Νικος Μπαχαριδης – Φωτης Κωνσταντινιδης: Οι «στυλοβατες» της προσπαθειας αναγεννησης του Πανθρακικου

Οι δύο ποδοσφαιριστές αγαπάνε την ομάδα και θέλουν να συμβάλλουν στην επιστροφή της στο δρόμο των επιτυχιών

Ο Πανθρακικός αποτελεί αναμφίβολα το «καμάρι» της Ροδόπης καθώς αγαπήθηκε από τον κόσμο της περιοχής με την παρουσία του στο ΔΑΚ και στα γήπεδα της χώρας να είχε γίνει η συνήθεια που εξελίχθηκε σε λατρεία. Δυστυχώς το πέρασμα του χρόνου και ίσως κάποιες εσφαλμένες τακτικές να «πάγωσαν» αυτήν την αγάπη για την φλόγα του Πανθρακικού φτάνοντας αρχικά στις άδειες κερκίδες του ΔΑΚ και στη συνέχεια στην απόσυρση από τις εθνικές κατηγορίες με το ξεκίνημα του 2017.

Η νέα προσπάθεια του Πανθρακικού που έχει ξεκινήσει από το 2018 γίνεται με στόχο την επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες, εκεί όπου ανήκει η ομάδα της πόλης μας. Το στοίχημα της διοίκησης που ηγείται ο κ. Σακάρης, έχοντας στο πλευρό του τον κ. Ξενοδοχίδη είναι διπλό: αφενός η στελέχωση της ανδρικής ομάδας με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με έμφαση στο δυναμικό της περιοχής μας και αφετέρου η δυναμική παρουσία στο κομμάτι των ακαδημιών, όπου ο Πανθρακικός έχει ένα ακόμα «όπλο» στην φαρέτρα του, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του στο Κηκίδιο.

Στα δύο αυτά κομμάτια του Πανθρακικού, ηγούνται δύο άνθρωποι που έχουν δώσει με το παραπάνω τα διαπιστευτήρια τους για την αγάπη τους για τον Πανθρακικό. Ο λόγος για τον προπονητή της ανδρικής ομάδας Νίκο Μπαχαρίδη και τον υπεύθυνο ακαδημιών του συλλόγου Φώτη Κωνσταντινίδη.

 

Νίκος Μπαχαρίδης: Η «σημαία» του Πανθρακικού

 

Μπορεί στην εποχή μας οι «σημαίες» να αποτελούν είδος προς εξαφάνιση στον βωμό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Κομοτηνή, καθώς ο Πανθρακικός διαθέτει τη δική του σημαία, τον Νίκο Μπαχαρίδη,

Ο αγαπητός σε όλους «Μπάχα» έζησε όλες τις μεγάλες στιγμές της ομάδας αγωνιζόμενος με τον πυρσό στο στήθος από το τοπικό πρωτάθλημα μέχρι τα σαλόνια της Superleague.

Ο Νίκος Μπαχαρίδης γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1976 στο Νέο Σιδηροχώρι του Νομού Ροδόπης. Είναι ο μοναδικός έλληνας αθλητής που ανέβηκε συνολικά 5 κατηγορίες ποδοσφαίρου ξεκινώντας από το β τοπικό πρωτάθλημα μέχρι την Σούπερ Λίγκα, φορώντας τη φανέλα της ίδιας ομάδας, αυτή του Πανθρακικού. Αγωνιζόταν κυρίως ως κεντρικός αμυντικός.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως κεντρικός αμυντικός στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου για τρία χρόνια και κατόπιν μεταγράφηκε στην ομάδα του Πανθρακικού. Αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην ομάδα του Πανθρακικού Το 1998 μεταγράφηκε στην ΠΑΕ Θράκη ομάδα στην Αλεξανδρούπολη, αγωνίστηκε ένα χρόνο και μεταγράφηκε στον Αγροτικό Αστέρα στην Θεσσαλονίκη επίσης για ένα χρόνο. Την σεζόν 2000-01 επέστρεψε και αγωνίστηκε στην ομάδα του Πανθρακικού η οποία από την σεζόν 2000-01 ανέβαινε κατηγορίες: ένα χρόνο Α΄ Ερασιτεχνική, 2 χρόνια Δ΄ Εθνική, 1 χρόνο Γ΄ Εθνική, 2 χρόνια Β΄ Εθνική και 2 χρόνια Super League.

Έχει αγωνιστεί σε έξι συνολικά κατηγορίες και πανηγύρισε την άνοδο 5 κατηγοριών με την ομάδα της Θράκης από την α' κατηγορία ΕΠΣ Θράκης ως και την Σούπερ Λίγκα. Τον Απρίλιο του 2010 ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αναλαμβάνοντας πόστο τόσο στην ανδρική ομάδα όσο και στα αναπτυξιακά τμήματα τα επόμενα χρόνια.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον ώθησε να ασχοληθεί με την προπονητική όπου έζησε μεγάλες στιγμές τόσο στον πάγκο του Έβρου Σουφλίου, όσο και στης Δόξας Προσκυνητών και του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου.

Πλέον επιστρέφοντας σπίτι του, καθώς διαδέχθηκε τον εξίσου «Πανθρακικό» και άνθρωπο που πρόσφερε τα μέγιστα στην ομάδα Κώστα Γεμενετζή, επιθυμεί να οδηγήσει την ομάδα της καρδιάς του στο δρόμο των επιτυχιών.

 

Φώτης Κωνσταντινίδης: Ο Δραμινός που έγινε Κομοτηναίος και Πανθρακικός

 

Ο Φώτης Κωνσταντινίδης είναι στο τιμόνι των ακαδημιών, έχοντας όμως γράψει τη δική του ιστορία με την φανέλα του Πανθρακικού σαν ποδοσφαιριστής.

Ήρθε το 2005 στην Κομοτηνή από τη Ανακάλυψη Δράμας, προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια της ομάδας τότε για την άνοδο από την Γ΄ Εθνική στην Β΄ μπαίνοντας αμέσως στην καρδιά του κόσμου της Κομοτηνής, καθώς έδινε πάντα το 100% των δυνατοτήτων του.

Στη συνέχεια για τα επόμενα δύο χρόνια μετρούσε 62 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και 8 στο κύπελλο Ελλάδος έχοντας σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου, της ανόδου στην Superleague σκοράροντας μάλιστα 5 φορές.

Φόρεσε την φανέλα του Πανθρακικού και στη Superleague για 1,5 χρόνο μετρώντας συνολικά 22 συμμετοχές και εν συνεχεία μετακόμισε στην Κατερίνη για χάρη του Πιερικού.

Πλέον επέστρεψε από το καλοκαίρι στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε, έχοντας γίνει εδώ και χρόνια μόνιμος κάτοικος Κομοτηνής αυτός και η οικογένεια του, με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη των ακαδημιών του Συλλόγου της πόλης μας και της ανάδειξης ποδοσφαιριστών τα επόμενα χρόνια στην ομάδα της Κομοτηνής.

 

Οι σωστές βάσεις θα φέρουν θετικά αποτελέσματα

 

Είναι κοινή αποδοχή πως ο Πανθρακικός κινείται σε σωστά βήματα. Βέβαια η πανδημία έβγαλε εκτός προγράμματος τους ιθύνοντες της ομάδας αλλά αυτό δεν πρέπει να πτοεί κανέναν. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα της Κομοτηνής επέστρεψε σε επίπεδο ακαδημιών δυναμικά στον ποδοσφαιρικό χάρτη ενώ παράλληλα φαίνεται πως υπάρχει ένας προσανατολισμός στελέχωσης του ρόστερ της ανδρικής ομάδας από ποδοσφαιριστές της περιοχής, κάτι που αποτέλεσε ίσως «αγκάθι» στην περίοδο που η ομάδα αγωνίστηκε στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πλέον στόχος είναι η ασφαλής επιστροφή στα γήπεδα, η συνέχιση της φιλοσοφίας που έχει ξεκινήσει και φυσικά να συνεχιστεί η σταθερά ανοδική πορεία χωρίς παρεκκλίσεις από το πλάνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.