της Εθνικής ομάδας κολύμβησης,  Άλκης Κυνηγάκης, Βασίλης Σοφικίτης και Δανιήλ Γιουρτζίδης, ενώ για πρώτη φορά ήρθε στην Κομοτηνή και αξιολογήθηκε ο κύπριος  Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων Νικόλας Αντωνίου, συνοδευόμενος από τον προπονητή του Σταύρο Μιχαηλίδη.

Οι μετρήσεις αφορούσαν την αξιολόγηση της τεχνικής των κολυμβητικών στυλ, των στροφών και των εκκινήσεων και πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της επίσημης συνεργασίας του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) και ερευνητικού προγράμματος που υλοποιείται μέσω του ΕΛΚΕ του ΔΠΘ με τίτλο «Αξιολόγηση τεχνικής κολυμβητών και κολυμβητριών υψηλού αγωνιστικού επιπέδου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της συγκεκριμένης  συνεργασίας με την ΚΟΕ έχουν ήδη αξιολογηθεί επαναλαμβανόμενα από την ερευνητική ομάδα του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ οι πρωταθλητές κολύμβησης  Απόστολος Χρήστου, Νόρα Δράκου, Οδυσσέας Μελαδίνης, Απόστολος Σίσκος, Απόστολος Παπαστάμος, Γιώργος Ασπουγαλής και πολλοί άλλοι κολυμβητές και κολυμβήτριες μέλη της Εθνικής Ομάδας κολύμβησης, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην επιστημονική καθοδήγηση που παρέχεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μια δράση που ενισχύει την εξωστρέφεια του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, τη σύνδεση με την κοινωνία και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού και του τεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτει το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.