Οι γυναικες της Ροδοπης κρατουν ψηλα τον αθλητισμο

Μεγάλες επιτυχίες σε μπάσκετ και βόλεϊ

Δυστυχώς στην Ελλάδα ο γυναικείος αθλητισμός δεν έχει την προβολή που αξίζει και δικαιούται παρότι διαχρονικά φέρνει πανευρωπαϊκές διακρίσεις σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Φέτος στην Κομοτηνή, δύο γυναικείες ομάδες κρατούν ψηλά τη σημαία του αθλητισμού κατακτώντας τα πρωταθλήματα και διεκδικώντας την άνοδο στην Α2.

Ο λόγος για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή, που κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αλλά και το γυναικείο τμήμα βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής, που κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ ΑΝΜΑΚ.

Στο προσεχές διάστημα τα κορίτσια της Δήμητρας Δόλωμα και του Δημήτρη Κιοσσέ θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2 μέσα από αγώνες μπαράζ και ευχή όλων είναι να το πετύχουν.

Η αλήθεια όμως είναι πως ο γυναικείος αθλητισμός δεν έχει την αντιμετώπιση που αξίζει. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 1996 αποκλείοντας αρχικά τον Ερυθρό Αστέρα και χάνοντας στα σημεία την πρόκριση από την Ουκρανική Κοζάτσκα Ζαλκ. Ωστόσο η ίδια ομάδα είχε ανέβει αγωνιστικά στην Α1 το 2009 αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ εκεί…

Το γυναικείο τμήμα της ΑΕ Κομοτηνής είχε παρουσία για χρόνια στην Α2 γυναικών έχοντας διαχρονικά το σεβασμό της βολεϊκής κοινότητας της χώρας.

Ευχόμαστε οι επιτυχίες των κοριτσιών να αλλάξουν τον τρόπο τον οποίο αντιμετωπίζουμε όλοι τον γυναικείο αθλητισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.