Ο Δρομεας Θρακης πεζοπορει στο Παγγαιο

Διαδρομή για «μάχιμους» πεζοπόρους

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης πεζοπορικής διαδρομής του στον Άβαντα, Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Δρομέας Θράκης συνεχίζει δυναμικά με τη δεύτερη σε σειρά πεζοπορία, στις 20 Ιουνίου, αυτή την φορά αφιερωμένη στους δυνατούς και πιο «μάχιμους» πεζοπόρους και φίλους του. Προορισμός το όρος Παγγαίο, μονοπάτι της Μεσορόπης, στην Σπηλιά “Βοσκοβρύση” (Τσομπάν Σουί).


Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες διαδρομές μιας και ο όγκος του Παγγαίου εκ των πραγμάτων συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα και πλουσιότερα, από πλευράς πανίδας και χλωρίδας, βουνά της χώρας μας. Η Κικη Τσακαλδήμη πρόσφατα περπάτησε στο συγκεκριμένο μονοπάτι και ο ενθουσιασμός και η περιγραφή των τοπίων ήταν αρκετά ώστε να επιλεχθεί η συγκεκριμένη διαδρομή για τους φίλους και μέλη του συλλόγου.

Η διαδρομή

Πρόκειται για μονοπάτι σπάνιας ομορφιάς με μικρούς καταρράχτες και λίμνες. Διαθέτει παγκάκια και κιόσκια στα σημεία ξεκούρασης, προστατευτικούς φράκτες, ξύλινα γεφυράκια και πέτρινα σκαλοπάτια.


Το χωριό της Μεσορόπης βρίσκεται στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας- Θεσσαλονίκης. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει μέσα από το χωριό σε υψόμετρο 350 μέτρων και θα φτάσει πρώτα στο σημείο που λέγεται “Ομβριός”, εκεί όπου γίνεται ο αγιασμός των υδάτων του χωριού! Η πορεία έπειτα θα γίνει ανηφορική και θα οδηγήσει μέχρι τη σπηλιά της “Βοσκόβρυσης” στα 1150 μ. Για την επιστροφή θα ακολουθηθεί η ίδια πορεία προς τα πίσω. Η διαδρομή στο σύνολό της απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.

Χρήσιμες πληροφορίες

Αρχηγός αποστολής: Κική Τσακαλδήμη.
Υποστήριξη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 800 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 – 6 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)*
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)
Η χρήση πεζοπορικού παπουτσιού και πεζοπορικών μπαστουνιών είναι υποχρεωτική.
Η μετακίνηση θα γίνει με ναυλωμένο λεωφορείο, το οποίο θα πραγματοποιήσει στάσεις σε Κομοτηνή και Ξάνθη.
Ώρα εκκίνησης από Αλεξανδρούπολη: 7:30πμ
Σημείο αναχώρησης, Χώρος στάθμευσης σταδίου Φώτης Κοσμάς.
Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα ακολουθήσει γεύμα σε παραδοσιακή τοπική ταβέρνα.

Βαθμός Δυσκολίας: Τεχνικά Εύκολο αλλά ΔΥΣΚΟΛΟ όσον αφορά την φυσική κατάσταση, καθώς το μονοπάτι είναι μόνιμα ανηφορικό για 5 χιλιόμετρα και επιστροφή από το ίδιο σημείο, που σημαίνει ακόμη 5 χλμ μόνιμης κατηφόρας.

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μια μικρή πετσέτα σε περίπτωση που επιλέξετε να βουτήξετε τα πόδια σας στα ευχάριστα παγωμένα νερά των μικρών λιμνών που σχηματίζουν οι καταρράκτες!

Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α. Αναλυτικά:

1) Συμμετοχή έως 50 πεζοπόρων.
2) Χρήση μάσκας πριν την έναρξη και μετά το πέρας της πεζοπορίας.
3) Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των πεζοπόρων κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.
4) Απαραίτητη η χρήση rapid test ή pcr test των τελευταίων 48 ωρών ή self test των τελευταίων 24 ωρών.
5) Σύσταση για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών.
6) Για τους εμβολιασμένους δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση από την υγειονομική επιτροπή, για την απαλλαγή τους από τα τεστ συνολικά.

Info

Εγγραφές: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctKh2Uv7aC18vmQaN0eINPkroNORklD3Emutvou7gkzIFlFg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.