Ο Αλεξανδρος Ταξιλδαρης αρχηγος της Ελληνικης αποστολης στους Παραολυμπιακους Αγωνες Παρισι 2024

Ο Κομοτηναίος Παραολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων ν.Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» επιλέχθηκε από την Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Ο Κομοτηναίος Παραολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων ν.Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» κ.Αλέξανδρος Ταξιλδάρης θα είναι ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, με απόφαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

«Νιώθω πραγματικά ευεργετημένος από την εμπλοκή μου στο πάραολυμπιακό κίνημα από την πρώτη στιγμή έως και το κλείσιμο της αθλητικής μου καριέρας  μετά από 10 χρόνια. Κάνοντας απλά όσο καλύτερα μπορούσα αυτό που πραγματικά αγαπούσα, να αθλούμαι  δηλαδή και να προπονούμαι, κέρδισα πολύτιμα αγαθά για τη ζωή μου,  Αναγνωρισιμότητα, χρήματα, αλλά πάνω απ’ όλα αγαπημένους φίλους και φυσικά ψυχοσωματική  ευεξία στην καθημερινότητά μου. Νιώθω λοιπόν υποχρέωση όλη αυτή την θετική ενέργεια που εγώ προσκόμισα από τον χώρο, να την επιστρέψω με κάθε τρόπο στο χώρο και μέσα από αυτήν την απόφαση της ολομέλειας γίνεται με το πιο τιμητικό τρόπο που θα μπορούσα να φανταστώ» ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της ΕΠΕ.

Οι προσδοκίες για τη συμμετοχή της χώρας μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 είναι πολύ μεγάλες όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως «η απόφαση για τον αρχηγό της ελληνικής  Παραολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι πάρθηκε μαζί με μία σειρά κι άλλων αποφάσεων που θέλουμε να στηρίξουν την συμμετοχή μας στους επόμενους Παρολυμπιακούς αγώνες από πολύ νωρίς ούτως ώστε να έχουμε πρώτα απ’ όλα τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετοχών  σε όσο περισσότερα αθλήματα γίνεται αλλά και η ομάδα να φτάσει στο Παρίσι και να πάρει μέρος στους αγώνες όσο πιο σωστά  οργανωμένη μπορεί να γίνει. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής συμμετέχουν τόσοι  πρώην αθλητές σε εκτελεστικές θέσεις μαζί με πολύ έμπειρα στελέχη που αγαπούν το χώρο και πιστεύω αυτός ο συνδυασμός θα μπορέσει να υποστηρίξει τους αθλητές μας στο μέγιστο βαθμό».

Ο Αλέξανδρος Χέλμουτ Ταξιλδάρης έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως αρχηγός αποστολής και κατά τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Ερωτηθείς σχετικά ο ίδιος έκανε λόγο για μια μοναδική από πλευράς γνώσεων εμπειρία, την οποία όπως τόνισε «θα τη χρησιμοποιήσω μαζί με τους συνεργάτες μου για την οργάνωση της πολύ μεγαλύτερης αποστολής στο Παρίσι».

Εξηγώντας τον ρόλο του αρχηγού της Ελληνικής αποστολής ο κ.Ταξιλδάρης έκανε σαφές πως «η δουλειά του αρχηγού της αποστολής είναι να οργανώνει όλη την ομάδα, τους τεχνικούς συμβούλους τους προπονητές το ιατρικό team προκειμένου να λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν ανά πάσα ώρα και να καθιστούν την συμμετοχή των αθλητών ιδανική σε όλα τα επίπεδα, όπως της προπόνησης της ξεκούρασης του φαγητού αλλά πάνω απ’ όλα της αγωνιστικής συμμετοχής! Οι πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές και οι υπόλοιποι είμαστε οι κομπάρσοι και το επιτελείο που τους συνοδεύει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.