Ο Μεγας «εριξε» απο την κορυφη το Κοσμιο

15η Αγωνιστική Α΄ κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης

Αλλαγή στην κορυφή της κορυφής της βαθμολογίας είχαμε μετά το πέρας της 15ης αγωνιστική της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ  Θράκης καθώς ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ Κοσμίου και πέρασε ξανά πρώτος με έναν βαθμό διαφορά.
 
Στο 10΄ο Γιαννακιτσίδης  έκανε το  1-0 και στο 38΄ο Ζαχαρόπουλος διπλασίασε τα τέρματα του Μέγα Αλέξανδρου. Στην επανάληψη με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Μορφακίδης μείωσε σε 2-1 ενώ για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου.
 
Με νίκες συνέχισαν και οι δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου πέτυχε την  πρώτη της νίκη για το 2017 επί του Αστέρα Αιγείρου με 1-0. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Ντράτση στο 1ο λεπτό με κοντινό πλασέ. Στο 20΄ο Αστέρας είχε δοκάρι σε σουτ του Ραμαντάνη.
 
Την έκτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε η Ελπίδα Σαπών στο γήπεδο της απέναντι στην αξιόμαχη Δόξα Σώστη, η οποία λύγισε στο 82΄με αυτογκόλ του Ανδρίκου.
 
Σημαντικό διπλό που την  εδραιώνει στην πρώτη εξάδα πέτυχε η Δόξα Γρατινής επικρατώντας εκτός έδρας του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων με σκορ 1-2. Με αυτήν την ήττα η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων με δεδομένο και τη  νίκη του Ορφέα Ξυλαγανής μένει αρκετά πίσω στο κυνήγι της εισόδου στα Play Off του πρωταθλήματος. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σερίφης πέτυχε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48΄ο Κυριακόπουλος έκανε το 0-2 για τη Δόξα. Στο 59΄οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 με πλασέ του Μέριτς.
 
Όπως προαναφέραμε, ο Ορφέας Ξυλαγανής πέτυχε το σκορ της αγωνιστικής, κάνοντας  επίδειξη δύναμης απέναντι στον ουραγό Ηρακλή Σαπών, συντρίβοντας τον με 6-0. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν δύο ο Μπόζης και από ένα οι Γιατσαι, Χασάν, Γεωργιάδης και Ρεστέμης.
 
Η ομάδα που επωφελήθηκε αυτήν την αγωνιστική από την αποχώρηση της Ένωσης Ασωμάτων, παίρνοντας  εύκολα τρείς βαθμούς ήταν ο Ορφέας Στρύμης που έφτασε στους 13 βαθμούς. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

 

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων – Δόξα Γρατινής 1-2
Ελπίδα Σαπών – Δόξα Σώστη 1-0
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – ΠΑΟΚ Κοσμίου 2-1
Ορφέας Ξυλαγανής – Ηρακλής Σαπών 6-0
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Αστέρας Αιγείρου 1-0
Ένωση Ασωμάτων – Ορφέας Στρύμης 0-3 (α.α.)
 

Η Βαθμολογία μετά από 15 αγωνιστικές

 

1 Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 37
2 ΠΑΟΚ Κοσμίου 36
3 Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 33
4 Ελπίδα Σαπών 33
5 Δόξα Γρατινής 27
6 Ορφέας Ξυλαγανής 25
7 Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 19
8 Δόξα Σώστη 15
9 Αστέρας Αιγείρου 15
10 Ορφέας Στρύμης 13
11 Ηρακλής Σαπών 0
12 Ένωση Ασωμάτων Αποχώρησε

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.