Ο παγκοσμιος πρωταθλητης κολυμβησης Αποστολος Χρηστου αξιολογηθηκε στο Πανεπιστημιακο Κολυμβητηριο του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ.

Άρτιες οι επιστημονικές υπηρεσίες, σε υψηλό επίπεδο η ποιότητα των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Απόστολος Χρήστου εμπιστεύτηκε το εργαστήριο Υγρού Στίβου του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την αξιολόγηση της τεχνικής του.  

Το Σάββατο 21 Μαΐου, ενώ ταυτόχρονα στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. διεξαγόταν  με απόλυτη επιτυχία το επετειακό 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ο Απόστολος Χρήστου, κολυμβητής του Ολυμπιακού Πειραιώς, συνοδευόμενος από τον προπονητή του κ. Παναγιώτη Βελέντζα, αξιολογήθηκε στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο από τον Καθηγητή κ. Βασίλη Γούργουλη.

Πραγματοποιήθηκαν βιντεοσκοπήσεις με υποβρύχιες κάμερες υψηλής συχνότητας και ακολούθησε ανάλυση της κολυμβητικής τεχνικής με εξειδικευμένα λογισμικά προγράμματα που διαθέτει το εργαστήριο υγρού στίβου του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. και δόθηκε λεπτομερής ανατροφοδότηση, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την εξωστρέφεια  του Τ.Ε.Φ.Α.Α., αλλά και γενικότερα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και την έμπρακτη προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό. 

Ο Απόστολος Χρήστου το 2013 αναδείχθηκε στο Ντουμπάι Παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων κατακτώντας την 1η θέση στα 100 μ ύπτιο, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του κατέκτησε την 3η θέση σε δύο συνεχόμενα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανδρών, το 2016 στο Λονδίνο και το 2018 στη Γλασκώβη, ενώ το 2021 στο Καζάν κατέκτησε επίσης την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας. 

Θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει ως ερευνητικό κέντρο και προορισμός προπονητικών camp

Τόσο ο Απόστολος Χρήστου, όσο και ο προπονητής του Παναγιώτης Βελέντζας, με μεγάλη εμπειρία από διάφορα ερευνητικά κέντρα και κολυμβητήρια ανά τον κόσμο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τις προσφερόμενες επιστημονικές υπηρεσίες, αλλά και την ποιότητα των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου, δίνοντας ταυτόχρονα τα συγχαρητήριά τους στους συντηρητές κ.κ. Δημοσθέvη Καρυώτη και Βασίλη Ντίνα για την ποιότητα και τη διαύγεια του νερού, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή τέτοιων μετρήσεων αξιολόγησης της τεχνικής των κολυμβητών. Εξέφρασαν μάλιστα την πεποίθηση ότι το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο του Τ.Ε.Φ.Α.Α – Δ.Π.Θ. θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει ως ερευνητικό κέντρο και προορισμός προπονητικών camp, όχι μόνο ελλήνων αλλά και ξένων κολυμβητών και κολυμβητριών.    

Μαζί με τον Απόστολο Χρήστου, αξιολογήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο και ο Σάββας Θώμογλου, κολυμβητής του Άρη Θεσσαλονίκης, που κατέκτησε την 2η θέση στα 200 μ πρόσθιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων το 2018 στο Μπουένος Άιρες και το 2021 στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης  Ανδρών – Γυναικών, καθώς και ο νεαρός κολυμβητής Καρκαλιανίδης Βύρων του Ο.Θ.Α.Καβάλας που πρόσφατα κατέκτησε τη 2η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων στα 100 μ ύπτιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.