Ο γυναικειος αθλητισμος στη Ροδοπη

Οι σύλλογοι της Ροδόπης που στηρίζουν τον γυναικείο αθλητισμό και έχουν ζήσει μεγάλες στιγμές

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε την εκπροσώπηση των αθλητικών σωματείων στα γυναικεία πρωταθλήματα.

Η Ροδόπη είχε την τιμή να έχει εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο έχοντας ως κορωνίδα το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή. Μάλιστα είναι η μοναδική ομάδα της Ροδόπης που αγωνίστηκε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 1996-97 στο ευρωπαϊκό Κύπελλο Λιλιάνα Ρονκέτι. Ο ΓΑΣ έφτασε μέχρι και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος χάνοντας από τον πολύ δυνατό τότε Σπόρτινγκ ενώ είχε παρουσία για αρκετά χρόνια στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. Δυστυχώς το πλήρωμα του χρόνου έφερε τον ΓΑΣ στο τοπικό πρωτάθλημα

Την δική της παράδοση έχει φτιάξει στον γυναικείο αθλητισμό η Ροδόπη 87

Στο ποδόσφαιρο, η Ροδόπη 87 έχει καταφέρει να αφήσει το αποτύπωμα της στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής φτάνοντας να αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική δημιουργώντας την δική της παράδοση στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου. Τα τελευταία χρόνια στηρίζονται στην αγάπη της Αναστασίας και Βίκυς Περιβολοπούλου, που κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ζωντανό το γυναικείο ποδόσφαιρο στην περιοχή μας.

Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής έχει σταθερή παρουσία στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής

Στο βόλεϊ, η ΑΕ Κομοτηνής αποτελεί στην σταθερή δύναμη του βόλεϊ της περιοχής και σε επίπεδο γυναικών. Μπορεί τα τελευταία χρόνια το βάρος να έχει πέσει στους άνδρες, ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει και να είναι αρκετά ανταγωνιστικό σαν τμήμα ενώ στο παρελθόν έφτασε μέχρι την Α2 ενώ διαχρονικά κάνει εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι των ακαδημιών.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχει εκπροσώπηση στον γυναικείο αθλητισμό μέσα από την ομάδα χάντμπολ που έφτασε μέχρι την Α2

Το 2002 δημιουργείται η γυναικεία ομάδα χειροσφαίρισης «ΑΣ Δημοκρίτειο» η οποία στελεχωνόταν ως επί το πλείστον από φοιτήτριες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το Δημοκρίτειο έφτασε να αγωνιστεί μέχρι την Α2 κατηγορία γυναικών.

Οι παραπάνω σύλλογοι είχαν εκπροσώπηση σε επίπεδο ομαδικών αγωνισμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γυναικείος αθλητισμός έχει δυνατή εκπροσώπηση σε ατομικά αγωνίσματα, όπως το τένις, το μπάντμιντον, ο στίβος, η τοξοβολία και η πυγμαχία, όπου αρκετά κορίτσια βρίσκουν διέξοδο και έχουν καταφέρει να αφήσουν το αποτύπωμα τους στον αθλητισμό της περιοχής. Σε όλα αυτά τα αγωνίσματα η αγάπη των προπονητών μαζί με την προσπάθεια των ίδιων των αθλητριών έχουν ως αποτέλεσμα να σημειώνονται σημαντικές διακρίσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.