Ο αθλητισμος στη Ροδοπη σε μεγαλη φορμα το νεο ετος

Αθλητικός Καζαμίας 2023

Το 2023 έρχεται γεμάτο υποσχέσεις για τρομερές εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού και ο «ΠτΘ» πιστός στην αθλητική του παράδοση σας βάζει στο κλίμα, προαναγγέλλοντας όσα θα γίνουν κατά τη διάρκεια του νέου έτους.

Ιανουάριος

Το Μουντιάλ τελείωσε ωστόσο το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον συνεχίζεται αμείωτο ενδιαφέρον στη Ροδόπη. Ο Πανθρακικός κυνηγάει στα ίσα την άνοδο στην Super League 2 με τον Μπάμπη Σακάρη να βγαίνει δημόσια στην κοπή της βασιλόπιτας λέγοντας τη φράση «Λεφτά υπάρχουν». Η Ροδόπη 87 συνεχίζει να κερδίζει με την Μπαμπαλή να σκοράρει συνεχώς και να κλείνει μεταγραφή στη Γερμανία, ενώ στο μπάσκετ ο ΓΑΣ Κομοτηνή θέλοντας να επιστρέψει στη Β’ Εθνική καταφέρνει και πείθει Λεχούδη και Βελή να επιστρέψουν στα παρκέ με την υπόσχεση να φέρουν 500 ψήφους επιπλέον στον Κίμωνα ενόψει δημοτικών εκλογών.

Φεβρουάριος

Ο Οντέρ Μουμίν είναι αποφασισμένος να κάνει τον Ίασμο από πολυπολιτισμική πρωτεύουσα σε αθλητική πρωτεύουσα. Για τον λόγο αυτόν καλεί τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα για να πάρει το final 4 της Ευρωλίγκα από το Κάουνας στον Ίασμο, φέρνοντας παράλληλα τον Βαγγέλη Λιόλιο για να εγκαινιάσουν μαζί το πρώτο γήπεδο-μπαλόνι στη Ροδόπη. Ο παλιός άσος του Παναθηναϊκού πείθεται από τα επιχειρήματα του Οντέρ με αποτέλεσμα να ανακοινώσει την ανάληψη της διοργάνωσης από τον δήμο Ιάσμου. Παράλληλα ανεβαίνει το ενδιαφέρον των αθλητικών συντακτών με τη δημιουργία του συλλόγου «αθλητικογράφων  και φίλων Ροδόπης» με πρώτο πρόεδρο τον Κώστα Τοτοκώτση. Πανελλαδικά πρωτοπορεί ο σύλλογος αυτός και τον ακολουθούν Ξανθιώτες και Εβρίτες και ο σύλλογος γίνεται της Θράκης.

Μάρτιος

Το Πανθρακικό Στάδιο ενόψει εθνικών εκλογών αποκτά νέο ταρτάν και κερκίδα χωρητικότητας 2500 θέσεων με τον Βασίλη Γαβριηλίδη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της συγκίνησης από αυτό το σπουδαίο επίτευγμα. Στην τελετή των εγκαινίων έρχεται ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος υπόσχεται πως θα φέρει σπουδαίες διοργανώσεις στίβου στην περιοχή μας με τους ανθρώπους του στίβου της περιοχής μας να νιώθουν δικαιωμένοι. Την ίδια στιγμή Τζένη Κατσαρή- Βαφειάδου και η Νατάσα Βαφειάδου αναλαμβάνουν τις τύχες της ελληνικής ομοσπονδίας ενόργανης γυμναστικής, καθώς διαχρονικά έχουν δει πολλές «κωλοτούμπες» οπότε έχουν και τεράστια εμπειρία.

Απρίλιος

Ο Πανθρακικός είναι στο -2 από τον Καμπανιακό και όλοι στην Κομοτηνή αναπολούν στιγμές του παρελθόντος. Ο Νίκος Μπαχαρίδης καλεί τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να φωνάξει για τον Πανθρακικό την ίδια στιγμή που επιστρέφει ο Ερκάν για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης μετά από συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης των «Πράσινων». Στο τοπικό πρωτάθλημα, η Δόξα Γρατινής αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ΕΠΣ Θράκης με την απονομή να κάνει ο Γρατινιώτης στην καταγωγή περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται με φανέλα της αγαπημένης του Δόξας. Ο Χρήστος Μέτιος δεν είναι ο μόνος που φοράει αθλητικά, καθώς την ίδια στιγμή το Τμήμα μπάντμιντον του Δημοκρίτειου ενισχύεται από τον Γιάννη Γκαράνη και τον Αντώνη Γραβάνη με στόχο να φέρουν στην πόλη μια πανελλήνια διάκριση, και οι δυο τους είναι στο ομαδικό και διεκδικούν πανελλήνια πρωτιά.

Μάιος

Ο Μάιος είναι καυτός μήνας καθώς εκτός από εθνικές εκλογές, έχουμε τον αγώνα ανόδου ανάμεσα σε Πανθρακικό και Καμπανιακό. Το ΔΑΚ γεμίζει ασφυκτικά και η ομάδα της Κομοτηνής επικρατεί με γκολ του Βάσκου στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην πανηγυρική φωτογραφία δεν χωράνε οι ποδοσφαιριστές καθώς σπρώχνονται όλοι οι επίσημοι για να φωτογραφηθούν ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στον Ίασμο, Μπαρτσελόνα, Εφές, Ολυμπιακός και Μονακό διασταυρώνουν τα ξίφη στο Final-4 με τον τελικό να είναι ελληνοτουρκική υπόθεση με τους ερυθρόλευκους να σηκώνουν το τρόπαιο και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να κάνει την απονομή του τροπαίου, δακρύζοντας από συγκίνηση.  Ο Αταμάν ξεχνάει την πίκρα του χαμένου τελικού τρώγοντας σουβλάκια στην πλατεία του Ιάσμου.

Ο Πανθρακικός δίνει μπαράζ ανόδου με τις υπόλοιπες πρωταθλήτριες και για τον λόγο αυτόν, μετά από χορηγούς από Αυστρία και Ουαλία, συνεισφέρουν οικονομικά χορηγοί Κομοτηναίοι επιχειρηματίες από Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Νορβηγία και Αυστραλία. Έτσι οι διοικούντες της ομάδας συγκεντρώνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, καταφέρνουν να πείσουν τον Πέτρο Μάνταλο να επιστρέψει στην Κομοτηνή για να γίνει ξανά συμπαίχτης με τον Θανάση Ντίνα.

Ιούνιος

Ο Πανθρακικός «βγάζει μάτια» στα μπαράζ και για τον λόγο αυτόν καλούνται από τον Πογιέτ οι Βάσκος και Τανζού για να λύσουν το επιθετικό πρόβλημα της εθνικής ομάδας. Ο Πανθρακικός και ο ΓΑΣ Κομοτηνή ανεβαίνουν κατηγορία, η Κομοτηνή μυρίζει τσικνίλα παντού από τα γλέντια και τα ψητά σουβλάκια και ξεκινάει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν. Πρώτη μεταγραφή για τους «Πράσινους» ο Τριαντάφυλλος Παπαδάκης, ο οποίος θα είναι στο σχολιασμό των αναμετρήσεων του Πανθρακικού και θα κάνει την εκφώνηση των 11άδων στα ηχεία του γηπέδου με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Ιούλιος

Τα ανταμώματα και τα πανηγύρια έχουν πάρει φωτιά στη Ροδόπη και σε όλα συμμετέχει ο Σέρβος σέντερ του ΓΑΣ Κομοτηνή Ιβάν Μάντιτς, ο οποίος έχει μάθει εξαιρετικά ελληνικά και ζωναράδικο. Μάλιστα κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να πάρει ελληνική ιθαγένεια και να φέρει τα εκλογικά δικαιώματα στην Κομοτηνή για να κατέβει δημοτικός σύμβουλος. Την ίδια στιγμή γίνεται και άλλη μία ομάδα μπάσκετ Κομοτηνής με όνομα «Τιτάνας» και θέτει ως στόχο την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες. Ο Τάσος Πετρίδης την ίδια στιγμή ετοιμάζει την ομάδα για την επιστροφή στην Pre League και για τον λόγο αυτόν προσπαθεί να μαζέψει ό,τι καλύτερο υπάρχει στον Έβρο.

Αύγουστος

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνεχίζει ως υφυπουργός αθλητισμού και θέλει να φέρει κόσμο στην περιοχή μας. Έτσι ορίζει την Κομοτηνή ως επίσημη έδρα της ομοσπονδίας  του μπάντμιντον, τιμώντας το γεγονός πως αποτέλεσε την πρώτη πόλη που πρωτοήρθε το άθλημα στην Ελλάδα. Επιπλέον ορίστηκε η «Φάρμα Ίζα» ως η επίσημη έδρα της Ομοσπονδίας Ιππασίας όπου θα κάνουν προετοιμασία οι Έλληνες αθλητές. Την ίδια στιγμή, με όπλο το νέο ταρτάν, Ολυμπιάδα Κομοτηνής, ΠΑΣ Πρωταθλητών και Ρήσσος διαπρέπουν πανελλαδικά δείχνοντας πως έρχονται καλύτερες ημέρες για τον κλασικό αθλητισμό της Ροδόπης.

Σεπτέμβριος

Ο Αίας Κομοτηνής ετοιμάζεται για τη Γ’ Εθνική και ο ΓΑΣ Κομοτηνή για την Β’ Εθνική. Ο Τάκης Φωτεινάκης καλεί στην πόλη μας επιχειρηματίες από το Κατάρ, οι οποίοι ψάχνουν αρχικά την Εύα Καϊλή αλλά τελικώς περιορίζονται σε συναντήσεις με τον πρόεδρο του συλλόγου Νίκο Μωραΐτη, ο οποίος αφού παρέθεσε το πλάνο του συλλόγου εξασφάλισε χορηγία της Qatar airways. Ο Πανθρακικός την ίδια στιγμή έχει καταφέρει να μετατρέψει το προπονητικό κέντρο σε κέντρο δεξιώσεων με αποτέλεσμα να τελειώνουν νωρίτερα οι προπονήσεις για να ετοιμαστούν τα τραπεζοκαθίσματα για τις γαμήλιες δεξιώσεις.

Οκτώβριος

Μεγάλο πλήγμα στον Άτλαντα Κομοτηνής καθώς ο Μανώλης Δαφτσής αναχωρεί για την Αθήνα προκειμένου να αναλάβει την οργάνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μαζί με τον γιο του Δημήτρη, ενώ ο αξιόλογος συνάδελφος Δημήτρης Μπακιρτζής αποχωρεί από την πόλη μας λαμβάνοντας πόστο στην Uefa. Βέβαια δεν είναι ο μοναδικός Ροδοπίτης που αποχωρεί καθώς ο Ντίνος Μαυρομάτης αναλαμβάνει γενικός αρχηγός της εθνικής Ελλάδος γυναικών με προπονήτρια της εθνικής τη Βίκυ Περιβολοπούλου.

Νοέμβριος

Ο Πανθρακικός κληρώθηκε στο κύπελλο με τον Ολυμπιακό και όλη η πόλη ζει στιγμές 2008! Στο κατάμεστο ΔΑΚ, το παιχνίδι πηγαίνει στην παράταση με τον Αντωνιάδη να κερδίζει πέναλτι στο 119′ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δίνει εντολή από τα επίσημα του ΔΑΚ να αποχωρήσει η ομάδα του ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην ΕΠΟ. Την ίδια στιγμή παίζουν από τα ηχεία τραγούδια της Νατάσας Θεοδωρίδου όπως το «Έξαψη» και το «Υπάρχω για σένα». Όλη η Ελλάδα μιλάει για την ποδοσφαιρική Κομοτηνή ενώ σε όλες τις καφετέριες της πόλης παίζει διαρκώς ο ύμνος!

Δεκέμβριος

Οι εκλογές έχουν ολοκληρωθεί σε όλη την Ελλάδα εκτός από τον Ίασμο, όπου ο λαός αποφάσισε να κριθεί η εκλογική μονομαχία στο τάβλι σε μία παρτίδα ανάμεσα σε Αμούτζα και Οντέρ!

Εδώ όμως ο καζαμίας ολοκληρώνεται και δεν θα σας αποκαλύψει τον νικητή!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.