Ντερμπι κορυφης στον Ιασμο!

Κομβική αγωνιστική σε play off και play out

Με την 5η αγωνιστική συνεχίζονται το απόγευμα του Σαββάτου τα play off και τα play out της Α’ ΕΠΣ Θράκης με τον ντέρμπι ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο και τον ΠΑΟΚ Κοσμίου να ξεχωρίζει από το αυριανό πρόγραμμα.

Στο «Απόστολος Σουλιώτης» φιλοξενείται λοιπόν ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ Κοσμίου που μετά την εντός έδρας νίκη του με 1-0 επί της Δόξας Σώστη φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου «πηγαίνει» με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι καθώς πήρε υπερπολύτιμη νίκη με 1-0 στην μεσοβδομαδιάτικη αναμέτρηση με την Ελπίδα Σαπών και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση και στο -2 από την πρωτιά!

Μετά την οδυνηρή ήττα στον Ίασμο, η Ελπίδα Σαπών «εκθρονίστηκε» από την κορυφή και θέλει τη νίκη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γρατινή για να μπει ξανά σε τροχιά πρωτιάς. Η ομάδα του κ. Χαριτόπουλου έχει 24 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Δόξα Γρατινής που μετά την ήττα-σοκ στους Αγίους Θεοδώρους με 1-0 βρίσκεται στο -4 από την κορυφή. Το παιχνίδι αναμένεται πολύ ενδιαφέρον, καθώς και για τις δύο ομάδες η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

Η νίκη απέναντι στην Γρατινή και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε (1-0 με γκολ στο 90’)  ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία του Σπάρτακου, που φιλοξενείται στη Δόξα Σώστη και θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Οι γηπεδούχοι παρά τη θετική εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να φύγουν με  θετικό αποτέλεσμα από το Κόσμιο και η αυριανή αναμέτρηση απέναντι στο σύνολο του κ. Γεμενετζή είναι μια καλή ευκαιρία για να επιστρέψουν στις νίκες.

Στην κορυφή των play out εξακολουθεί να βρίσκεται μετά το ισόπαλο 1-1 με την Αναγέννηση Παγουρίων ο Ορφέας Ξυλαγανής με 18 βαθμούς. Αντίπαλος της για την 5η αγωνιστική είναι ο Ορφέας Στρύμης (γήπεδο Στρύμης) που προέρχεται από την βαριά ήττα με 1-4 κόντρα στον Κομψάτο Πολυάνθου. Η Στρύμη βρίσκεται στην 2η θέση με 12 βαθμούς.

Στο γήπεδο της Μεσσούνης φιλοξενείται ο φορμαρισμένος Κομψάτος Πολυάνθου που προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες και βρίσκεται έναν μόλις βαθμό πίσω από την Στρύμη και τα Παγούρια. Ο ΑΟ Μεσσούνης γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής και η αναμέτρηση με τον Πολύανθο έχει χαρακτήρα… τελικού.
Τέλος, η Αναγέννηση Παγουρίων υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής με τις δύο ομάδες να μην έχουν περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες στην “μάχη” που δίνουν για την παραμονή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές σε play off και play out:

Γήπεδο Κάλχα: Δόξα Γρατινής – Ελπίδα Σαπών (Κακουλίδης, Γκιόσης, Καρακασίδης)
Γήπεδο Σώστη: Δόξα Σώστη – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων (Χούσκογλου, Δημητριάδης Λαπατάς)
Γήπεδο Ιάσμου: Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – ΠΑΟΚ Κοσμίου (Χαμαλίδης, Τζιώζιος, Μπαλάφας)
Γήπεδο ΕΠΣ Θράκης: ΑΟ Μεσσούνης – Κομψάτος Πολυάνθου (Τσιαβδαρίδης, Ντοσίδης, Παναγιωτίδης)
Γήπεδο Ν. Σιδηροχωρίου: Αναγέννηση Παγουρίων – ΠΑΟΚ Κομοτηνής (Χαρίτσης, Κοτσαρίδης, Μαντζαβέλας)
Γήπεδο Στρύμης: Ορφέας Στρύμης – Ορφέας Ξυλαγανής (Παπαγεωργίου, Γιάσαρης, Κίνας)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.