Νταμπλουχος ΕΠΣ Θρακης ο Πανθρακικος

Ακατάλληλος για καρδιακούς ο τελικός του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης

Ο Πανθρακικός κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΠΣ Θρακης και παράλληλα το νταμπλ για την σεζόν 2021-2022 μετά από έναν δραματικό τελικό απέναντι στην ψυχωμένη Δόξα Γρατινής ο οποίος τα είχε όλα: πολλά γκολ στην κανονική διάρκεια (εξι συνολικα), παράταση, ένταση, διακύμανση, αγωνία και τελικά ένα τρόπαιο να κρίνεται στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, στα οποία χρειάστηκαν 16 εκτελέσεις για να αναδειχθεί νικητής.

Ο αγώνας ήταν καταπληκτικός και ιδίως το πρώτο ημίχρονο με την Δόξα Γρατινής να φτάνει στο ματς… ποίντ στο τελευταίο πέναλτι (4-4) αλλά ο κορυφαίος της αναμέτρησης Σωτήρης Κεχαγιάς έδωσε παράταση ζωής στον Πανθρακικό όπως έκανε και στην κανονική διάρκεια του αγώνα σε 2 περιπτώσεις, με την ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη να κάνει την ανατροπή στην διαδικασία τον πέναλτι και με νέα επέμβαση του Κεχαγιά να επικρατεί με 7-6.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η οποία άργησε να ξεκινήσει σχεδόν μια ώρα (!), στο μοναδικό αρνητικό της ημέρας, ο Πανθρακικός σήκωσε στον ουρανό της Κομοτηνής την κούπα του Πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣ Θράκης για την σεζόν 2021-22. Ακολούθησε η βράβευση του Ηλία Δήμου για την προσφορά του στην ομάδα της Γρατινής και γενικότερα στο τοπικό ποδόσφαιρο, όπως επίσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», για την προσφορά του στην κοινωνία της Κομοτηνής και όχι μόνο. Ακολούθως η Φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής οδήγησε την διαιτητική τετράδα και τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρου, εκεί όπου οι δύο πρόεδροι μαζί με αυτόν της ΕΠΣ Θράκης, ευχήθηκαν σε όλους καλή επιτυχία.

Στα καθαρά αγωνιστικά, όλο σχεδόν το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο. Ο Πανθρακικός χρειάστηκε να πάρει τρεις φορές το προβάδισμα για να φτάσει με το 3-2 στην ανάπαυλα, μιας που η Γρατινή όχι μόνο βρήκε απάντηση δύο φορές, αλλά είχε και μία ακόμα τεράστια ευκαιρία να σκοράρει και πάλι. Συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό, μετά από ωραίο συνδυασμό τριών παικτών του Πανθρακικού, ο Βάσκος ήταν ο τελικός αποδέκτης και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Στο 21′ έπειτα από φάουλ του Κατσαρού, ο Χασάν Μέριτς με προβολή έκανε το 1-1, ενώ στο 30′ από φάουλ του Γιαννακιτσίδη, ο Σιδηρόπουλος με πλασέ έγραψε το 2-1.

Στο 33′ ο Κεχαγιάς προχώρησε σε μια φοβερή απόκρουση σε σουτ του Μουζακίδη μέσα από την περιοχή και στο 38′ ο Κατσαρός με ένα φοβερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κεχαγιά, για να ισοφαρίσει εκ νέου σε 2-2. Όλα αυτά πριν ο Αμέτ Ερκάν σημειώσει στο 43′ με ωραίο πλασέ μετά από αντεπίθεση το 3-2, σκοράροντας σε έναν ακόμα Τελικό στην καριέρα του.

Και αφού κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου υπήρξε και μια χορευτική επίδειξη από σχολές της Κομοτηνής, φτάσαμε στο δεύτερο μέρος, όπου ο ρυθμός του ματς έπεσε, ο Πανθρακικός φαινόταν περισσότερο απειλητικός, όμως η Γρατινή ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μάλιστα έχασαν και δύο ανεπανάληπτες ευακιρίες, με τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει τον Τελικό από την κανονική του διάρκεια, όμως τη πρώτη φορά βρήκαν απέναντί τους τον Κεχαγιά και την δεύτερη ήταν άστοχοι.

Συγκεκριμένα στο 53′ ο Γκουτσίδης που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για τον Πανθρακικό δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό αργότερα, είδε τον Χασάν Μέριτς να βάζει την σωτήρια προβολή και να σταματά το σουτ που εξαπέλυσε, προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Στο 61′ ο Κεχαγιάς προχώρησε στη δεύτερη εντυπωσιακή του επέμβαση στο παιχνίδι, αποκρούοντας ενστικτωδώς πάνω στη γραμμή την κοντινή κεφαλιά του Κόνομι, που δεν μπορούσε να το πιστέψει. Στο 73′ όμως ο Καρασιούνας με ένα απίστευτο σουτ σχεδόν από το ένα τέταρτο του γηπέδου, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κεχαγιά, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα ήρθε στο 87′ όταν ο Κεφαλούκος για την Γρατινή, πάτησε περιοχή, αλλά ο Κατσίκης όντας ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής, σπατάλησε αυτή την τεράστια ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο ημίωρο της παράτασης δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο, με εξαίρεση ένα γκολ του Βάσκου με κεφαλιά που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, κατόπιν ακαριαίας υπόδειξης του δεύτερου βοηθού.

Για να φτάσουμε και στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου ο Αντωνιάδης για τον Πανθρακικό ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση και ο Εφτούν απόκρουσε, πέφτοντας σωστά στην αριστερή του γωνία. Μουζακίδης, Γκουτσίδης, Κεφαλούκος, Φουρλατάρας, Κόνομι, Σαπνάρας, Λάκκας και Βάσκος στη συνέχεια, όλοι ευστόχησαν για να διαμορφωθεί το 4-4. Τότε ήταν η σειρά του Καρασιούνα, ο οποίος είχε την ευκαιρία να εξελιχθεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή του ματς, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κεχαγιά.

Ο Γιαννακιτσίδης έπειτα έδωσε για πρώτη φορά στη διαδικασία προβάδισμα στον Πανθρακικό με 5-4, Μέριτς, Σιδηρόπουλος και Αλ Ομπισάντ βρήκαν δίχτυα, ενώ ο Καλογρανάς έκανε το 7-6. Την 16η εκτέλεση ανέλαβε ο Κατσίκης, ο οποίος μετά την ευκαιρία που σπατάλησε στην κανονική διάρκεια, έγινε ο μοιραίος παίκτης και στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Κεχαγιά να πέφτει στη δεξιά γωνία και να αποκρούει, δίνοντας τέλος σε έναν Τελικό, που δεν έλεγε να τελειώσει ποτέ!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανθρακικός (Μπαχαρίδης): Κεχαγιάς, Καλογρανάς, Σιδηρόπουλος, Λειβαδιώτης (59′ Σαπνάρας), Βελή Μεμέτ Χακάν, Γιαννακιτσίδης, Φουρλατάρας, Βάσκος, Αντωνιάδης, Σμάλης, Αμέτ Ερκάν (46′ Γκουτσίδης).

Δόξα Γρατινής (Γεμενετζής): Μπουτσακτσή Εφτούν, Λάκκας, Γκέκας, Χασάν Μέριτς, Κεχαγιάς (82′ Βάρδας), Κόνομι, Κεφαλούκος, Μουζακίδης, Καρασιούνας, Κατσαρός (96′ Αλ Ομπισάντ), Ξενάκης (72′ Κατσίκης).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.