Ο Γιωργος Κωστικος στον παγκο του Αριστοτελη

Η εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού ποδοσφαίρου θέλει να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου

Ο τίτλος στο 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων είναι πόλος έλξης για τις ομάδες που έχουν απομείνει και μία από αυτές είναι ο Αριστοτέλης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποτελεί τον πολυνίκη του θεσμού καθώς κατέχει την πρώτη θέση από πλευράς τίτλων, μετρώντας συνολικά 12 κατακτήσεις έως σήμερα, ενώ το έτος 2017 στέφθηκε και Κυπελλούχος Ελλάδος στον νεοσύστατο σχετικά θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος Δικηγορικών Συλλόγων.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως στον πάγκο του «Αριστοτέλη» από την περσινή σεζόν κάθεται μία θρυλική μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Γιώργος Κωστίκος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής με θητεία μεταξύ άλλων σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Απόλλων Καλαμαριάς, Λεβαδειακό, Βέροια, Πιερικό.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Γιώργου Κωστίκου

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πιερικό και στις 7 Οκτωβρίου 1973 στον Πολύγυρο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας της Κατερίνης στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής, σε ηλικία 15 ετών. Μετά την περίοδο 1976-77 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ με τον οποίο πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 1985 έχοντας τη χρονιά εκείνη 8 τέρματα σε 17 συμμετοχές. Συνολικά στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε 9 χρόνια, πετυχαίνοντας 78 τέρματα στο πρωτάθλημα, 15 τέρματα σε 44 συμμετοχές στο κύπελλο και 4 τέρματα σε 17 συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Το καλοκαίρι του 1986 έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο στέφθηκε το 1987 πρωταθλητής Ελλάδας. Την επόμενη χρονιά φόρεσε τη φανέλα του Διαγόρα Ρόδου, όπου και έκλεισε πρόωρα την καριέρα του. Συνολικά αγωνίστηκε σε 323 αγώνες πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 102 τέρματα.

Στις 23 Μαρτίου 1977, σε ηλικία μόλις 18 ετών, έγινε διεθνής με την Ελλάδα, στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον της Τσεχοσλοβακίας. Αγωνίστηκε συνολικά 35 φορές, σκοράροντας 3 τέρματα. Συμμετείχε στην αποστολή που επέλεξε ο Αλκέτας Παναγούλιας για το Euro 1980 στην Ιταλία, όπου αγωνίστηκε και στους τρεις αγώνες που έδωσε η Ελλάδα.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κομοτηνή

Η προπονητική καριέρα του Γιώργου Κωστίκου

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ξεκίνησε καριέρα προπονητή, έχοντας εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε: Πιερικό, Λεβαδειακό, Κοζάνη, Ναυπακτιακό Αστέρα, Εθνικό, ΠΑΟΚ, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Βέροια και άλλες ακόμα ομάδες.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο γιος του, Γιώργος Junior πέρασε από τον Πανθρακικό, αγωνιζόμενος την σεζόν 2016/17 στην τελευταία παρουσία της ομάδας της Κομοτηνής στις εθνικές κατηγορίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.