Ντερμπι «Χ»ωρις θεαμα

ΠΑΟΚ Κοσμίου - Δόξα Προσκυνητών 1-1

Στην αναβληθείσα 12η αγωνιστική που διεξήχθη την Τετάρτη το παιχνίδι που ξεχώρισε και μονοπώλησε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού ήταν αυτό μεταξύ του ΠΑΟΚ Κοσμίου που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Γιώργο Δίγκα και της πρωτοπόρου Δόξας Προσκυνητών. 

Η εικόνα του αγώνα

Οι 100 και πλέον φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο του Κοσμίου πήγαν με σκοπό να δουν ωραίο ποδόσφαιρο και καλό θέαμα από δύο πολύ ποιοτικές ομάδες. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 σε ένα παιχνίδι που, σε γενικές γραμμές, ήταν κάτω του μετρίου, με λίγες φάσεις, δυνατά μαρκαρίσματα και χαμηλής ποιότητας θέαμα. Είχε όμως και δύο γκολ με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 59΄με τον Γκόγκο και τη Δόξα να ισοφαρίζει στο 87΄με τον Pali. 

To πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι και να απείλει στο 6΄, όταν ο Ταβασίδης εκτέλεσε κόρνερ με τον Μόσχο στο δεύτερο δοκάρι να πιάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει άουτ.
 
Στο 21΄ήταν η σειρά της Δόξας Προσκυνητών να χάσει την πρώτη της ευκαιρία, όταν ο Βιόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ραφαήλ Παναγιώτου και από καλή θέση έκανε το σουτ με τον Μπουτσαχτσή Εφτούν όμως να μπλοκάρει την μπάλα.
 
Στο 25΄οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα στον διαιτητή κ. Κουμπαράκη για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βοργιατζίδη στον Βιόπουλο με τον άρχοντα της αναμέτρησης να δείχνει παίζεται.
 
Στο 35΄για το Κόσμιο, μετά από μία καλή αντεπίθεση από δεξιά, ο Γκόγκος είδε εκτός θέσης τον Βλαδιμηρίδη, προσπάθησε να τον κρεμάσει με την μπάλα να φεύγει άουτ.
 
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Αθανασίου για τον ΠΑΟΚ επιχείρησε ένα σουτ με τον Βλαδιμηρίδη να αποκρούει. 

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Δόξα Προσκυνητών ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία για το δεύτερο μέρος στο 53,΄όταν ο Κλής μέσα από την μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ με τον Μπουτσαχτσή Εφτούν να μπλοκάρει την μπάλα.
 
Στο 56΄το Κόσμιο απάντησε με μία μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μάναλης βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Βλαδιμηρίδη, με πολύ ωραία λόμπα πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Δόξας με την μπάλα όμως αντί να κυλήσει προς τα δίχτυα να κολλάει στη λάσπη λίγο πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος .
 
Οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ τρία λεπτά αργότερα από μία φάση που ξεκίνησε από ωραία συνεργασία Μάναλη και Βοργιατζίδη με τον τελευταίο να κάνει το σουτ, τον Βλαδιμηρίδη να αποκρούει και στην επαναφορά της μπάλας ο Γκόγκος που ήταν στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή με προβολή έκανε το 1-0 για την ομάδα του.
 
Στο 76΄για τη Δόξα Προσκυνητών, μετά από ωραία πάσα του Βιόπουλου στον Βάσκο, αυτός θα κάνει το σουτ με τον Μπουτσαχτσή Εφτούν σε πρώτη φάση να αποκρούει την μπάλα και στη συνέχεια ο Βασιλακάκης, που έγινε αποδέκτης της μπάλας, επιχείρησε νέο σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
 
Και πάλι για τους φιλοξενούμενους στο 83΄ο Τρίχας θα εκτελέσει φάουλ προς τον Μαδούρα στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος θα κάνει το σουτ το οποίο θα καταλήξει άουτ.
 
Η Δόξα Προσκυνητών θα ισοφαρίσει το παιχνίδι στο 87΄, όταν μετά από σέντρα του Ζουμπιάδη, ο Μπουτσαχτσή Εφτούν δεν θα κάνει καλή έξοδο με την μπάλα να τον περνάει και να πηγαίνει στον Pali, που από κοντά δεν θα δυσκολευτεί να κάνει το 1-1.
 
Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα και στις καθυστερήσεις δεν σημειώθηκε κάτι το σημαντικό και έτσι το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα που σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα χαρακτηρίζεται δίκαιο. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Δίγκας): Μπουτσαχτσή Εφτούν, Βοργιατζίδης, Μόσχος( 65 ΄Κοσκολός), Παναγιώτου Ρ., Ταμάμης, Ξενάκης, Μάναλης, Αθανασίου, Γκόγκος, Ταβασίδης, Γιαπρακτσής.
 
Δόξα Προσκυνητών (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Ραμαντάνης (46΄ Μυστρίδης), Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Κλής, Κουδέρης( 39; Pali), Βιόπουλος, Βάσκος, Βελημβασάκης (64΄Βασιλακάκης).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.